Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες
  • [02] Γεύμα Προέδρου Δημοκρατίας προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών
  • [03] Eξωπλανήτης παρόμοιος με τη Γη εντόπιστηκε στον αστερισμό του Κύκνου
  • [04] ΝΔ: Εκλογή νέου προέδρου μέχρι την άνοιξη του 2016
  • [05] Χωρίς το ΔΝΤ οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα
  • [06] Πανηγυρική πρόκριση για ΠΑΟΚ

  • [01] Ολ. Γεροβασίλη: Έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες

    «Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες και να επεξεργαζόμαστε τις διαφορετικές αντιλήψεις», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στόχος είναι «μέσα από συλλογικές διαδικασίες που αφορούν και την Κ.Ο. και τα κομματικά όργανα, με διάλογο να προχωρήσουμε στη λύση». Την ίδια ώρα πάντως η κ. Γεροβασίλη, ερωτηθείσα πότε θα υπάρξει ξεκαθάρισμα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να διευκρινίσει πως η διαφορετική οπτική για την ευρωπαϊκή προοπτική «δεν είναι θέμα ξεκαθαρίσματος το οποίο μπορεί να λυθεί έτσι».

    «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, με αντικειμενικούς λόγους που μας έχουν φέρει εδώ. Η δυσκολία των κριτικών, η αλλαγή πλεύσης. Αντιλαμβάνεστε ότι προχωρήσαμε σε βήματα τα οποία δεν ήταν στην αντίληψή μας, δεν ήταν στο πρόγραμμά μας και αυτό μας έχει φέρει όλους, μα όλους ανεξαιρέτως, σε πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτω από συνθήκες πίεσης, που είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τα χειρότερα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

    Διαβάστε επίσης: Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκ νέου η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    [02] Γεύμα Προέδρου Δημοκρατίας προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών

    Γεύμα προς τιμήν των Πολιτικών Αρχηγών, θα παραθέσει την Παρασκευή στις 14:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Στο γεύμα θα παρακαθήσουν: o Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κα Φώφη Γεννηματά.

    [03] Eξωπλανήτης παρόμοιος με τη Γη εντόπιστηκε στον αστερισμό του Κύκνου

    Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν νέο εξωπλανήτη, τον πιο παρόμοιο με τη Γη που έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η NASA.

    Ο πλανήτης αυτός, που εντοπίστηκε χάρη στο τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι κατά περίπου 60% μεγαλύτερος από τη Γη, απέχει 1.400 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Απέχει επίσης από το άστρο του ίση απόσταση με αυτήν που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, κάτι που θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής.

    Ο εξωπλανήτης, που βαφτίστηκε Kepler 452b, περιφέρεται γύρω από ένα άστρο με χαρακτηριστικά επίσης παρόμοια με του Ήλιου. Το άστρο αυτό είναι μόνο 4% μεγαλύτερο και 10% φωτεινότερο από τον Ήλιο αλλά και 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια γηραιότερο από αυτόν. Μια πλήρης περιφορά του Kepler 452b γύρω από το άστρο του διαρκεί 385 ημέρες.

    Με την ανακάλυψη αυτή οι επιστήμονες "πετυχαίνουν πρόοδο όσον αφορά τις γνώσεις τους για τον αριθμό των (δυνητικά) κατοικήσιμων πλανητών που θα μπορούσαν να υπάρχουν" στον γαλαξία μας, είπε ο Τζόζεφ Τουίκεν, ο επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής Κέπλερ και ερευνητής στο SETI, το Ινστιτούτο Ερευνών Εξωγήινης Νοημοσύνης.

    Ο Kepler 452b έχει ακτίνα 60% μεγαλύτερη από εκείνην της Γης και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πρόκειται για έναν βραχώδη πλανήτη με πυκνή ατμόσφαιρα και μεγάλη ποσότητα νερού. Ενδέχεται επίσης, σύμφωνα πάντα με τους αστρονόμους, να έχει και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

    [04] ΝΔ: Εκλογή νέου προέδρου μέχρι την άνοιξη του 2016

    Στην εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος με χρονικό ορίζοντα μέχρι την άνοιξη του 2016 κατέληξε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Μάλιστα αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από την κοινωνία, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

    Πηγές της ΝΔ επεσήμαιναν πως «ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα».

    [05] Χωρίς το ΔΝΤ οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα την Παρασκευή ή το Σάββατο στη Αθήνα, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 - 86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

    Οπως διευκρίνισε ο ίδιος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

    Την Παρασκευή οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Την Παρασκευή θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι παράλληλα επισήμαναν ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί ένα «ακούρευτο» ελληνικό ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της διαπραγμάτευσης θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι.

    Σημειώνεται ότι, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου, ανέφεραν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

    [06] Πανηγυρική πρόκριση για ΠΑΟΚ

    Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 6-0 στην Τούμπα στον δεύτερο αγώνα του β΄ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, όπου στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Τρνάβα. Για τον "Δικέφαλο" δύο γκολ σημείωσε ο Μακ (7΄, 84΄), κι από ένα οι Λούκας Πέρεθ (3΄), Πέλκας (14΄), Κίτσιου (34΄), ενώ αυτογκόλ πέτυχε ο Μρτσελα στο 60΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 July 2015 - 22:32:12 UTC