Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] «Το θέμα δεν είναι πλέον εάν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος αλλά το πώς θα γίνει αυτό»
  • [04] ΔΝΤ: Η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
  • [05] Αρχισαν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς
  • [06] Θα γίνει σεβαστό το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί
  • [07] Bundesbank: Πλουσιότερα από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
  • [08] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί
  • [09] Ποινική δίωξη σε βάρος μελών του ΔΣ του Γηροκομείου, της περιόδου 2008-2013
  • [10] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ
  • [11] Πρεντόμ: «Δεν θα είναι θαύμα η πρόκρισή μας»
  • [12] Αναστασίου: «Καλύτεροι και πιο ώριμοι από πέρυσι»

  • [01] Μαξίμου: Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή

    «Εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή» σχολιάζουν κυβερνητικοί μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού.

    Εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις σε ένα ενδεχόμενο Grexit, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και υπενθυμίζουν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

    Υπενθυμίζουν επίσης ότι σε αυτή την έκθεση επιπτώσεων είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

    Διαβάστε επίσης:

    Απαντήσεις για το «σχέδιο Β'» δίνει ο Γ. Βαρουφάκης

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    [03] «Το θέμα δεν είναι πλέον εάν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος αλλά το πώς θα γίνει αυτό»

    Οι χώρες της ευρωζώνης δεν εξετάζουν πλέον εάν θα αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντεξή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Ο Κερέ είπε ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και είναι έτοιμες να παράσχουν «οικονομική αλληλεγγύη» υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

    «Στην πραγματικότητα, το ερώτημα δεν είναι εάν θα αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον πώς θα γίνει αυτό ούτως ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για την οικονομία της χώρας», δήλωσε.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ αποδίδει καρπούς, αλλά είναι πρόωρο να ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε θα τερματιστεί.

    [04] ΔΝΤ: Η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

    Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα είναι χαμηλή μεσοπρόθεσμα και η ΕΚΤ ενδέχεται να χρειασθεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για περισσότερο απ' ό,τι σχεδίαζε, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ.

    Στην ετήσια έκθεσή του για την περιοχή, το ΔΝΤ αναφέρει πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης ενισχύεται λόγω των χαμηλότερων πετρελαϊκών τιμών, της μείωσης της ισοτιμίας του ευρώ και της δράσης της κεντρικής τράπεζας, όμως οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές δείχνουν μέση δυνητική ανάπτυξη μόλις 1%.

    Ο Μαχμούντ Πράνταν, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, δήλωσε πως η ΕΚΤ πρέπει να φέρει πλήρως σε πέρας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που έχει στόχο να αγορασθούν κυβερνητικά ομόλογα και άλλα στοιχεία ύψους περίπου 1 τρισεκ. ευρώ.

    [05] Αρχισαν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς

    Αρχισαν σήμερα οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο με μεγαλύτερη ένταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Ο υπουργός πρόσθεσε δε, ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

    Ταυτόχρονα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

    Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

    [06] Θα γίνει σεβαστό το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί

    Στην σημερινή τετράωρη συνάντηση τους, την τελευταία πριν από την ανάπαυλα των θερινών διακοπών, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν ότι «το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό και ότι θα γίνεται σεβαστό».

    Μετά την συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπάρθ ¶ϊντε, ανέγνωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «οι εκτοπισμένοι ιδιοκτήτες και οι σημερινοί χρήστες θα έχουν διάφορες επιλογές σχετικά με τις απαιτήσεις τους στις επηρεαζόμενες περιουσίες. Αυτές οι διαφορετικές επιλογές θα πρέπει να περιλαμβάνουν αποζημίωση, ανταλλαγή και επανάκτηση της περιουσίας» σημείωσε ο κ. ¶ϊντε. Η άσκηση της όποιας επιλογής, προστίθεται, θα είναι αντικείμενο στα κριτήρια που θα συμφωνηθούν. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον ο κ. ¶ϊντε, θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή περιουσιών, η οποία θα απαρτίζεται από ίσο αριθμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, προκειμένου να επιλύει απαιτήσεις στη βάση αμοιβαία συμφωνημένων κριτηρίων.

    Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την 1η Σεπτεμβρίου.

    [07] Bundesbank: Πλουσιότερα από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά

    Πλουσιότερα από ποτέ είναι συνολικά τα γερμανικά νοικοκυριά, με περιουσία που αυξήθηκε κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

    Η θετική εικόνα, αποδίδεται από την Bundesbank, στην ισχυρή αγορά εργασίας και στα εισοδήματα που έφεραν τον συνολικό πλούτο των Γερμανών στα 5.212 τρισεκατομμύρια ευρώ, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα, με αύξηση κατά 2.8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, περιουσιακά στοιχεία όπως μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αξία 53 δισεκατομμύρια, ενώ η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων φθάνει τα 87 δισεκατομμύρια. Στις αξίες που υπολογίζονται, δεν περιλαμβάνονται έργα τέχνης και ακίνητη περιουσία.

    [08] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί

    Ένα πολύ ζεστό τριήμερο απ' την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή πρόκειται να υποστούν οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να κορυφωθεί φτάνοντας στους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς. Σωστή ενημέρωση και προφύλαξη συνιστούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ειδικοί, καθώς τα φαινόμενα έχουν επιπτώσεις στην υγεία.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι παντού οι ίδιες, αφού υπάρχει αισθητή κλιματική διαφορά τόσο στις ορεινές όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αισθητές διακυμάνσεις θα παρατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κατά τις πρωινές, αλλά και τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35-37 βαθμούς Κελσίου.

    [09] Ποινική δίωξη σε βάρος μελών του ΔΣ του Γηροκομείου, της περιόδου 2008-2013

    Βαριές ποινικές ευθύνες για κακοδιαχείριση και σωρεία οικονομικών ατασθαλιών αποδίδουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου Αθηνών, της περιόδου 2008-2013, οι εισαγγελείς Διαφθοράς, που άσκησαν εναντίον τους ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες.

    Η δίωξη που ασκήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα τη Εισαγγελίας Διαφθοράς, στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ του φιλανθρωπικού Σωματείου "Ελεήμων Εταιρία Αθηνών-Γηροκομείο- Πτωχοκομείο", για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της :

    - Απιστίας σχετική με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    - Υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    - Υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητά του ως εντολοδόχου, το συνολικό αντικείμενο της οποίας υπερβαίνει σε ποσό τις 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    - Απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

    [10] Συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ

    Συνάντηση με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Σούζαν Λόρενς είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τη συνομιλήτριά του για τα διαδικαστικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, καθώς και για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

    [11] Πρεντόμ: «Δεν θα είναι θαύμα η πρόκρισή μας»

    O προπονητής της Μπριζ, Μισέλ Πρεντόμ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά προβληματίζεται από τις απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών.

    [12] Αναστασίου: «Καλύτεροι και πιο ώριμοι από πέρυσι»

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπριζ για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. O Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη την βελγική ομάδα, ενώ τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του. Όσον αφορά τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι, ο προπονητής των «πρασίνων» υπογράμμισε ότι «είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ σε σχέση με πέρυσι».

    Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση με τους Βέλγους: «Πρέπει να φανούμε αντάξιοι, να είμαστε σοβαροί και, αν είμαστε αυτοί που πρέπει, όλα θα πάνε καλά».

    H αποστολή: Κοτσόλη, Στιλ, Αναγνωστόπουλο, Κουτρουμπή, Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Μπούρμπο, Ζέκα, Λαγό, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλη, Νίνη, Λουντ, Καλτσά και Σάντσεθ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 18:32:15 UTC