Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στο συντονιστικό της πυροσβεστικής
  • [02] Σε υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας αποδίδουν τις πυρκαγιές, κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής
  • [03] Tο Eurogroup χαιρετίζει την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών για το πρόγραμμα της Ελλάδας
  • [04] Οι Βρυξέλλες χορήγησαν την έκτακτη χρηματοδότηση 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα
  • [05] Συνεχίζει το ένα μέτωπο της φωτιάς στην Αφράτι Χαλκίδας
  • [06] Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αργολίδα
  • [07] Απόλυτα σίγουρος ο δήμαρχος Ηλιούπολης ότι οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς
  • [08] Εκκενώνονται προληπτικά τρεις παιδικές κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα
  • [09] Ανακοίνωσε τον Γούτα ο Ολυμπιακός

  • [01] Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στο συντονιστικό της πυροσβεστικής

    Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρέθηκε στις 5 το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όπου ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την κατάσταση με τίς μεγάλες πυρκαγιές στον Καρέα , τη Λακωνία και τααλλα μέτωπα της χώρας.

    Η κα Γεννηματά ζήτησε από όλες τίς εμπλεκόμενες υπηρεσίες να επιτύχουν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

    [02] Σε υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας αποδίδουν τις πυρκαγιές, κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής

    Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές, που έχουν αιφνίδια ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, υποβοηθούμενες των ισχυρών ανέμων, να αποτελούν προσπάθεια «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας», κύκλοι της περιφέρειας Αττικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στην κατάσβεση των πυρκαγιών, συμμετέχουν 30 υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα έχει συσταθεί Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης.

    Η κα Δούρου έχει κάνει έκκληση για κινητοποίηση των Περιφερειών στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και έχει συστήσει αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο Πεδίον του Άρεως και στο Αττικό Άλσος.

    [03] Tο Eurogroup χαιρετίζει την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών για το πρόγραμμα της Ελλάδας

    Με ανακοίνωσή του το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χαιρέτισε «την επιτυχή ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών οι οποίες σχετίζονται με την απόφαση να χορηγηθεί επί της αρχής μια τριετής χρηματοδοτική στήριξη του ΕΜΣ στην Ελλάδα», και ειδικά «τα πρόσφατα γρήγορα βήματα που έκανε η Βουλή των Ελλήνων ως ένα πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

    Ακόμη, το Eurogroup χαιρέτισε «την πολύ εποικοδομητική προσέγγιση» των κρατών μελών που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και δεσμεύθηκε «να εξασφαλίσει την αρμόζουσα διαφάνεια και να ενισχύσει τη συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη».

    Το Eurogroup επιβεβαίωσε ακόμη πως όλα τα θέματα γενικής ισχύος, συμπεριλαμβανομένων «του προϋπολογισμού της ΕΕ και του ΕΜΧΣ, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών».

    [04] Οι Βρυξέλλες χορήγησαν την έκτακτη χρηματοδότηση 7 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα

    Οι 28 χώρες της ΕΕ χορήγησαν σήμερα στην Ελλάδα έκτακτη χρηματοδότηση επτά δισεκ. ευρώ με τη μορφή ενός δανείου το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να εκπληρώσει ένα μέρος των υποχρεώσεών της εν αναμονή της εκπόνησης ενός προγράμματος αρωγής, ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Το δάνειο αυτό "ύψους 7,16 δισεκ. ευρώ θα φθάσει στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα", οπότε η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 4,2 δισεκ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους.

    Το δάνειο θα έχει μέγιστη διάρκεια τριών μηνών και θα καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις.

    Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας καθώς και να αποπληρώσει την ΕΚΤ, μέχρις ότου η χώρα θα αρχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    [05] Συνεχίζει το ένα μέτωπο της φωτιάς στην Αφράτι Χαλκίδας

    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει ακόμα η φωτιά στην Αφράτι της Χαλκίδας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

    Από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τώρα όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλλαν προσπάθεια να περιορίσουν τα πολλά και ανεξέλεγκτα μέτωπα της φωτιάς και ήδη έχουν περιορίσει τις φλόγες σε ένα μέτωπο και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη τους. Ήδη δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ενώ επιχειρούν και αεροσκάφη.

    «Δίνουμε μια πραγματική μάχη όλοι μας από την πρώτη στιγμή με όλο το δυναμικό και τον εξοπλισμό της Περιφέρειας δίπλα στους πυροσβέστες τους εθελοντές και τα μηχανήματα των δήμων. Είναι μια υπεράνθρωπη προσπάθεια που κρατά ώρες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς.

    «Ελπίζω να μας βοηθήσει η τύχη να υπάρξει μια ύφεση στους ανέμους και να μπορέσουμε να ελέγξουμε το κυρίως μέτωπο της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Κώστας Μπακογιάννης.

    [06] Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αργολίδα

    Φωτιές εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Αργολίδα.

    Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 14:20 στα Ίρια, 25 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και η δεύτερη στις 15:30 στον Άγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) κοντά στην Κάντια.

    Για την κατάσβεσή τους ήδη επιχειρούν 9 οχήματα με 18 άνδρες, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις από Αρκαδία, Κορινθία και Κρανίδι.

    [07] Απόλυτα σίγουρος ο δήμαρχος Ηλιούπολης ότι οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς

    Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Υμηττό, στην πλευρά της Ηλιούπολης, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Βαλασόπουλο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στη πλευρά του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τώρα η φωτιά έχει μετατεθεί στην πίσω πλευρά του Υμηττού, στο δήμο, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Κορωπίου».

    Τόνισε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι έτοιμες και η μάχη δίνεται με ιπτάμενα και με πεζοφόρα τμήματα» για την κατάσβεσή της.

    Ο κ. Βαλασόπουλος σημείωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι στο δήμο της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ «στο Βύρωνα έχει καεί μια ταβέρνα και τίποτα άλλο», λέγοντας «ότι βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε».

    Επίσης υπογράμμισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις των εθελοντών αλλά και του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να «αντιμετωπιστεί η παραμικρή αναζωπύρωση άμεσα».

    Ο δήμαρχος Ηλιούπολης εμφανίστηκε «100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό». Προσέθεσε ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

    [08] Εκκενώνονται προληπτικά τρεις παιδικές κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

    ?Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119. Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    [09] Ανακοίνωσε τον Γούτα ο Ολυμπιακός

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Γούτα, ο οποίος αποτελεί μια από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γούτας είναι 21 ετών και την περασμένη περίοδο έκανε μια σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Ξάνθης, από την οποία μεταγράφηκε στους "ερυθρόλευκους".

    «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γούτα» αναφέρει η ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ενθουσιασμένος από την προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2015 - 16:32:09 UTC