Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος: Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ
  • [03] Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία
  • [04] Επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
  • [05] Γ.Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας
  • [06] Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές
  • [07] Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του έργου «Νεφέλες» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

  • [01] Π.Καμμένος: Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε

    «Σε αυτήν τη συμφωνία η οποία φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλάει για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Σύνοδος τα ξημερώματα σήμερα, είναι πέρα και έξω από τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την συμφωνία για την οποία έδωσε έγκριση διαπραγμάτευσης η Βουλή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ωστόσο ο κ. Καμμένος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα οι εταίροι». Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να αγωνιστούν, «δεν πρόκειται όμως να δεχθούν να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα δίνανε όλα».

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Ολάντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανουσά Ολάντ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός εξέφρασε στον Γάλλο ομόλογό του συγχαρητήρια για την αυριανή Εθνική Εορτή της Γαλλίας και, αφετέρου, τον ευχαρίστησε θερμώς για την, καθοριστικής σημασίας, συμβολή του ως προς την επίτευξη της Συμφωνίας κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

    [03] Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία

    Παρατείνεται, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η τραπεζική αργία έως και μεθαύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου. Διατηρείται ταυτόχρονα το όριο των 60 ευρώ για τις ημερήσιες συναλλαγές από τα ΑΤΜ.

    Σημειώνεται, ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το ύψος της έκτακτης ρευστότητας, μέσω ELA, στα περίπου 89 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την αύξηση του ELA εντός της εβδομάδας και αφού έχει προηγηθεί η ψήφιση από τη Βουλή των πρώτων νομοσχεδίων στο πλαίσιο της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.

    [04] Επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Ο Ντάισελμπλουμ θα υπηρετήσει για άλλα δυόμισι χρόνια στη θέση του προέδρου του ισχυρού συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, που καθορίζει την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής στα κράτη που ανήκουν στο ενιαίο νόμισμα.

    Ο μοναδικός αντίπαλος του κεντροαριστερού Ντάισελμπλουμ ήταν ο κεντροδεξιός υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. Ο Ολλανδός αναμενόταν ευρέως να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

    «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την υποστήριξή τους, τη συνεργασία τους και ανυπομονώ να αναλάβω τη δεύτερη θητεία του προέδρου του Eurogroup», έγραψε ο 49χρονος Ολλανδός υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [05] Γ.Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας

    Η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας είναι ένα «πολύ περίπλοκο» θέμα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Το θέμα είναι «πολύ περίπλοκο» και «δεν έχουμε ακόμη βρει το κλειδί» σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για οικονομικές, τεχνικές, δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες.

    Το Eurogroup αποφάσισε πάντως να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το ζήτημα και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο Ντάισελμπλουμ είπε επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια εργάστηκαν σήμερα, θα εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι υφυπουργοί (Οικονομικών) θα εξετάσουν την Τρίτη το θέμα και κατόπιν «θα έχουμε πιθανότατα μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών για το συγκεκριμένο ζήτημα».

    [06] Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές

    Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, χαρακτηρίζοντάς την έναν "αξιόπιστο" τρόπο να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

    Νωρίτερα τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, χαιρέτησε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ο οποίος δήλωσε ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

    «Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», τόνισε ο Λιού σε ανακοίνωσή του.

    Η συμφωνία αυτή είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας», πρόσθεσε.

    Απομένουν ωστόσο «πολλά να γίνουν» ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης να καρποφορήσει.

    Για τον κ. Λιού ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποτελεί μια «βάση για να αποκατασταθεί η συμφωνία», ενώ είναι απαραίτητη «η δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες και βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

    Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι δεσμευμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου για την «επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο χρέος», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

    [07] Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του έργου «Νεφέλες» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

    Λόγω των απρόβλεπτων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών, ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία παραγωγής Stefi & Lynx Productions που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση της παράστασης.

    Συγκεκριμένα, για τους θεατές που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για την παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να παιχτεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 14-15 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων έχει ως εξής:

    ? Αγορές με μετρητά: επιστροφή χρημάτων από τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου καθημερινά 9.00-17.00 και Σάββατο 9.00-15.00) μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

    ? Αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα με την ακύρωση των εισιτηρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 July 2015 - 18:32:15 UTC