Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] ΕΚΤ: Με περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές η επαναλειτουργία του ΧΑ
  • [03] Αστυνομικός έχασε τη ζωή του σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον θάνατο ακτιβίστριας
  • [04] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν
  • [05] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία
  • [06] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Στις πέντε το απόγευμα ορίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Πολιτική Γραμματεία η οποία ενδεχομένως να συνεδριάσει παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να προχωρήσει στην αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κόμματος, μετά και τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή κατά τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [02] ΕΚΤ: Με περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές η επαναλειτουργία του ΧΑ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της Τραπέζης της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) χωρίς περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές, οι οποίοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς για αγορά μετοχών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επαναλειτουργία του ΧΑ θα γίνει με περιορισμούς για μία σχεδόν εβδομάδα και μετά θα εκτιμηθεί και πάλι η κατάσταση.

    Η ΕΚΤ ανησυχεί μήπως, εάν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου γίνει χωρίς σημαντικούς περιορισμούς, οδηγήσει στην εκροή σημαντικών κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις προς το χρηματιστήριο.

    Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πιθανή απελευθέρωση των διαθεσίμων των Ελλήνων για επενδύσεις στην ελληνική αγορά δεν θα έχει τόσο μεγάλες συνέπειες για τις τραπεζικές καταθέσεις, καθώς οι τοποθετήσεις στο χρηματιστήριο, τουλάχιστον στην αρχή επαναλειτουργίας του, δεν αναμένονται να είναι μεγάλες, λόγω του υψηλού επενδυτικού ρίσκου, όπως σημειώνουν.

    Όπως τονίζουν, η μέση αξία των συναλλαγών κυμαίνεται στα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούν τους Έλληνες επενδυτές. Και αυτά με βάση την εικόνα της αγοράς πριν κλείσει. Με την επαναλειτουργία του ΧΑ οι συναλλαγές αναμένονται να υποχωρήσουν, κάτι που δείχνει ότι οι απώλειες για τις τράπεζες από καταθέσεις δεν θα είναι μεγάλες. Οι χρηματιστές εκτιμούν ότι οι εκροές καταθέσεων, μέσα σε ένα μήνα, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.

    Στην ουσία οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές.

    Για τους Έλληνες επενδυτές θα υπάρχει το «παλαιό» και το «φρέσκο» χρήμα. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές είτε με μετρητά είτε με εμβάσματα από το εξωτερικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που τυχόν υπάρχουν στα πιστωτικά υπόλοιπα των πελατών στις χρηματιστηριακές, ποσό που κινείται μόλις στα 30 εκατ. ευρώ. Πέραν αυτού του ποσού οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές μέσω κατάθεσης μετρητών, μέσω πώλησης μετοχών που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό του και μέσω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό.

    Οι χρηματιστηριακές αρχές επιθυμούν την άμεση επαναλειτουργία της αγοράς, καθώς φοβούνται ότι θα πληγεί η διεθνής εικόνα του ΧΑ εάν οι ελληνικές μετοχές υποβαθμιστούν ή διαγραφούν από τους διεθνείς δείκτες MSCI και FTSE.

    Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος FTSE έδωσε προθεσμία δέκα ημερών για επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για να διατηρήσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στους διεθνείς δείκτες της.

    [03] Αστυνομικός έχασε τη ζωή του σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον θάνατο ακτιβίστριας

    Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

    Βίαιες συμπλοκές συγκλονίζουν τη συνοικία της Κωνσταντινούπολης μετά τον θάνατο μιας ακροαριστερής ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας την Παρασκευή.

    [04] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν

    Η Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, το μοναδικό παιδί της θρυλικής Aμερικανίδας τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον (1963-2012), πέθανε χθες σε ηλικία 22 ετών μετά από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη που είχε προέλθει από επεισόδιο στο σπίτι της σε προάστειο της Ατλάντα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή σελίδα της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής Entertainment Tonight, αναφερόμενη σε πληροφορίες από μέλη της οικογένειας.

    Η Μπόμπι Κριστίνα, της οποίας ο πατέρας είναι ο τραγουδιστής Μπόμπι Μπράουν, βρέθηκε μπρούμητα και χωρίς αισθήσεις στη μπανιέρα του σπιτιού της στις 31 Ιανουαρίου. Οι οικογένειά της την είχε μεταφέρει σε ειδικό ίδρυμα περίθαλψης στις 24 Ιουνίου.

    [05] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία

    Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σύμφωνα με ένα μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου.

    Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκρηξη, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ δήλωσε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

    Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Jazeera στην Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

    Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

    [06] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη

    Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

    Βίαιες συμπλοκές συγκλονίζουν τη συνοικία της Κωνσταντινούπολης μετά τον θάνατο μιας ακροαριστερής ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας την Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 4:32:12 UTC