Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εικασίες περί παραίτησης του Σόιμπλε
  • [02] Ροχανί: Η συμφωνία για τα πυρηνικά θα οδηγήσει σε στενότερες σχέσεις του Ιράν με τους γείτονές του
  • [03] Σε ύφεση η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
  • [04] Νεκρός βρέθηκε ένας άντρας στην περιοχή του Καρέα

  • [01] Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εικασίες περί παραίτησης του Σόιμπλε

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εικασίες σε σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξαιτίας διαφορών απόψεων με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας.

    Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον 72χρονο Σόιμπλε, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως μπορεί πάντα να ζητήσει από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, απαντώντας σε μια ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα εφόσον η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

    Ορισμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν σήμερα δημοσιεύματα βασισμένα στη συνέντευξη, σύμφωνα με τα οποία ο Σόιμπλε σκέπτεται να παραιτηθεί. Το Der Siegel διένειμε επίσης ένα απόσπασμα της συνέντευξης με τον τίτλο "Ο Σόιμπλε φέρνει στο παιγνίδι την παραίτηση".

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στη σαφή απάντηση που έδωσε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη όταν ερωτήθηκε αν σκέπτεται να ζητήσει από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει από τις υποχρεώσεις του, η οποία ήταν: "Όχι. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;"

    Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω τα δημοσιεύματα.

    Στη συνέντευξη, την οποία επικαλούνται εκτενώς άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε: "Οι ευθύνες των πολιτικών πηγάζουν από τα αξιώματα τα οποία κατέχουν. Ουδείς μπορεί να τους εξαναγκάσει. Αν κάποιος το προσπαθούσε, θα μπορούσα να πάω στον πρόεδρο και να του ζητήσω να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου".

    Ο ίδιος τόνισε πως η διαφορές απόψεων συμβαδίζουν με τη δημοκρατία και αναφέρθηκε στην αφίσα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για τις ευρωεκλογές του 1999, στην οποία εικονίζονταν ο ίδιος και η Άγγελα Μέρκελ πάνω από το σύνθημα "Όχι πάντα η ίδια άποψη, αλλά ο ίδιος δρόμος", προσθέτοντας πως αυτό εξακολουθεί να ισχύει για τους δυο τους.

    Ο Πέτερ Τάουμπερ, ο γενικός γραμματέας της CDU, δηλώνει εξάλλου στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel πως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε "δεν έχουν ίσως πάντα την ίδια άποψη, όμως προχωρούν πάντα στον ίδιο δρόμο"

    [02] Ροχανί: Η συμφωνία για τα πυρηνικά θα οδηγήσει σε στενότερες σχέσεις του Ιράν με τους γείτονές του

    Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί με τον αρχηγό του αραβικού κράτους του Κατάρ.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Χασάν Ροχανί δήλωσε πως αναμένει ότι η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τις μεγάλες δυνάμεις, θα βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της.

    "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε στενότερες σχέσεις του Ιράν με τους γείτονές του, ιδιαίτερα με το Κατάρ", έγραψε ο Ροχανί στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

    [03] Σε ύφεση η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο, εκτός από κάποιες εστίες στην κορυφογραμμή του βουνού.

    Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε όλη την περιοχή να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και περιπολεί για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Εν τω μεταξύ αντικαταστάθηκαν πολλές κολώνες της ΔΕΗ και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

    Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι επέστρεψαν στο γηροκομείο από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν μετά την εκκένωση του ιδρύματος χθες και σιγά - σιγά η περιοχή αρχίζει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, μετρώντας ταυτόχρονα τις σοβαρές καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά.

    [04] Νεκρός βρέθηκε ένας άντρας στην περιοχή του Καρέα

    Aπανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε, πριν από λίγη ώρα, στον Καρέα, από πυροσβέστες που βρίσκονταν στην περιοχή. ΄

    Το πτώμα βρέθηκε σε σημείο που είχε εκδηλωθεί χθες η μεγάλη φωτιά.

    Αναμένεται να γίνει σε λίγο νεκροψία από ιατροδικαστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 July 2015 - 16:32:12 UTC