Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς θα είναι η πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες
  • [02] Στα κατεχόμενα τη Δευτέρα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής
  • [03] Σε καλό δρόμο η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο
  • [04] Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο
  • [05] Συνελήφθη 37χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για εισαγωγή ηρωίνης
  • [06] Εβδομήντα τέσσερις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το προηγούμενο 24ωρο

  • [01] Ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς θα είναι η πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες

    Ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς θα είναι η πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες όλων των υποκαταστημάτων των τραπεζών από Δευτέρα.

    Οι τράπεζες έχουν ήδη οργανώσει τα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες ώστε η πελατεία τους που επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτές να εξυπηρετηθεί χωρίς προβλήματα και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

    Ειδικότερα την επιπλέον δυνατότητα συνεννόησης για κλείσιμο ραντεβού για πρόσβαση στην τραπεζική τους θυρίδα, εφόσον το επιθυμούν, ανακοίνωσαν οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναμονή.

    Eurobank

    Αναλυτικότερα, τη δυνατότητα στους πελάτες της, που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις θυρίδες τους από την Δευτέρα, δίνει με ραντεβού η Eurobank, Όποιος πελάτης της τράπεζας επιθυμεί να έχει προγραμματισμένη πρόσβαση στη θυρίδα του, μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 4849630. Το ραντεβού θα γίνεται την επομένη του τηλεφωνήματος (αν δηλαδή ο πελάτης τηλεφωνήσει την Δευτέρα, θα κλείσει ραντεβού την Τρίτη).

    Υπενθυμίζεται από την Eurobank, ότι η πρόσβαση στις θυρίδες όλων των τραπεζών είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε περιορισμούς .

    Alpha Bank

    Ειδική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για τους πελάτες της που μισθώνουν θυρίδες θησαυροφυλακίου, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

    Όσοι επιθυμούν να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους στο κατάστημα όπου τηρούν τη θυρίδα τους, θα πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 326 6899, την Κυριακή 19.7.2015, από τις 10.00 έως τις 22.00 και από τη Δευτέρα 20.7.2015, από τις 8.00 έως τις 20.00.

    Εθνική Τράπεζα

    Στην Εθνική Τράπεζα ο πελάτης που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην θυρίδα θα εξυπηρετείται όπως συνήθως, με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας στην θυρίδα.

    Τα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες έχουν ενισχυθεί με περαιτέρω προσωπικό για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας, ενώ σε όσα από τα καταστήματα που διαθέτουν περισσότερες από 400 θυρίδες και ενδεχομένως παρατηρηθεί μεγάλη αναμονή ο πελάτης θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να κλείνει επιτόπου ραντεβού για άλλη μέρα.

    Τράπεζα Πειραιώς

    Στην Τράπεζα Πειραιώς επίσης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι από τους πελάτες της τράπεζας επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην θυρίδα τους.

    Θα τηρηθεί η συνηθισμένη διαδικασία με σειρά προτεραιότητας πρόσβασης στην θυρίδα. Έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του προσωπικού στα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες καθώς και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

    Στην περίπτωση που σε κάποια καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες παρατηρηθεί μεγάλη αναμονή για πρόσβαση σε αυτές, θα υπάρχει η δυνατότητα, εάν επιθυμεί ο πελάτης, να κλείσει ραντεβού για άλλη μέρα.

    Επίσης, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο παράτασης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων που διαθέτουν θυρίδες, σε περίπτωση που παρατηρηθεί αναμονή.

    [02] Στα κατεχόμενα τη Δευτέρα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής

    Σε μια περίοδο , κατά την οποία έχει δημιουργηθεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της 'Αγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου.

    Αύριο το απόγευμα ο Ερντογάν, μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα δεχθεί τον χαιρετισμό στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας μεγάλης παρέλασης των δυνάμεων κατοχής.

    Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δει ποια μηνύματα θα στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ουδείς ξεχνά την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Εμείς, είπε, επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επανένωση της Κύπρου.

    [03] Σε καλό δρόμο η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, με τα δύο μέτωπα της φωτιά σε Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας να βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας, παρότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο ακόμα είναι σε ύφεση.

    Στη φωτιά της Νεάπολης λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί και των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις μικροεστιών, όπου αντιμετωπίζονται άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται και επιχειρούν.

    Παράλληλα οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, αφού η φωτιά έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της, όλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν της δυνάμεις τους και σιγά - σιγά η περιοχή βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς.

    Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς αντικαθιστώντας στύλους που έχουν καεί και σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ και άλλες υπηρεσίες αποκαθιστούν ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα επικοινωνιών και στην υδροδότηση κάποιων χωριών όπου σταδιακά κι εκεί αποκαθίστανται οι ζημιές.

    Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς, όπου αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα, φυσικό περιβάλλον, κατοικίες, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για την ανακούφιση των πληγέντων.

    [04] Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

    «Κρανίου τόπος» έχει γίνει το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα.Όλο το βράδυ η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ένα πανέμορφο δάσος, που ήταν και από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή.Η πυρκαγιά αφού έκαψε ότι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.

    Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς, για την κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, βοηθούν από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, με αυταπάρνηση και ηρωισμό προσπαθούσαν παρά τις αντίξοες συνθήκες να σώσουν ότι μπορούσαν και έσωσαν ένα αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας που λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες.

    [05] Συνελήφθη 37χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για εισαγωγή ηρωίνης

    Συνελήφθη, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», 37χρονος υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή ηρωίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστήσει σε γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Ο αλλοδαπός είχε καταπιεί ποσότητα ηρωίνης, σε πενήντα οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων.

    Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - ειδικότερα ηρωίνης - από χώρες της Αφρικής προς τη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [06] Εβδομήντα τέσσερις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το προηγούμενο 24ωρο

    Εβδομήντα τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

    Ειδικότερα, σε ύφεση βρίσκονται:

    H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές, Παρασκευή, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή, σε δασική έκταση, στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 31 υδροφόρες ΟΤΑ και 30 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

    Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα ΟΤΑ.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ατσίτσα Σκύρου. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ και 1 ελικόπτερο.

    Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καλαμάκι Ζακύνθου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας,, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα ΟΤΑ και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου - Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.

    Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

    Η Πυροσβεστική, για μια ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 July 2015 - 10:32:15 UTC