Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Τσίπρας και Ολάντ
  • [02] Νέο κύμα συλλήψεων τζιχαντιστών και ανταρτών του ΡΚΚ στην Τουρκία
  • [03] Β. Ίσινγκερ: Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα
  • [04] Η Άγκυρα επιβεβαιώνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ
  • [05] Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από κεραυνό, στο Μεξικό

  • [01] Σημαντικό να τηρηθούν αμοιβαία οι δεσμεύσεις τόνισαν Τσίπρας και Ολάντ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Όλαντ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

    Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

    [02] Νέο κύμα συλλήψεων τζιχαντιστών και ανταρτών του ΡΚΚ στην Τουρκία

    Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα, για δεύτερη συνεχή ημέρα, σε δεκάδες συλλήψεις σε πόλεις όλης της χώρας προσώπων με διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Η νέα αυτή επιχείρηση διεξήχθη κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τα Άδανα (στο νότο), το Ικόνιο (στην κεντρική χώρα) και την Μανίσα (βορειοδυτική Τουρκία), διευκρίνισαν τα πρακτορεία ειδήσεων Dogan και Ανατολή.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας είχε ήδη πραγματοποιήσει χθες μεγάλη επιχείρηση εναντίον προσώπων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη του ΙΚ, του ΡΚΚ και της άκρας αριστεράς. Στην επιχείρηση μετείχαν χιλιάδες αστυνομικοί.

    [03] Β. Ίσινγκερ: Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

    «Επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια» αποτελεί το προγραμματισμένο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, τον πρώην πρέσβη Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung, δηλώνει ότι «μια ασταθής και ταπεινωμένη Ελλάδα θα αποτελούσε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα για την σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης».

    Ο κ. Ίσινγκερ επισημαίνει ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη χρειάζεται ακόμη τεράστια ευρωπαϊκή στήριξη. «Για να το πω καθαρά: δεν μπορούμε να αντέξουμε να έχουμε νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια», τονίζει και σημειώνει ότι με ένα Grexit θα χαίρονταν η Wall Street, το City του Λονδίνου και η Μόσχα, η οποία, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να προβάλει την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε καθοδική πορεία και είναι «μια κατασκευή των παρακμιακών Δυτικών». Χαίρομαι «που ήμασταν σε θέση να τους στερήσουμε αυτή τη χαρά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ίσινγκερ.

    [04] Η Άγκυρα επιβεβαιώνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ

    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας επτά στόχους των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης.

    Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν επίσης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επί συριακού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των στόχων των επιδρομών.

    [05] Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από κεραυνό, στο Μεξικό

    Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους τέσσερις ανήλικοι, σκοτώθηκαν από κεραυνό αργά χθες στην πολιτεία Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Τα θύματα είναι «τέσσερις ανήλικοι και τρεις γυναίκες που εργάζονταν στους αγρούς», στην περιοχή Μέσα Κουάτα, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Κερέταρο, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.Η ορεινή περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία επλήγη από σφοδρή καταιγίδα χθες το απόγευμα, διευκρίνισαν οι αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 July 2015 - 8:32:11 UTC