Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν τέθηκε από τον Σόιμπλε στο Eurogroup θέμα Grexit, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [02] Πιέσεις στην Ελλάδα την ώρα του Eurogroup, γράφει η Le Monde
  • [03] Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του SPD κατά του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το ενδεχόμενο προσωρινού Grexit
  • [04] Ληστεία στο λογιστήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  • [05] Ποτέ οι πιθανότητες συμφωνίας δεν ήσαν τόσο θετικές όσο σήμερα, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας

  • [01] Δεν τέθηκε από τον Σόιμπλε στο Eurogroup θέμα Grexit, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

    Ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, θέμα Grexit τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι..

    Νωρίτερα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε και δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung αναφέρει ότι το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φέρεται να μην ικανοποιείται από τις ελληνικές προτάσεις, βλέπει δύο δρόμους για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την FAS, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «από τις προτάσεις (ενν. της ελληνικής κυβέρνησης) λείπουν μεταρρυθμιστικοί τομείς κομβικής σημασίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και για να προωθηθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη» και για αυτό δεν μπορούν (οι προτάσεις) «να αποτελέσουν τη βάση για ένα απολύτως νέο, διάρκειας τριών ετών, πρόγραμμα του ΕΜΣ».

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνεται, βλέπει δύο δρόμους.

    Σύμφωνα με τον πρώτο: «Η Ελλάδα βελτιώνει τις προτάσεις της γρήγορα και συνολικά, με πλήρη στήριξη του Κοινοβουλίου. Το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων η Ελλάδα να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα Ταμείο το οποίο θα τα εκποιήσει και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους». Σύμφωνα με τον δεύτερο δρόμο, «θα γίνει διαπραγμάτευση με την Αθήνα για ένα τάιμ άουτ. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Παραμένει όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει να λαμβάνει αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική στήριξη».

    [02] Πιέσεις στην Ελλάδα την ώρα του Eurogroup, γράφει η Le Monde

    «Μέσο για την αύξηση της πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση» χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde τις δηλώσεις που έκαναν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών, αλλά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την άφιξή τους στη συνεδρίαση του Eurogroup

    Το σήμα έδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για μια «πολύ δύσκολη» συνάντηση.

    «Ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση, τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης, όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά», υποστήριξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    Ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που χαρακτήρισε επίσης τις διαπραγματεύσεις "εξαιρετικά δύσκολες". Στο ίδιο μήκος κύματος ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Ερικ Βίμπες εξέφρασε «αμφιβολίες» κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις «που είχαν απορριφθεί στο δημοψήφισμα πριν μία εβδομάδα»

    [03] Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του SPD κατά του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το ενδεχόμενο προσωρινού Grexit

    «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"» έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ.

    Το σχόλιο αφορά το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung για διαρροή εγγράφου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσθεσε:

    «Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», ενώ λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

    [04] Ληστεία στο λογιστήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    Ληστεία σημειώθηκε στο λογιστήριο της Εθνικής ΛυρικήςΣκηνής, στη Στοά Πεσμαζόγλου. Άγνωστος άνδρας αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, απέσπασε από το ταμείο χρηματικό ποσό ύψους11.000 ευρώ. Η ταμίας της ΕΛΣ τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς για την παροχή πρώτων βοηθειών, από το οποίο έλαβε εξιτήριο λίγο αργότερα. Αμέσως μετά τη ληστεία ο δράστης τράπηκε σε φυγή μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε έξω από το λογιστήριο. Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει καταθέσει μήνυση, ενώ οι υπάλληλοι που βρίσκονταν στα γραφεία, την ώρα του συμβάντος έχουν δώσει καταθέσεις στην αστυνομία.

    [05] Ποτέ οι πιθανότητες συμφωνίας δεν ήσαν τόσο θετικές όσο σήμερα, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας

    Οι πιθανότητες για συμφωνία επί τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα αυξάνονται, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Osterreich.

    «Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε (τώρα) πιο κοντά σε μία συμφωνία, από ό,τι προηγουμένως. Θα έλεγα ακόμη και ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την Ελλάδα δεν ήσαν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα», δηλώνει.

    «Ωστόσο, απέχουμε ακόμη από ένα τελικό ναι για τη συμφωνία, διότι ορισμένες χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα», προσθέτει.

    Ο αυστριακός καγκελάριος λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της διότι τώρα χρειάζονται περισσότερα από τα 53 δισεκατομμύρια ευρώ που ορίσθηκαν αρχικά.

    Ωστόσο επαναλαμβάνει: «Οφείλουμε να αποφύγουμε ένα Grexit - αυτό θα συνιστούσε πισωγύρισμα για την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητήσουμε μία εποικοδομητική λύση».

    Και εξηγεί ότι μία τέτοια λύση δεν θα σήμαινε κούρεμα για τους πιστωτές, αλλά μείωση του βάρους του επιτοκίου με τη χορήγηση στην Ελλάδα περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή του χρέους της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 18:32:12 UTC