Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαισιόδοξοι για την οικονομική προοπτική της χώρας τους οι Γερμανοί
  • [02] Συντρίμμια αεροσκάφους στον Ινδικό αναζωπυρώνουν τα σενάρια για την τύχη της πτήσης MH370
  • [03] «Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλάς Ομάρ»
  • [04] Στους «8» με Γαλλία η Εθνική Εφήβων
  • [05] Καλή εμφάνιση και νίκη 2-1 για τον Ολυμπιακό με Τβέντε
  • [06] Και με τη... βούλα στα προημιτελικά η εθνική

  • [01] Απαισιόδοξοι για την οικονομική προοπτική της χώρας τους οι Γερμανοί

    Απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Γερμανοί - αντιμετωπίζουν ωστόσο εξαιρετικά θετικά την ατομική οικονομική τους κατάσταση.

    Σύμφωνα με έρευνα της GfK, η καταναλωτική διάθεση σημείωσε σημαντική κάμψη τον Ιούλιο, υπό τον φόβο ότι η ελληνική κρίση χρέους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. «Η μακροχρόνια και δύσκολη προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει αποτρέψει ως τώρα την χρεοκοπία της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει ενθαρρύνει τον γερμανό καταναλωτή», αναφέρεται στην έκθεση της GfK και επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί περιμένουν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους να συνεχιστεί, αλλά όχι με την ίδια ορμή που προέβλεπαν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

    «Οι πολίτες προφανώς θεωρούν ότι η δύσκολα επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα θα έχει αρνητική επίδραση στην γερμανική οικονομία», σημειώνεται, ενώ γίνεται αναφορά και στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

    [02] Συντρίμμια αεροσκάφους στον Ινδικό αναζωπυρώνουν τα σενάρια για την τύχη της πτήσης MH370

    H ανακάλυψη σήμερα ενός τμήματος αεροσκάφους στην ανατολική ακτογραμμή της γαλλικής νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ήγειρε ερωτήματα για το ενδεχόμενο τα συντρίμμια να ανήκουν στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ένα Μπόινγκ 777, που πραγματοποιούσε την πτήση MH370 και το οποίο χάθηκε την 8η Μαρτίου του 2014.

    Τα συντρίμμια, που έχουν μήκος δύο μέτρων και φαίνεται να αποτελούν τμήμα του φτερού του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν στο Σαν Αντρέ της Ρεϊνιόν από τους υπαλλήλους μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την απορρύπανση των ακτών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στην ερευνητική ομάδα που έχει αναλάβει να καθορίσει την προέλευσή τους.

    «Είχε καλυφθεί από όστρακα, θα λέγαμε ότι έχει παραμείνει κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμαναν αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας των αεροπορικών μεταφορών (BGTA) δεν προβάλουν κανένα σενάριο ως το επικρατέστερο, ενώ αναζητούν στοιχεία ?ιδίως τον σειριακό αριθμό? που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντριμμιών.

    Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς εάν τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, επισήμανε πάντως τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [03] «Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλάς Ομάρ»

    Το γραφείο του προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μουλάς Όμαρ, ο ηγέτης του κινήματος των Αφγανών Ταλιμπάν, πέθανε πριν από δύο και πλέον χρόνια.

    «Η κυβέρνηση... βασιζόμενη σε αξιόπιστες πληροφορίες επιβεβαιώνει ότι ο Μουλάς Μοχάμαντ Όμαρ, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, πέθανε τον Απρίλιο του 2013 στο Πακιστάν» επισήμανε η Προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

    «Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν πιστεύει ότι το έδαφος για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών είναι περισσότερο γόνιμο τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν και συνεπώς καλεί όλες τις ένοπλες οργανώσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να λάβουν μέρος στην ειρηνευτική διαδικασία».

    Ο εκπρόσωπος τύπου των Ταλιμπάν διέψευσε τις πληροφορίες περί θανάτου του Μουλά Ομάρ.

    Oι πληροφορίες για τον θάνατο του Μουλά Όμαρ, του ηγέτη των Ταλιμπάν είναι"αξιόπιστες"εκτιμά ο Λευκός Οίκος.

    [04] Στους «8» με Γαλλία η Εθνική Εφήβων

    Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, καθώς η Εθνική Εφήβων είχε εξασφαλίσει ως τέταρτη του 6ου ομίλου την πρόκριση της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βόλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκαμψε την αντίσταση και της Ρωσίας με 61-57 και ολοκλήρωσε χωρίς απώλειες τη Β' φάση (3/3 νίκες). Στη νοκ άουτ αναμέτρηση στους «8» της διοργάνωσης (31/7) η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία (1η θέση του 5ου ομίλου).

    Ο Μιλεντίγιεβιτς ήταν ο παίκτης αποκάλυψη στην επίθεση της Εθνικής στην αποψινή αναμέτρηση, τελειώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους. Αξιος συμπαραστάτης του ο Χαραλαμπόπουλος με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

    [05] Καλή εμφάνιση και νίκη 2-1 για τον Ολυμπιακό με Τβέντε

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Τβέντε με 2-1 σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που διεξήχθη στο Έρμελο της Ολλανδίας. Για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν οι Φορτούνης στο 29΄ και Πάρντο στο 45΄, ενώ για τους Ολλανδούς μείωσε ο Ζίγιετς (77΄). Το Σάββατο οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό την Φέγενορντ.

    Ήταν η καλύτερη εμφάνιση των νταμπλούχων Ελλάδας σε όσο φιλικά έχουν παίξει μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής στην άμυνα ενώ στην επίθεση είχε καλή κυκλοφορία και ευκολία στη δημιουργία φάσεων. Η Τβέντε ήταν πάντως αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 6΄, με το σουτ του Ζίγιετς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο.

    [06] Και με τη... βούλα στα προημιτελικά η εθνική

    Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών «σφράγισε» την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, μετά τη νίκη της Ιταλίας με 9-6 επί της Ρωσίας. Πλέον, ακόμη κι αν η ελληνική ομάδα ηττηθεί από τους οικοδεσπότες την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται η Α΄ φάση, δεν γίνεται να χάσει την πρώτη θέση, αφού θα ισοβαθμίσει στην κορυφή με τη νικήτρια του αγώνα Ιταλία-ΗΠΑ, τις οποίες όμως έχει ήδη νικήσει.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2015 - 20:32:20 UTC