Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Συνάντηση Μπακογιάννη και Χατζηδάκη με Γιούνκερ
  • [03] Έκλεισαν πέντε αεροδρόμια στην Ινδονησία λόγω έκρηξης ηφαιστείου
  • [04] Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητεί να σταματήσει η «γενοκτονία» των χριστιανών στη Μ. Ανατολή
  • [05] Σεισμός 7 βαθμών έπληξε την περιοχή στ΄ ανοικτά των Νησιών του Σολομώντα
  • [06] Ο γερμανικός Τύπος για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση
  • [07] Τελευταία ημέρα ισχύος του μικρού δακτυλίου
  • [08] Σε ύφεση πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας
  • [09] «Μελοποιημένη ποίηση», μια μελέτη για έναν «αμφιλεγόμενο γάμο»
  • [10] Αναβάλλεται η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν» στο Ηρώδειο

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε εξέλιξη είναι η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, με θέμα συζήτησης την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας.

    Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, είναι κλειστή.

    [02] Συνάντηση Μπακογιάννη και Χατζηδάκη με Γιούνκερ

    Το μήνυμα ότι η Ελληνική Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία, μετέφεραν την Πέμπτη στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης.

    Οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είχαν συνάντηση 50 λεπτών με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    Μετά τη συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε τα εξής: «Μεταφέραμε το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ είναι το βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα που στήριξε την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και βεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία. Ελπίζω και εύχομαι η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

    Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι μετέφεραν στον κ. Γιούνκερ το μήνυμα ότι οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και πως η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης.

    [03] Έκλεισαν πέντε αεροδρόμια στην Ινδονησία λόγω έκρηξης ηφαιστείου

    Οι ινδονησιακές αρχές έκλεισαν σήμερα πέντε αεροδρόμια, ανάμεσά τους το Νγκουράχ Ράι του Μπαλί, του πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ραούνγκ στην Ανατολική Ιάβα, στην κεντρική χώρα, με χιλιάδες τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας Garuda Indonesia στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

    Το όρος Ραούνγκ εκρήγνυται σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί 112 πτήσεις από και προς Μπαλί. Αυστραλιανές αεροπορικές εταιρίες επίσης ακύρωσαν πτήσεις τους προς και από το νησί αυτό, το πιο τουριστικό της χώρας. Το Μπαλί είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αυστραλών. Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο, περιμένοντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους.

    Επίσης το αεροδρόμιο του Λομπόκ, γειτονικού νησιού του Μπαλί, έκλεισε, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου από το οποίο αναδύονταν πυκνά σύννεφα στάχτης, δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

    Το επίπεδο συναγερμού στο βουνό Ραούνγκ, ένα ηφαίστειο με υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων αυξήθηκε, μόλις πριν από το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, στο τέλος του Ιουνίου, αφότου το ηφαίστειο άρχισε να εκτοξεύει λάβα και πυκνά σύννεφα στάχτης να καλύπτουν τον ουρανό.

    [04] Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητεί να σταματήσει η «γενοκτονία» των χριστιανών στη Μ. Ανατολή

    Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα από τη Βολιβία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη να σταματήσει η «γενοκτονία» εναντίον των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και αλλού στον κόσμο, πέμπτη ημέρα της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

    «Σήμερα βλέπουμε με τρόμο πώς στη Μέση Ανατολή και αλλού διώκονται, βασανίζονται πολλοί χριστιανοί αδελφοί», δήλωσε ο Ποντίφικας κατά τη διάρκεια μιας Παγκόσμιας Συνάντησης Λαϊκών Κινημάτων στη Σάντα Κρουζ.«Πρέπει επίσης να το καταγγείλουμε αυτό: σε αυτόν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά και τον οποίο βιώνουμε, διαπράττεται ένα είδος γενοκτονίας που πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο πρώτος ιησουίτης και λατινοαμερικανός Πάπας στην ιστορία.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρεται με τόσο σκληρούς όρους στην κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι υφίστανται διώξεις λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Πάπας για πρώτη φορά μίλησε για έναν «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά» όταν εξέφραζε τη λύπη του για την άναρχη βία που επικρατούσε στον κόσμο.

    [05] Σεισμός 7 βαθμών έπληξε την περιοχή στ΄ ανοικτά των Νησιών του Σολομώντα

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών έπληξε σήμερα την περιοχή στ΄ανοικτά των Νησιών του Σολομώντα στον νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

    Ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός, σε βάθος περίπου 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS. Δεν εκδόθηκε άμεση προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι που εδρεύει στη Χαβάη.

    [06] Ο γερμανικός Τύπος για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση

    «Οι νέες προτάσεις της Αθήνας, ένα δείγμα αποφασιστικότητας», εκτιμά η εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα οι θεσμοί έπρεπε να αναμένουν για πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις από την Αθήνα. Όμως αυτή τη φορά το μέιλ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήρθε στην ώρα του, και είναι η τελευταία ευκαιρία.

    Η εφημερίδα Die Zeit σημειώνει ότι «Η Ελλάδα συμμορφώθηκε με μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων». Οι προτάσεις για περικοπές που υπέβαλε η Αθήνα έφτασαν στην ώρα τους στις Βρυξέλλες, εξηγεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι είναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε σε κάποια από τα αιτήματα των πιστωτών.

    Εξάλλου η Zeit σημειώνει ότι μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε επιφυλακτικός, όμως σε ένα συνέδριο στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι η πιθανότητα μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, όμως δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία.

    «Ο Τσίπρας πάει στους πιστωτές και ζητεί 53,5 δισ. ευρώ», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine. Περικοπές σε συντάξεις, αυξημένη φορολογία: οι νέες προτάσεις των Ελλήνων συγκλίνουν με τις μέχρι τώρα απαιτήσει των πιστωτών. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολο αν θα υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

    Η FAZ εξηγεί ότι παρά τις νέες προτάσεις της Αθήνας, μένει να φανεί αν οι πιστωτές θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η ελληνική οικονομία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η είσπραξη φόρων. Παράλληλα, επισημαίνει η εφημερίδα, ότι ο Τσίπρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει διαφωνίες και από το εσωτερικό του κόμματός του.

    Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει: «Η Αθήνα παραδίδει και ζητεί 53,5 δισεκ. ευρώ». Η Αθήνα συγκλίνει με τις προτάσεις των πιστωτών σε πολλά σημεία, όπως η φορολογία και οι συντάξεις, τονίζει η εφημερίδα. Σε αντάλλαγμα ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί νέα βοήθεια. Αρκούν αυτά για μια συμφωνία, διερωτάται η Handelsblatt.

    «Η Ελλάδα υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό», επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung. Το ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει ήδη από σήμερα τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι οι προϋποθέσεις για να λάβει η Αθήνα νέο πρόγραμμα βοήθειας, εξηγεί η εφημερίδα.

    [07] Τελευταία ημέρα ισχύος του μικρού δακτυλίου

    Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2014-2015, στην περιοχή του μικρού δακτυλίου [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας].

    Εξακολουθούν, όμως, να ισχύουν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του πράσινου δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1-1-1992, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του μεγάλου δακτυλίου [Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι].

    Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά, επίσης ιδιωτικής χρήσης, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2015-2016.

    [08] Σε ύφεση πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

    Σε ύφεση βρίσκεται φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον παλαιό σκουπιδότοπο του Ζευγολατιού.

    Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα ξέφυγε από τη χωματερή και πήρε μεγάλες διαστάσεις στην γύρω περιοχή, καίγοντας δασική έκταση με πουρνάρια.

    Από νωρίς ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά που έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [09] «Μελοποιημένη ποίηση», μια μελέτη για έναν «αμφιλεγόμενο γάμο»

    Είναι ορθό η ποίηση να μελοποιείται; Όταν ένα ποίημα μελοποιείται τι είναι αυτό που προκύπτει ως καλλιτεχνικό προϊόν; Πως επιτυγχάνεται αυτό το περίφημο πάντρεμα; Απέκτησε η ποίηση νέους αναγνώστες λόγω των μελοποιήσεων; Από τη συνύπαρξη ποίησης και μουσικής ποια ωφελείται περισσότερο;

    Σε αυτά τα ερωτήματα απαντάει στο βιβλίο «Μελοποιημένη ποίηση - Ένας αμφιλεγόμενος γάμος», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος. Συγγραφέας ο συνθέτης Κώστας Μυλωνάς, ο οποίος έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής (θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, μουσική δωματίου, μουσική για ορχήστρα) και έχει εμπνευστεί τη μουσική πάνω σε στίχους διακεκριμένων ποιητών και στιχουργών.

    Πρόκειται για μια μελέτη 213 σελίδων που προσεγγίζει με απομυθοποιητική οπτική το θέμα αυτής της «παντρειάς».

    [10] Αναβάλλεται η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν» στο Ηρώδειο

    Με ανακοίνωσή της η Εθνική Λυρική Σκηνή ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της παρούσας κατάστασης, αναβάλλεται η πολυαναμενόμενη παραγωγή της όπερας «Κάρμεν» του Μπιζέ, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στις 26, 28, 30 και 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

    Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της παραγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.

    Η διαδικασία επιστροφής των εισιτηρίων, ορίζεται ως εξής:

    - Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με μετρητά : η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιείται από τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, - Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00 & Σάββατο 09.00-15.00), μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

    -Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα στην κάρτα με την οποία αγοράστηκε το εισιτήριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2015 - 6:32:19 UTC