Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα
  • [02] Γ. Φερστέεγκ: Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ταλαντούχους ανθρώπους
  • [03] Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία διαβεβαίωσε ο Π. Καμμένος
  • [04] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει σήμερα αν θα αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών
  • [05] «Η συμφωνία επιβλήθηκε στην Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο»
  • [06] Γκρέγκορ Γκίζι: Η Ελλάδα δεν ευθύνεται για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη
  • [07] Βολές κατά της Εισαγγελίας για την ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Ρέστη από τον συνήγορό του
  • [08] Κλειστό το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας - Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ
  • [09] «Όχι» από το ΚΑΣ σε συναυλία του Στ. Ξαρχάκου στον Τύμβο του Μαραθώνα
  • [10] Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση του ν/σ με τα δεύτερα προαπαιτούμενα
  • [11] Η Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Copa Libertadores
  • [12] Ο Ράιαν για έξι χρόνια στην Βαλένθια
  • [13] H Volvo εξασφαλίζει γρήγορη παράδοση των μοντέλων της
  • [14] Παναγιώτης Γκιώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος η οκτάδα στο Ρίο»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που προέχει είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα

    «Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    «Ήταν νομίζω απαραίτητο να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, έχουμε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη», είπε ο κ. Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεδομένου ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό μέχρι ότου έρθει στη Βουλή για να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αναστολή των πλειστηριασμών και δεδομένου ότι -όπως φαντάζομαι και έτσι θα είναι άλλωστε- δεν υπάρχει πρόθεση από τα ιδρύματα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, νομίζω ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

    Η πρόεδρος της ΕΕΤ, Λούκα Κατσέλη, ευχαρίστησε για τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι η τραπεζική αργία έληξε, «κοιτάζουμε μπροστά». Εκφράζοντας όλους, όπως είπε, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι «θέλουμε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα να μπει σε μια φάση κανονικότητας και ομαλότητας και το γρηγορότερο δυνατό να είμαστε σε θέση να άρουμε και τους περιορισμούς στην ανάληψη καταθέσεων και στην κίνηση κεφαλαίων». Χαρακτήρισε αυτό ως ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, για την πραγματική οικονομία, για να προσθέσει πως «όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο τόσο καλύτερα θα είναι για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

    «Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπατε, χτες είχαμε μια δήλωση της ΕΕΤ ότι εμείς μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνεχίσουμε με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, τον νόμο που υπήρχε μέχρι το τέλος του 2013, προσβλέποντας ότι θα υπάρξει μια καινούρια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύπτει και τη δράση τη δική μας μετά», τόνισε.

    Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι «αυτές τις 3 εβδομάδες που ήταν δύσκολες για όλους, το τραπεζικό σύστημα και όλες οι τράπεζες προσπάθησαν και ανταπεξήλθαν με μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική τη στάση του προσωπικού και υπογράμμισε ότι και η στάση των πολιτών ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη. "Πολύ σημαντικό", πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

    [02] Γ. Φερστέεγκ: Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ταλαντούχους ανθρώπους

    Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με μια από τις καλύτερες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη εμπορίου και με πολύ ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Με την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ένα καλύτερα στοχευμένο ασφαλιστικό σύστημα, μπορεί να γυρίσει γρήγορα στην ανάπτυξη, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Αθήνα Γιαν Φερστέεγκ.

    Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το ταλέντο και την ενέργεια των νέων ανθρώπων μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ελληνική οικονομία εκτιμά ο κ. Φερστέεγκ, ο οποίος δημιούργησε την κοιτίδα Orange Grove στην ολλανδική πρεσβεία. Σε αυτή, φιλοξενούνται σήμερα 60 νεοφυείς επιχειρήσεις, μερικές από τις οποίες, όπως σημειώνει ο Ολλανδός διπλωμάτης, «καταγράφουν ήδη τις πρώτες τους επιτυχίες».

    Για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, εκτιμά ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση γιατί όλοι χρειάστηκε να υποχωρήσουν, ωστόσο πιστεύει ότι είναι θετική για το μέλλον της Ελλάδας, γιατί το νέο δάνειο θα αποτρέψει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

    Για τη στάση που τήρησε η Ολλανδία στις διαπραγματεύσεις, λέει ότι δεν είναι όλα «άσπρο-μαύρο» και ότι η κυβέρνησή του προσπάθησε να πείσει θετικά το κοινοβούλιο να περάσει ένα νέο δάνειο για την Ελλάδα, μετά από δύο bailout: «Αν δεν ρυθμιστούν τα κρίσιμα θέματα της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα θα παραμείνει εξαρτημένη από τους άλλους» τονίζει.

    [03] Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία διαβεβαίωσε ο Π. Καμμένος

    «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία. Η παρουσία μας στην κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάσχεση του σπιτιού κανενός Έλληνα, αυτό είναι δεσμευτικό», είπε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι όλα τα σενάρια για φορολόγηση των αγροτών "τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα δεν είναι αληθινά".

    Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «δεν ψηφίζεται και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα η ποιαδήποτε φορολόγηση των αγροτών που θα μπορούσε να οδηγήσει στην διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής» και πρόσθεσε ότι γι αυτή την κυβέρνηση η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί την λύση στο πρόβλημα για την έξοδο από την κρίση. Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ο ελληνικό λαός απαιτεί να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν το κρατικό χρήμα και πλούτισαν εις βάρος του και υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στο θέμα της διαφθοράς και τις διαπλοκής άμεσα μέσα στις επόμενες ώρες.

    [04] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει σήμερα αν θα αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών

    Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τον ELA άμεσα, αλλά έχει επίσης περιθώριο να κάνει και άλλες κινήσεις, εφόσον προχωρήσει καλά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα αποφασίσει σήμερα, αν θα αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA από τα 89,5 δις. ευρώ και για πόσο διάστημα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνει το δημοσίευμα, έπεισε την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να αυξήσουν το όριο του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου, μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο του πρώτου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να αρχίσει η διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα. Η επιπλέον ρευστότητα βοήθησε τις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα, αν και οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων παραμένουν.

    Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τον ELA άμεσα, αλλά έχει επίσης περιθώριο να κάνει και άλλες κινήσεις (σ.σ.: για την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών), εφόσον προχωρήσει καλά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με οικονομολόγους, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειασθεί κάποιες εβδομάδες ή μήνες.

    Το 59% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει από τον Σεπτέμβριο το «κούρεμα» που επιβάλλεται στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες έναντι του ELA. Το 90% των οικονομολόγων αναμένει ότι έως το τέλος του έτους τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τα τραπεζικά ομόλογα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ για πράξεις αναχρηματοδότησης (σ.σ.: αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δανείζονται απευθείας από την ΕΚΤ με χαμηλότερο επιτόκιο, μόλις 0,05%). Η κίνηση αυτή αναμένεται, επίσης, να καταστήσει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου επιλέξιμα για αγορά από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, μειώνοντας δυνητικά τις αποδόσεις τους.

    [05] «Η συμφωνία επιβλήθηκε στην Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο»

    «Ασυνάρτητο πρόγραμμα, που αντιπροσωπεύει απολύτως άθλια οικονομικά» χαρακτηρίζει ο διάσημος Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη Web Tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τη συμφωνία με τους εταίρους, τονίζοντας ότι επιβλήθηκε στην Ελλάδα με «το πιστόλι στον κρόταφο».

    «Είχαμε πέντε χρόνια λιτότητας που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ακόμα και το ΔΝΤ προβλέπει ότι το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μείωση του ΑΕΠ. Το ΔΝΤ έχει πει πως πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους αλλά, παρά ταύτα, δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους. Άρα, πρέπει κανείς να δει το πρόγραμμα ως ασυνάρτητο, όχι ένας δρόμος μπροστά που οδηγεί σε ευμάρεια, αλλά ήταν ένα τελεσίγραφο: ή το δέχεσαι ή φεύγεις» εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος ,μιλώντας στη δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ 'Αννυ Ταπάσκου,στο περιθώριο του «Συμποσίου της Σύμης» που διοργανώθηκε φέτος στην Κέρκυρα.

    «Η έξωθεν υποβολή όρων σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την ίδια τη χώρα και να μην σχεδιάζεται με το πιστόλι στο κρόταφο, άλλα με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα» τονίζει ο κ. Στίγκλιτς και προσθέτει: «Η δική μου ερμηνεία είναι ότι οι δανειστές κατέστησαν εξαιρετικά σαφές ότι δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος, ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν καλή τη πίστει. Αν κοιτάξει κανείς τον σχεδιασμό του προγράμματος, αντιπροσωπεύει απολύτως άθλια οικονομικά».

    Ερωτηθείς για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ.Στίγκλιτς εκφράζει την πεποίθηση ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη σκληρή διαπραγμάτευση. «Πιστεύω ότι πολλά εξαρτώνται από αυτό. Νομίζω ότι εγώ και άλλοι θα εργαστούμε για να δούμε πόση πίεση μπορούμε να ασκήσουμε για να διευρύνουμε τους βαθμούς ελαστικότητας. Πολλοί από τους όρους, για παράδειγμα αυτοί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι οι πιο σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάποιες είναι μάλιστα ακόμα και κακά σχεδιασμένες. Ελπίζω ότι θα υπάρξει διάθεση για συνεργασία με την Ελλάδα, να προωθηθούν αυτές οι αλλαγές που είναι οι πιο σημαντικές για να αλλάξει, να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία, να αποδυναμωθεί ή ολιγαρχία, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαφθοράς. Δυστυχώς, στο παρελθόν, κάποιοι από τους όρους και οι θέσεις που η τρόικα έχει υποστηρίξει ,υπονόμευσαν τις προσπάθειες που έκαναν κάποιες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι δεν είχαν αντίληψη των λεπτών αποχρώσεων στον τρόπο που αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν, τον τρόπο που η ολιγαρχία διατηρείται» υπογραμμίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος.

    Αναφορικά με τον ρόλο και την πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς χαρακτηρίζει λανθασμένη τη γερμανική θέση για την πολιτική της λιτότητας. Όπως λέει «είναι πολύ δύσκολο για μένα να καταλάβω μεγάλο μέρος της γερμανικής θέσης γιατί δεν βγάζει πολύ νόημα από οικονομική άποψη. Έχει αποδειχτεί λάθος - είχε αποδειχτεί λάθος πριν καν ξεκινήσει από την οικονομική θεωρία- η εμπειρία με τη λιτότητα έχει πάντα δείξει ότι είναι μια αποτυχία. Θα μπορούσε να γίνει ένας βαθύς ανασχεδιασμός του χρέους, όπως έχει προτείνει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ξέρει τους νόμους και κανόνες της Ευρώπης και δεν θα πρότεινε κάτι που είναι ανέφικτο»

    Ο Αμερικανός οικονομολόγος καταφέρεται εναντίον της τρόικας, υπογραμμίζοντας πως έχει δημιουργήσει τις χειρότερες δυνατόν συνθήκες για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις. Εκφράζει, όμως, την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να βγει από την κρίση. «Πάντα υπάρχει ελπίδα. Εν μέρει επειδή έχω δει την ανθεκτικότητα των Ελλήνων, τη δύναμη, την ευφυΐα με την οποία έχουν προσεγγίσει αυτά τα προβλήματα. Όσο διατηρείται αυτή η κοινωνική συνοχή, όσο υπάρχει αυτή η δέσμευση, νομίζω ότι υπάρχει βάση για ελπίδα» σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αμερικανός οικονομολόγος.

    [06] Γκρέγκορ Γκίζι: Η Ελλάδα δεν ευθύνεται για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη

    Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη για συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, γράφει σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Die Zeit ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, επισημαίνοντας ότι με τη στάση του το Βερολίνο έχει υποδαυλίσει φόβους στην Ευρώπη που έχουν οδηγήσει στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων.

    Η ελληνική κυβέρνηση μάλλον απέτυχε να διαπραγματευτεί μια αποδεκτή συμφωνία για όλες τις πλευρές με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γκίζι. Όμως δεν φταίει η Αθήνα, τουλάχιστον όχι πρωτίστως, προσθέτει. Η κύρια αιτία βρίσκεται στην απροθυμία της γερμανικής κυβέρνησης να σκεφτεί έναν άλλο δρόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Και εξηγεί ότι ο άλλος δρόμος θα μπορούσε να ήταν ο διαχωρισμός από το πρόβλημα του χρέους του απολύτως αναγκαίου εκσυγχρονισμού των ελληνικών δομών, περιλαμβανομένης της επίσης αναγκαίας οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

    Για το πρόβλημα του χρέους, σημειώνει ο Γκίζι, θα έπρεπε να υπάρξει μια κοινή, ευρωπαϊκή λύση.

    [07] Βολές κατά της Εισαγγελίας για την ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Ρέστη από τον συνήγορό του

    Με βολές για τη "νομική κατάρτιση" της εισαγγελέα που επόπτευσε την έρευνα σε βάρος του εντολέα του Βίκτωρα Ρέστη, αλλά και κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη "διαρροή" στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, απαντά, με ανακοίνωση του, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που σχηματίστηκε σε βάρος του εφοπλιστή.

    Ο κ. Δημητρακόπουλος με καυστικό τόνο υποστηρίζει πως θα ζητήσει από τα ΜΜΕ αντίγραφο του πορίσματος της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, βάσει του οποίου ασκήθηκε σε βάρος του κ. Ρέστη ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μιας και οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν το έλαβαν από την Εισαγγελία. Ζητά, επίσης, να διενεργηθεί έρευνα στην Εισαγγελία για τη διαρροή του απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου στον Τύπο.

    Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο συνήγορος του εφοπλιστή τονίζει πως ο εντολέας του "ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις που του αποδίδει το εισαγγελικό πόρισμα", χαρακτηρίζει το υλικό της επίμαχης "βορβορώδους δικογραφίας" ως "συνένωση ετερόκλητων υποθέσεων αρμοδιότητας πλημμελειοδικείου" και τονίζει πως αυτό θα αποδειχθεί όταν κριθεί η υπόθεση από "τους Έλληνες δικαστές". Υποστηριζει, ακόμα, πως ο κ. Ρέστης απασχολεί στις επιχειρήσεις και τα πλοία του "πάνω από 3000 εργαζομένους", ότι " εισάγει πολύτιμο συνάλλαγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στη χώρα" και τέλος ότι έχει "μοναδική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση".

    [08] Κλειστό το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας - Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

    Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015, έχει εξαγγείλει για τις19:30, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

    Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, είναι η «ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου και όλων των μνημονιακών πολιτικών, η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, η προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

    Συλλαλητήριο στην Ομόνοια, «ενάντια στο δεύτερο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου πραγματοποιεί την ίδια ώρα (19:30) το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Ανάλογα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί και σε 40 πόλεις της χώρας.

    [09] «Όχι» από το ΚΑΣ σε συναυλία του Στ. Ξαρχάκου στον Τύμβο του Μαραθώνα

    Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» με ερμηνευτές την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία, που οργανώνεται από το δήμο Μαραθώνα, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μη παραχώρηση του ταφικού μνημείου. Έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για συναυλίες είναι ο αύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα.

    Σημειώνεται, ότι στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιούνται μόνο οι εκδηλώσεις αφής της φλόγας κατά την έναρξη του Κλασσικού Μαραθώνιου. Τα μέλη του ΚΑΣ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το αν ο συμβολισμός του μνημείου συνάδει με τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση του αύλιου χώρου του Μουσείου, όπου έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και οι μουσικές εκδηλώσεις της Πανσελήνου.

    Ως προς το αίτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να παραχωρηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Πνύκας για την πραγματοποίηση συναυλίας με έργα Τζουζέππε Βέρντι και Τζάκομο Πουτσίνι, υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά με τον όρο ότι οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 500. Σε αντίθετη περίπτωση, καθώς πρόκειται για συναυλία στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία και με ελεύθερη είσοδο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για την συναυλία, την οποία ασφαλώς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές, είναι το Ολυμπιείο όπου η ΕΛΣ έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις κατά το παρελθόν.

    [10] Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση του ν/σ με τα δεύτερα προαπαιτούμενα

    Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

    Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.

    Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε του αιτήματος της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με την κατεπείγουσα διαδικασία τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι από το νομοσχέδιο έχουν αφαιρεθεί και δεν υπάρχουν τα επίμαχα θέματα που αφορούν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τους αγρότες, τα οποία όπως είπε θα συμπεριληφθούν στη νέα συμφωνία.

    Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για να ξεκινήσουμε την ερχόμενη Παρασκευή την διαπραγμάτευση. Οι ίδιοι οι θεσμοί είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι τώρα. «Αυτά τα προαπαιτούμενα που θα στείλουμε θα έχουν ένα χρονοδιάγραμμα έξι μηνών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

    «Δεν θα διαφωνήσουμε γιατί νομοθετούμε υπό το κράτος της επείγουσας ανάγκης. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα την ώρα της εθνικής ανάγκης, αλλά η κυβέρνηση να μην φέρνει νομοθέτηση επί του γονάτου», υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

    «Καλούμαστε να επικυρώσουμε και όχι να νομοθετήσουμε. Είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση, δεν συμφωνούμε με την διαδικασία», υποστήριξε η εισηγήτρια της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη.

    «Δεν θα βάλουμε τη συντεχνία πάνω από την πατρίδα αλλά δεν είναι δυνατό να μην κάνουμε μία ολοκληρωμένη συζήτηση επί τόσων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ποινική δικονομία», υπογράμμισε ο εισηγητής από το Ποτάμι Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

    «Να αφήσετε τις μεγαλοστομίες περί σωτηρίας της χώρας και του λαού. Αυτούς που θέλτε να σώσετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταδικάζεται το λαό στη χρεοκοπία. Είναι απαράδεκτη η διαδικασία με την οποία εμείς διαφωνούμε», δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    «Είναι προφανές ότι κανείς δεν αισθάνεται περήφανος, όλοι θα θέλαμε να αντισταθούμε αλλά σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση», υποστήριξε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης.

    «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και να πούμε όχι, αλλά ντρέπομαι. Έλεος, η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το νομοσχέδιο, δεν επέδειξε όμως την απαιτούμενη ευαισθησία για τόσο σημαντικά ζητήματα», ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

    [11] Η Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Copa Libertadores

    Η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε να μείνει όρθια (1-1) στην Ασουνσιόν στην επαναληπτική ημιτελική αναμέτρηση με τη Γκουαρανί, εξαργυρώνοντας ιδανικά την επιτυχία (2-0) της περασμένης εβδομάδας στο Μπουένος Αϊρες και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στον τελικό του Copa Libertadores, για πρώτη φορά μετά το 1996.

    Η Γκουαρανί, η οποία διεκδίκησε να γίνει η τρίτη ομάδα από την Παραγουάη που φτάνει σε διάστημα τριών χρόνων στον τελικό του Champions League της Νότιας Αμερικής, άνοιξε το σκορ στο 61' με τον Φερνάντο Φερνάντες, ενώ η Ρίβερ Πλέι ισοφάρισαν στο 78΄ με τον Λούκας Αράλιο.

    Η ομάδα του Μπουένος Αϊρες περιμένει στον τελικό την ομάδα που θα επικρατήσει από τον έτερο επαναληπτικό ημιτελικό στο Μεξικό, ανάμεσα στην Τίγκρες και τους Βραζιλιάνους της Ιντερνασιονάλ, που κέρδισαν με 2-1 στην πρώτη συνάντηση.

    [12] Ο Ράιαν για έξι χρόνια στην Βαλένθια

    Ο Ματ Ράιαν ολοκλήρωσε την μεταγραφή του από την Μπριζ στη Βαλένθια για τα επόμενα έξι χρόνια. Ο 23χρονος Αυστραλός διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος φτάνει στις «νυχτερίδες», προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Ντιέγκο Άλβες, αποτελούσε στόχο της Λίβερπουλ, μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τους "Socceroos" στον θρίαμβο του Κυπέλλου Ασίας τον Ιανουάριο, ενώ κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της χρονιάς και στις δύο σεζόν του στην Μπριζ.

    Η Βαλένθια θα είναι χωρίς τον Βραζιλιάνο Αλβες για το υπόλοιπο της χρονιάς, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο την τελευταία αγωνιστική.

    [13] H Volvo εξασφαλίζει γρήγορη παράδοση των μοντέλων της

    Μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της στην ελληνική αγορά ακόμη και αυτή τη δύσκολη στιγμή.

    Η Volvo Car Hellas, με την βοήθεια της μητρικής εταιρείας προχώρησε σε μια νέα προωθητική ενέργεια. Η σουηδική μάρκα με τα premium μοντέλα, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, ότι δεσμεύεται να παραδώσει τα μοντέλα της στον πελάτη μέσα σε 48 ώρες. Αφορά τα εκτελωνισμένα αυτοκίνητα που έχουν ήδη αφιχθεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα με μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, στοιχείων πρόσθετου εξοπλισμού, χρωμάτων κλπ.

    Περιλαμβάνονται τα V40, V40 Cross Country, S60 και V60. Κινητήρες βενζίνης και ντίζελ σε διάφορες εκδόσεις ισχύος. Το ενδιαφέρον τώρα λόγω των εξελίξεων και της προσπάθειας περιορισμού του κόστους χρήσης εστιάζεται στις μονάδες 1.600 κ.εκ. Επιλογή ανάμεσα σε δυο τύπους κιβωτίων, χειροκίνητο είτε αυτόματο. Διαθέσιμες και οι εκδόσεις Livstyl, οι οποίες προσφέρουν επιπλέον εξοπλισμό αξίας από 3.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Τέλος, η δέσμευση παράδοσης εντός 48 ωρών ισχύει και για το XC60, το μεσαίο SUV της Volvo και παγκόσμιο best-seller της μάρκας, με τη νέα γενιά κινητήρων 2.000 κ.εκ. Drive-E με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Περισσότερες πληροφορίες, στο δίκτυο των επισήμων διανομέων Volvo.

    Σπύρος Ρέκκας

    [14] Παναγιώτης Γκιώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στόχος η οκτάδα στο Ρίο»

    Ο Παναγιώτης Γκιώνης ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς που είναι γεμάτη απαιτήσεις. Ο διεθνής αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους στόχους της νέας χρονιάς, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που θα ήθελε, όπως είπε, να μπει στην οκτάδα!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 10:32:15 UTC