Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με 229 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 6 Παρών εγκρίθηκε η πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας
  • [02] Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω η ευρωζώνη θα συμφωνήσει στη μείωση του χρέους της Ελλάδας
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Το ΝΑΙ το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης

  • [01] Με 229 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 6 Παρών εγκρίθηκε η πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας

    Βουλή: Εγκρίθηκε με 229 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας - Όχι ψήφισαν 64 βουλευτές, οι 32 του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έξι βουλευτές δήλωσαν παρών.

    Με 229 ναι, 64 όχι - ανάμεσά τους 32 «όχι» και έξι «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ - υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

    Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο 32 βουλευτές, έξι δήλωσαν παρών ενώ καταγράφηκε και μία απουσία.

    Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος 'Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

    Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.

    Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

    [02] Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω η ευρωζώνη θα συμφωνήσει στη μείωση του χρέους της Ελλάδας

    Την ελπίδα ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στοCNN.

    «Eχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους», σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ.

    «Αυτό που έχουμε πει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα με την μορφή που θα πάρει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ελαφρυνθεί το βάρος και να μπορέσει η χώρα να αποδείξει ότι το χρέος της μπορεί να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Το ΝΑΙ το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές

    Κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέγοντας ότι "είπε ψέματα στην ελληνική κοινωνία και στους βουλευτές του" και πρόσθεσε ότι είναι η ΝΔ που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

    Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ψηφίζει την συμφωνία, αλλά η συναίνεσή της περιορίζεται σε αυτή και δεν θα συμφωνήσει σε άλλα θέματα όπως τα θέματα Παιδείας ή Υγείας.

    Η στάση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για την χώρα δεν πέρασε καθώς οι εταίροι περιμένουν και το επόμενο νομοσχέδιο την επόμενη Τετάρτη. "Αν λέτε ότι οι εταίροι σας εκβιάζουν να δείτε τί εκβιασμό ασκείτε εσείς σε εμάς", ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "πρέπει να βρείτε την γενναιότητα όχι απλώς να ψηφίσετε την συμφωνία αλλά και να την εφαρμόσετε".

    Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι "σας δώσαμε εξουσιοδότηση για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, δεν σας είπαμε ότι είσαστε αριστερή παρένθεση" και ρώτησε: "Τί ζητάτε περισσότερο από την αντιπολίτευση;".

    Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο μαλακό από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στην διαπραγμάτευση

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης

    «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και καλούμαστε να αποφασίσουμε με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    «Όλους αυτούς τους πέντε μήνες δώσαμε σκληρό αγώνα, που είχε και λάθη είχε και παραλείψεις. Έχω δηλώσει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη γι΄ αυτόν τον αγώνα», είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος διότι με αυταπάρνηση δώσαμε μάχη δύσκολη όχι μόνο απέναντι στα κατεστημένα συμφέροντα αλλά τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους. Δώσαμε αγώνα που από τη μια ήταν το δίκαιο και από την άλλη ήταν η οικονομική ισχύς. Παρόλα αυτά αφήνουμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτή η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη κάποια στιγμή», ανέφερε.

    «Ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σε όσους δίνουν την άνιση μάχη με την ψυχή τους και σε όσους παραδίδονται αμαχητί», τόνισε ο πρωθυπουργόςγια να προσθέσει: «Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη, εμείς τουλάχιστον αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλείψεις, εμείς δεν θα δεχθούμε κούρεμα ομολόγων ούτε να ξεπουλήσουμε τράπεζες σε μια νύχτα με τη συνευθύνη του εγχώριου πολιτικού συστήματος».

    Ο τόπος χρειάζεται ελπίδα και προοπτική, πρέπει να στηρίξουμε του ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.Δεν κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε για το δίκιο του εργαζόμενου λαού, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα και θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε ό,τι με αφορά και σε ό,τι αφορά το σύνολο, θέλω να πιστεύω και της ΚΟ, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο των λαϊκών στρωμάτων», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

    Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι σε κανέναν από τους πολιτκούς μας αντιπάλους μέσα και έξω από τη χώρα που από την πρώτη στιγμή αυτό που επιδίωκαν και επιθυμούσαν ήταν η επιβεβαίωση της προφητείας να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στον χόνο».

    «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στον χρόνο», υπογράμμισε.

    Τόνισε ότι «θα παραμείνουε παρόντες και παρούσες και θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία», από τις συνέπειες, όπως είπε, μέτρων «που δεν πιστεύουμε αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε».

    Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση παρουσιάζοντας ένα succeess story, για να προσθέσει ότι όμως παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, μπορούν να γίνουν απλά πράγματα που θα υπηρετήσουν τις ανάγκες της πλειοψηφίας. Αν θεωρείτε ότι ο εκβιασμός είναι υπαρκτός, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι μαζί το βάρος της ευθύνης, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Σε ότι με αφορά είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα δραπετεύσω από αυτή τη ευθύνη. Αλλά είμαι ο τελευταίος ο οποίος οικιοθελώς θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντιπάλων. Δηλαδή ο τελευταίος ο οποίος θα προσχωρήσω με τη δική μου επιλογή στο να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα κυβερνητικά έδρανα ετούτης εδώ της κυβέρνησης που έδωσε τον αγώνα με θάρρος, με αξιοπρέπεια , με τόλμη όλους αυτούς τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 July 2015 - 0:32:13 UTC