Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τεχνικό πρόβλημα ίσως καθυστερήσει το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  • [02] Κρ. Λαγκάρντ: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας
  • [03] «Υπάρχει μια συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα»
  • [04] Ανεστάλησαν οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης
  • [05] Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής:Χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν
  • [06] Το Βερολίνο προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ΜΜΜ της Κων/πολης
  • [07] Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Νίκο Γιαννακόπουλο

  • [01] Τεχνικό πρόβλημα ίσως καθυστερήσει το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

    Σημαντικό τεχνικό πρόβλημα ενδέχεται να καθυστερήσει την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές. Οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί απαιτούνται, καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα, για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος, είχε δηλώσει χθες ότι το Χ.Α. αναμένεται να ανοίξει ή σήμερα ή την Πέμπτη, με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες να προσπαθούν να βρουν λύση για το άμεσο άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

    [02] Κρ. Λαγκάρντ: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας

    H αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη, δήλωσε πριν από λίγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερεις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.

    Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους».

    Δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

    Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και

    Τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.

    Η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».

    [03] «Υπάρχει μια συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα»

    "Υπάρχει μια συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα l Humanit ο Τζέρεμι Κρόνιν, υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής και ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου-Nότου, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι "κάθε προσπάθεια να χαραχτεί μια εθνική πορεία σχετικά κυρίαρχη που να βασίζεται σε μια δημοκρατική εντολή, πρέπει να τιμωρείται ως προεκλογική προειδοποίηση προς την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και παντού όπου δρουν αντικαπιταλιστικά κόμματα.

    Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχει προσφέρει επίσημα τη στήριξή της στην Ελλάδα; ρωτά η εφημερίδα και ο 65χρονος Κρόνιν απαντά: "Πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, γινόταν λόγος η νεοσύστατη τράπεζα των BRICS να μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Απ 'όσο γνωρίζω, το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε επίσημα από τις BRICS, ούτε μεμονωμένα, από έναν από τους εταίρους. Υπάρχει βέβαια μια συμπάθεια για την Ελλάδα εκ μέρους των μελών της BRICS, αυτό είναι ένα βασικό κίνητρο για την εμπλοκή τους και για να μπορεί έγκαιρα αυτή η τράπεζα ανάπτυξης να επιτρέπει στα μέλη και σε τρίτες χώρες να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των θεσμικών οργάνων του Bretton Woods και των ιμπεριαλιστικών χρηματοπιστωτικών ολιγοπωλίων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε την ικανότητα ενός μόνου οργάνου, που ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα.

    Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί ακόμη να βρει υποστήριξη εκτός Ευρώπης για να χαλαρώσει τις ευρωπαϊκές υπαγορεύσεις και την διαρθρωτική προσαρμογή που επέβαλε το ΔΝΤ, ο Κρόνιν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ηγεσίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (SACP) δήλωσε τα εξής:

    "Από πολλές απόψεις, η σημερινή πραγματικότητα της ΕΕ αντανακλά την παγκόσμια πραγματικότητα, με οικονομίες του κέντρου (κυρίως τη Γερμανία), ημιπεριφερειακές οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία) και περιφέρειες (ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης). Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για μια παγκόσμια αντικαπιταλιστική αλληλεγγύη και μια προάσπιση της εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας. Η συνέργεια των γερμανών σοσιαλδημοκρατών (και άλλων κεντροαριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων) στην υποστήριξη του προγράμματος των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διδακτική, όπως είναι, εξάλλου, η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κρίσης".

    [04] Ανεστάλησαν οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης

    Όλες οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης ανεστάλησαν λόγω του πυκνού καπνού που έχει καλύψει την περιοχή εξαιτίας μιας δασικής πυρκαγιάς σε κοντινή απόσταση, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Alitalia.

    Η πυρκαγιά κατακαίει ένα πευκοδάσος κοντά στο αεροδρόμιο, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

    Το αεροδρόμιο είχε κλείσει και πάλι τον περασμένο Μάιο λόγω πυρκαγιάς σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του.

    [05] Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής:Χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν

    Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όπως διαπιστώνει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην έκθεση τονίζεται πάντως ότι «η τελική συμφωνία με τους θεσμούς που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι σημαντική, για να αποφύγουμε τα χειρότερα βραχυχρόνια και να μην εισέλθουμε σε ένα αβέβαιο τοπίο μακροχρόνια».

    Η έκθεση αναφέρεται αναλυτικά στις πολιτικές και κοινωνικές επιδράσεις από τη συμφωνία με τους εταίρους, ενώ συμπεραίνει ότι «χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν». «Οι επόμενοι μήνες και ίσως τα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι δύσκολα για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία. Δεν υπάρχει κακή κατάσταση που να μην μπορεί να γίνει χειρότερη», σημειώνουν οι συντάκτες της. . Στην έκθεση τονίζεται πάντως ότι «η τελική συμφωνία με τους θεσμούς που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι σημαντική, για να αποφύγουμε τα χειρότερα βραχυχρόνια και να μην εισέλθουμε σε ένα αβέβαιο τοπίο μακροχρόνια».

    [06] Το Βερολίνο προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ΜΜΜ της Κων/πολης

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα για πιθανές επιθέσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης και σε στάσεις λεωφορείων της πόλης, μετά τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.

    «Θα μπορούσε να υπάρξει αυξημένη δραστηριότητα από το PKK», το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

    «Πέραν αυτού, υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές επιθέσεις στο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο και σε στάσεις λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μειώθηκε κατά 2,25% κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, φτάνοντας στα 14,89 εκατομμύρια τουρίστες.

    [07] Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Νίκο Γιαννακόπουλο

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Γιαννακόπουλου. Ο νεαρός διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους», ενώ σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είναι μια τεράστια ομάδα, με "βαριά" φανέλα και απίστευτους οπαδούς, ενώ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Υπόσχομαι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τον προπονητή μου ότι θα δουλεύω σκληρά καθημερινά για να βελτιώνομαι, έτσι ώστε να διεκδικήσω θέση βασικού στην ομάδα».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2015 - 14:32:18 UTC