Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Ο εκσυγχρονισμός του ΚΠΔ σχετίζεται με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
  • [03] Φ. Γεννηματά: Να συζητήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το ευρώ
  • [04] Ν. Παππάς: Καθαρούς και ενιαίους κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρνει το ν/σ που κατατέθηκε για διαβούλευση
  • [05] Επιπλέον αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ
  • [06] Στ. Θεοδωράκης: Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές
  • [07] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit

  • [01] Π. Καμμένος: Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα

    Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της ΝΔ τους κάλεσε: «Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα».Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμη πως «έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί αυτούς που λήστεψαν τη χώρα να τους φυλακίσουμε».

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Ο εκσυγχρονισμός του ΚΠΔ σχετίζεται με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή, χαρακτήρισε τα σημερινά μέτρα μόνο ως «προκαταβολή», για την έναρξη των πραγματικών διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία μετά τις 20 Αυγούστου» τονίζοντας ότι «δεν είναι σε καμιά περίπτωση το σύνολο των μέτρων».

    Σε ότι αφορά το χρέος είπε ότι «συνολικά το κρατικό χρέος θα αυξηθεί, παρά τη βελτίωση κάποιων όρων αποπληρωμής του».

    Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται στις διαβεβαιώσεις της προς την λαϊκή οικογένεια πως δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις, διότι το νομοσχέδιο επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση μιας τράπεζας, πριν την παροχή κρατικής ή κοινοτικής βοήθειας, το οποίο σημαίνει πως «όχι μόνο οι μέτοχοι των τραπεζών αλλά και οι καταθέτες υποχρεώνονται να καλύψουν ως 8% των συνολικών υποχρεώσεων, πριν προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών το κράτος».

    Ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρα διασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «μπορείτε να το βεβαιώσετε σήμερα με πραγματικά στοιχεία; Σας ρωτάμε για δεύτερη φορά».

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν απαντά με σαφήνεια τι θα γίνει με τις καταθέσεις των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ, των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ κρύβει ότι θα εξανεμιστούν οι κρατικές μετοχές που χρυσοπλήρωσαν οι φορολογούμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

    [03] Φ. Γεννηματά: Να συζητήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το ευρώ

    Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    «Η κυβέρνηση οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις, πείτε το. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν», ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.

    Κατά τα άλλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επετέθη κατά της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πως κατά τη διαπραγμάτευση «υπέστη πρωτοφανή ήττα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας, χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας».

    Η Γεννήματα ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Το grexit, είπε η κ. Γεννηματά, είναι παρκαρισμένο στη αυλή και για να φύγει οριστικά πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα της δραχμής.

    [04] Ν. Παππάς: Καθαρούς και ενιαίους κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρνει το ν/σ που κατατέθηκε για διαβούλευση

    «Καθαρούς και ενιαίους κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [05] Επιπλέον αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ

    Αύξηση ύψους 900 εκατ. ευρώ του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη.

    Συνεπώς μετά και την ισόποση αύξηση, την οποία είχε αποφασίσει η ΕΚΤ πριν από μια εβδομάδα, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον συγκεκριμένο μηχανισμό αυξάνεται στα 90,4 δισ. ευρώ.

    [06] Στ. Θεοδωράκης: Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές

    Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας: «Όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές».

    Ο κίνδυνος του grexit και τα σχέδιο του Σόιμπλε παραμένουν στο επάνω συρτάρι, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας.

    Από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απάντηση μέχρι πότε θα ανέχεται τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Με την επιστολή της κάνει μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η πρόεδρος της Βουλής «πρέπει να κατέβει από την έδρα της , να αφήσει το κανάλι της και να περιοριστεί στα βουλευτικά της καθήκοντα».

    Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης έφεραν τη χώρα σε χειρότερη θέση από τους προηγούμενους και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στο λαό. «Θυμίζετε τα κακομαθημένα πριγκιπόπουλα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «το μνημόνιό σας θέλει προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης». «Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η κοινωνία , προέχει η σωτηρία της χώρας κι όχι τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα», είπε.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για καθαρά παιχνίδια από την κυβέρνηση κι όχι για προσπάθειες να στηθούν κομματικά δίκτυα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την πρώην υπουργό Νάντια Βαλαβάνη για τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει καλώντας τη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

    [07] Β. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το Grexit

    Κριτική στον πρωθυπουργό για τις πράξεις και τις παραλείψεις του εξαμήνου που επιδείνωσαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στην Βουλή ενώ ανέδειξε και την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του και στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και όχι στην αντιπολίτευση.

    «Τα προαπαιτούμενα που ψηφίζουμε ανοίγουν τον δρόμο για το τρίτο μνημόνιο», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε «με το πρώτο νομοσχέδιο πριν από μία εβδομάδα δόθηκαν χρήματα από τους δανειστές και άνοιξαν οι τράπεζες και σε αυτή την εξέλιξη ήταν σημαντική η συμβολή των 250 βουλευτών».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ που αναδείχθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες δεν εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που θέλουν να βγούμε από το ευρώ και σε αυτούς βγάζω το καπέλο, φοβάμαι όμως εκείνους που λένε ότι δεν το θέλουν αλλά μας οδηγούν εκεί.

    Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: «Υπολογίσατε πόσο κόστισε στην χώρα ο συμβιβασμός που κάνατε ενώ απορρίψατε την συμφωνία που θα μπορούσατε να έχετε πριν από μήνες. Η Ευρώπη αλλάζει και εμείς δεν είμαστε μέσα. Στο γερμανικό κοινοβούλιο το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την συμφωνία. Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, υπάρχουν αναγκαίες πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πράξεις και παραλείψεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και για αθέτηση υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό. «Φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που απορρίψατε στο δημοψήφισμα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε με σκωπτικό τρόπο: «Υποδεχθήκατε τους τροϊκανούς σήμερα που ήλθαν στα υπουργεία;». «Τα στοιχεία μίας κακής συμφωνίας μπορούμε να τα συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε».

    Εξηγώντας την θετική ψήφο στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων είπε: «Η ΝΔ συμφωνεί με εσάς μόνο στον εθνικό σκοπό, στηρίζουμε την Ελλάδα και την πατρίδα και ψηφίζουμε "ναι" για να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη που εξ αιτίας σας χάσαμε. Σας καλώ να αποδεχθείτε τα θετικά που άφησε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να χτίσετε πάνω σε αυτά».

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε το δικό του πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εκπροσωπείται το βαθύ κράτος, όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος. Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

    Στην απάντησή του στον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για να μην προλάβουν τα θετικά της πολιτικής της και κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Είπε δε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έδωσαν τίποτε στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι εμμέσως βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 0:32:13 UTC