Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδύναμο και ανήμπορο το κυβερνητικό σχήμα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Πυροσβεστικά αεροσκάφη αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
  • [04] Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [05] Ανακοίνωσε Γιανγκ ο Ολυμπιακός
  • [06] Το πλήρες πρόγραμμα των «αιωνίων» στην Euroleague 2015-16
  • [07] «Με το δεξί» η Εθνική Γυναικών στο Τουρνουά «Θέτις Καπ»
  • [08] Στο Hall of Fame της FIBA o Τζόρνταν

  • [01] Αδύναμο και ανήμπορο το κυβερνητικό σχήμα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

    Σκέψεις της κυβέρνησης για εκλογές βλέπει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον ανασχηματισμό. «Με εμφανή τα σημάδια της καταστροφικής σκέψης για εκλογές η αναγκαία αλλά καθυστερημένη αλλαγή των υπουργών που άδειασαν τον πρωθυπουργό δεν πείθει». αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

    «Έχουμε την εικόνα μιας κυβέρνησης αδύναμης, ανήμπορης και απρόθυμης να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε με την υπογραφή του», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Πυροσβεστικά αεροσκάφη αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας

    Πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Ελλάδα ενεργοποίησε σήμερα το απόγευμα το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα. «Σε λίγες ώρες, η ΕΕ ήταν σε θέση να ανταποκριθεί χάρη στη Γαλλία που διαθέτει αεροσκάφη πυρόσβεσης τα οποία έχει παραχωρήσει εθελοντικά στην κοινή δεξαμενή των μέσων πολιτικής προστασίας της ΕΕ», σημειώνει.

    «Η ΕΕ βοηθάει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και συνέχισε:«Έχουμε αντιδράσει γρήγορα και με πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμά της Ελλάδας για βοήθεια. Η Επιτροπή είναι ευγνώμων προς τη Γαλλία για την άμεση απόκρισή της, κάνοντας τη χρήση των αεροπλάνων της δυνατή. Συνεχίζουμε τη στενή επαφή μας με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα».

    Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ενεργοποιηθεί αεροπλάνα από τα εθελοντικά μέσα πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

    Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο το απόγευμα.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών. Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Την ίδια στιγμή, άλλοι συνάδελφοί τους πυροσβέστες με τη συνδρομή πολιτών προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως και να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, στις περιοχές απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

    Αυτή τη στιγμή, ο Γ. Γρ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επισκέπτονται αυτή την στιγμή το Κέντρο Υγείας Νεάπολης και το επιθεωρούν προκειμένου να εκτιμήσουν πότε θα είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα στις 11 περίπου το πρωί θα βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή που έχει υποστεί η περιοχή. Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου θα προεδρεύσει σύσκεψης για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων,. Πρώτο και κύριο θέμα που θα συζητηθεί είναι η χορήγηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους, καθώς έχουν καεί όλοι οι βοσκότοποι της περιοχής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο χωριό Άγιος Νικόλαος έχουν καεί 10 περίπου σπίτια, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά στο σύνολο της καμμένης έκτασης. Βασικό και κύριο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ύφεση.

    Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη, σε όλη την ευρύτερη περιοχή και τα Κύθηρα. Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί το μεσημέρι, καθώς κάηκαν οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς με δυσκολία λειτουργούσε και το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.

    Από τη φωτιά προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη έχουν καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχουν θύματα. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο 58χρονος Ελληνο-Ελβετός που έπαθε ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνο-Ελβετός είχε φτάσει στην περιοχή μόλις πριν από δυο ημέρες για διακοπές.

    Στην περιοχή νωρίτερα περιόδευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προέχει η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών με πρώτη την Πυροσβεστική, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες. Σε αυτόν τον τομέα ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή ήταν καθοριστικός, παρά το μέγεθος και την ένταση της πυρκαγιάς». Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι εκκενώθηκαν εγκαίρως τα χωριά, το γηροκομείο, οι κατασκηνώσεις και το Κέντρο Υγείας και ότι σώθηκαν πολίτες.

    Ο Γ.Γρ. Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, που το απόγευμα προέδρευσε σύσκεψης στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ο συντονισμός έχει αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο άνεμος βοηθά και δουλεύουμε την αποκατάσταση ζημιών και στόχος μας είναι να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι».

    [04] Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικόςγραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη θέση του Νίκου Χουντή που μετακινείται στην Ευρωβουλήκαι ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης ορίζεται υφυπουργός Εξωτερικών.

    Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

    Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

    Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι Νίκος Φίλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

    ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

    XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

    ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

    ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

    ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

    - Νίκος Φίλης

    - Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    - Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    [05] Ανακοίνωσε Γιανγκ ο Ολυμπιακός

    Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας από τον Πάτρικ Γιανγκ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε με τη σειρά της και επισήμως την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αμερικανό σέντερ για τα επόμενα δύο χρόνια.

    Το Who is who του Γιανγκ:

    Hμ. Γεν.: 01/02/1992

    Τοπ. Γεν.: Jacksonville (ΗΠΑ)

    Θέση: Σέντερ

    Ύψος: 2.09

    Προηγούμενες Ομάδες: Florida (2010-2014), Γαλατάσαραϊ (2014-2015).

    [06] Το πλήρες πρόγραμμα των «αιωνίων» στην Euroleague 2015-16

    Η Euroleague γνωστοποίησε το ακριβές πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης 2015-16, με τους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ να ενημερώνονται για την αφετηρία του φετινού τους ευρωπαϊκού «ταξιδιού». Ο φιναλίστ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Ολυμπιακός, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 15/10 από το ΣΕΦ, όπου στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου θα υποδεχθεί (21:45) την Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία). Αντίθετα, για τον 3ο όμιλο ο Παναθηναϊκός θα έχει στην πρεμιέρα του στις 16/10 (18:00) συναντήσεις με... γνώριμα πρόσωπα και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς καλείται χαλάσει τη... φιλοξενία της Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα!

    Οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν την «αυλαία» της κανονικής περιόδου (10η αγωνιστική, 18/12/2015, 21:45) στο «σπίτι» τους, όπου θα υποδεχθούν την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ οι «πράσινοι» στη Λιθουανία στις 17/12 (19:45), απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

    [07] «Με το δεξί» η Εθνική Γυναικών στο Τουρνουά «Θέτις Καπ»

    Νικηφόρα ξεκίνησε η Εθνική Γυναικών στο διεθνές τουρνουά «Θέτις Καπ», στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Καρπενησίου. Η ελληνική ομάδα συνέτριψε με 22-9 την Ιταλία, με τον Γιώργο Μορφέση να εξάγει κάποια συμπεράσματα για την ετοιμότητα των αθλητριών του ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν.

    Τα οκτάλεπτα: 4-4, 6-1, 5-1, 7-3

    Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόπαλες (4-4) το πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη δεύτερη περίοδο οι Ελληνίδες επέβαλαν την κυριαρχία τους, βελτιώθηκαν σε άμυνα - επίθεση και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο προηγούμενες με 10-5. Η καλή άμυνα συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο της συνάντησης και σε συνδυασμό με την επιθετική πολυφωνία έφτασε τη διαφορά ακόμη και στα 14 γκολ (22-8), λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

    [08] Στο Hall of Fame της FIBA o Τζόρνταν

    Το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν δεν θα κοσμεί από τον Σεπτέμβριο μόνο το «Νέισμιθ Hall of Fame» του Σπρίνγκφιλντ, στη Μασαχουσέτη, αλλά και αυτό της FIBA. O «αέρινος» ηγείται των εννέα προσωπικοτήτων του μπάσκετ που αποτελούν την τάξη του 2015 και στις 19/9 θα «βαπτιστούν» και επισήμως μέλη του Hall of Fame της FIBA. Μαζί με τον Τζόρνταν, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ (το 1984 και με την αυθεντική Dream Team to 1992), στη λίστα των νεοεισελθόντων θρυλικών παικτών/τριών βρίσκονται οι Αντουάν Ριγκοντό (Γαλλία), Σαρούνας Μαρτσουλιόνις (Λιθουανία), Βλαντιμίρ Τσατσένκο (Ρωσία/Ουκρανία), Ρουμπέρτο Χερέρα Τάμπιο (Κούβα) και η Ανν Ντόνοβαν (ΗΠΑ). Από τις προπονήτριες, στην τάξη του 2015 βρίσκεται η Γιαν Στίρλινγκ (Αυστραλία). Οι επτά αυτές προσωπικότητες συγκεντρώνουν 13 Ολυμπιακά μετάλλια και 7 παρουσίες στο πόντιουμ των νικητών σε Παγκόσμια Κύπελλα Ανδρών/Γυναικών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2015 - 20:32:13 UTC