Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό την προεδρία του Ευ. Μεϊμαράκη
  • [02] Σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον ανασχηματισμό
  • [03] Ο Στέφανος Ξεκαλάκης νέος γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο
  • [05] Σε ύφεση πυρκαγιά κοντά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό την προεδρία του Ευ. Μεϊμαράκη

    Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19:00, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας , σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    [02] Σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον ανασχηματισμό

    Με νέο προσωπικό αιχμηρό μήνυμα μέσω facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό.

    «Θλίβομαι. Πάντα υπήρχαν δύο ειδών πολιτικοί. Αυτοί που κυρίως δουλεύουν και αυτοί που κυρίως μιλάνε. Οι πρώτοι είναι δυσεύρετοι σε όλα τα κόμματα, οι "μπλαμπλάδες" όμως είναι παντού και είναι πρόθυμοι. Δυστυχώς, ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να έχει αδυναμία στους "μπλαμπλάδες". Αυτό το αδιέξοδο ζούμε εδώ και έξι μήνες. "Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα" που λέει κι ο λαός μας. Η χώρα μετά τη συμφωνία με τους εταίρους μας χρειαζόταν μια αποφασισμένη σφιχτή ομάδα που γνωρίζει τα προβλήματα και δίνει λύσεις. Αντί γι' αυτό, ο πρωθυπουργός επέλεξε πάλι μετριότητες. Κομματικούς υπαλλήλους, λαϊκιστές και βουλευτές που μέχρι χθες απειλούσαν ότι θα τον καταψηφίσουν. Δεν θα έρθει όμως έτσι η ανάκαμψη, Αλέξη», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο σχόλιό του .

    [03] Ο Στέφανος Ξεκαλάκης νέος γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ

    Νέος γραμματέας της Κεντρικής πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, διαδεχόμενος τον Ν. Ανδρουλάκη εξελέγη ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

    Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Ξεκαλάκης δήλωσε ότι την προηγούμενη Τετάρτη απεδείχθη περίτρανα για πολλοστή φορά ότι το παραμύθι που κάποιοι συνέγραφαν σχετικά με το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο «τελικά δεν είχε δράκο».

    «Πλέον οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από τον πολιτικό τους λόγο από το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνθέσουν και να συγγράψουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», πρόσθεσε ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ξαναπιάσει το μίτο της σχέσης του με την ελληνική κοινωνία από την αρχή, να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία και να μπορέσει να συγχρονιστεί και να συστρατευθεί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο πλάι του, ώστε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για το μέλλον της χώρας».

    [04] Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, αφού δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά.

    Η φωτιά στο Μαλαντρένι Αργολίδας περιορίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.

    Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον 'Αη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.

    Επιπλέον φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία την πρόλαβε εν τη γενέσει της και την έθεσε υπό έλεγχο.

    Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

    [05] Σε ύφεση πυρκαγιά κοντά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Η φωτιά έχει ήδη κάψει μεγάλη αγροτοδασική έκταση, αλλά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Πάντως, στον τόπο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, καθώς και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου. Το έργο των πυροσβεστών βοηθά και το γεγονός, ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων.

    [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία

    Για αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 July 2015 - 18:32:17 UTC