Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικό Σχέδιο για την εργασία θα παρουσιάσει το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο
  • [02] Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γ. Δραγασάκης
  • [03] Στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά
  • [04] Ο Αλ. Τσίπρας θα απαντήσει αύριο, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για τις δηλώσεις Βαρουφάκη και την παράνομη μετανάστευση
  • [05] Tη Δευτέρα η επαναλειτουργία του ΧΑ, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • [06] Προειδοποίηση Δ. Μάρδα ότι θα ελεγχθούν τυχόν παραβάσεις capital controls από στελέχη τραπεζών
  • [07] Σε υψηλά 4ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη
  • [08] ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους και πακέτο μεταρρυθμίσεων οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα
  • [09] Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι ο μουλάς Όμαρ «πέθανε από ασθένεια»
  • [10] Στην Ελλάδα το CNN σε online και mobile έκδοση
  • [11] Σύμφωνο συνεργασίας του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • [12] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Οινόφυτα
  • [13] Με δύο παραστάσεις κλείνει ο κύκλος εκδηλώσεων του φεστιβάλ Αθηνών
  • [14] «Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορούμε να παλέψουμε»,επισήμανε ο Γ.Σακελλαρίδης
  • [15] «Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε την εφαρμογή μιας σκληρής συμφωνίας»
  • [16] Σύγκρουση ταχύπλοων επιβατηγών πλοίων μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

  • [01] Εθνικό Σχέδιο για την εργασία θα παρουσιάσει το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο

    Το Ποτάμι ενημέρωσε τη ΓΣΕΕ ότι έχει έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο,για μία νέα Εθνική Πολιτική για την εργασία, με στόχο την αντιμετώπιση του υπ? αριθμόν ένα προβλήματος της ανεργίας, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, μετά τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο και μέλη της Διοίκησης στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, συνάντηση η οποία κράτησε μιάμιση ώρα.

    Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση της ανεργίας, η μαύρη εργασία, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ασφαλιστικό και η λειτουργία των συνδικάτων.

    Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ακόμη ότι στις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να υπάρξουν νέες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων.

    Στην ερώτηση αν συζητήθηκαν τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων και των ομαδικών απολύσεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και τη μαύρη εργασία κατά προτεραιότητα.

    Διαβάστε επίσης: Στ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων

    [02] Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γ. Δραγασάκης

    Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε».

    Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων, ενώ δεν απέκρυψε ότι η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ σοβαρά για το πώς, σε περίπτωση ρήξης, θα χρηματοδοτείτο η εισαγωγή απολύτως αναγκαίων αγαθών.

    Στάθηκε στην κριτική που ασκείται σε χειρισμούς και σε πρόσωπα κατά τη διαπραγμάτευση και έθεσε το ερώτημα αν ευθύνονται μόνο αυτά ή πρέπει να εξεταστούν και θεωρητικά λάθη αλλά και παραδοχές που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως εκείνη που υποστήριζε ότι υπό την απειλή της ρήξης θα προκαλείτο μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στην ευρωζώνη.

    [03] Στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά

    «Το Grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος». Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σήμερα το μεσημέρι από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί εσωτερικού δημοψηφίσματος ή εκτάκτου συνεδρίου άμεσα.

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, «θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματάς του; Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους», κατέληξε.

    Εξάλλου, την προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος, θα θέσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώπιον των αγροτών, κατά την περιοδεία της σήμερα στη Λάρισα και στην Κοζάνη.

    Στη Λάρισα, συναντάται με τους εκπροσώπους δύο αγροτικών συνεταιρισμών, και έχει προγραμματιστεί συμμετοχή της σε κομματική διαδικασία υπό τον Γραμματέα του κόμματος.

    Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί το Βελβεντό και τα Σέρβια και θα πάρει μέρος σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία των Σερβίων με αγρότες.

    Θέλοντας να δείξει τον δρόμο εξόδου από την κρίση, θα συναντηθεί με εκπροσώπους υγιών συνεταιρισμών και αγρότες με επιτυχημένες δράσεις, τονίζουν από το επιτελείο που τη συνοδεύει.

    [04] Ο Αλ. Τσίπρας θα απαντήσει αύριο, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για τις δηλώσεις Βαρουφάκη και την παράνομη μετανάστευση

    Στη Βουλή εστιάζεται το ενδιαφέρον για το θέμα Βαρουφάκη, καθώς αύριο στις 10 το πρωί, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη Τρίτη στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικώς με τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.

    [05] Tη Δευτέρα η επαναλειτουργία του ΧΑ, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μετατίθεται η επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι ο στόχος είναι η αγορά να ανοίξει τη Δευτέρα.

    Προϋπόθεση για να ανοίξει και πάλι το Χρηματιστήριο είναι η υπογραφή υπουργικής απόφασης, αλλά και να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα σχετικά με τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των περιορισμών που θα υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές.

    Τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών θα πρέπει να προσαρμοστούν καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τις τράπεζες και χρειάζονται μερικές ημέρες ακόμη για να λυθεί το πρόβλημα.

    [06] Προειδοποίηση Δ. Μάρδα ότι θα ελεγχθούν τυχόν παραβάσεις capital controls από στελέχη τραπεζών

    Σε ελέγχους, για τυχόν παραβιάσεις των capital controls από στελέχη τραπεζών προχωρούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εποπτείας των Τραπεζών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Μάρδας προειδοποίησε ότι αν διαπιστωθεί ότι στελέχη τραπεζών έχουν προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις θα εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις περί διαθεσιμότητας.

    Ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε, ακόμα, ότι υπήρξαν ανάλογες παραβιάσεις και παραβάσεις εκ μέρους επιχειρηματιών που προσπάθησαν να υπερβούν το επιτρεπόμενο ποσό.

    [07] Σε υψηλά 4ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

    Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Ιούλιο σε υψηλό επίπεδο 4ετίας, ενισχυμένος από την ανακούφιση που προκάλεσε η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Ο δείκτης επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις 104 μονάδες από 103,5 τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων, που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, ήταν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 103,2 μονάδες.

    Αν και η οικονομία της Ευρωζώνης δυσκολεύεται να αποκτήσει δυναμική σε ένα στέρεο έδαφος και τα προβλήματα της περιοχής έχουν επιβαρύνει το κλίμα, οι προοπτικές μπορεί να ενισχυθούν από τη συμφωνία για τη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

    [08] ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους και πακέτο μεταρρυθμίσεων οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Αυτό φαίνεται να αποφάσισε αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και αποτυπώνεται σε έγγραφο που περιήλθε στους Financial Times.

    Σύμφωνα με την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκπόνησης του νέου προγράμματος, όμως όπως επισημαίνεται στο έγγραφο δεν μπορεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της χώρας.

    Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συζητήσεις προκειμένου το νέο πρόγραμμα που θα καταρτιστεί να είναι συνεπές προς τις αρχές του Ταμείου. Ωστόσο όπως αναφέρεται στο έγγραφο -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό να συμμετάσχει στη διαδικασία της προκαταρκτικής συμφωνίας (staff level agreement).

    Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο στάδιο εφόσον όμως η Ελλάδα αποφασίσει σε ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, και κυρίως οι εταίροι στην ευρωζώνη αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

    [09] Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι ο μουλάς Όμαρ «πέθανε από ασθένεια»

    Οι αντάρτες Ταλιμπάν του Αφγανιστάν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο ηγέτης τους, ο μουλάς Όμαρ, πέθανε «από ασθένεια», όπως είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η αφγανική κυβέρνηση.

    Οι Ταλιμπάν δεν διευκρίνισαν πότε πέθανε ο Όμαρ, ούτε ποιος τον διαδέχτηκε στην ηγεσία.

    «Η διοίκηση του Ισλαμικού Εμιράτου (σ.σ. όπως αποκαλούν την οργάνωσή τους οι Ταλιμπάν) και η οικογένεια του μουλά Όμαρ ανακοινώνουν τον θάνατο από ασθένεια του ιδρυτή και ηγέτη» των Ταλιμπάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανταρτών που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η ανακοίνωση δεν αναφέρει την ημερομηνία θανάτου του Όμαρ όμως αφήνει να εννοηθεί ότι ο θάνατός του επήλθε πρόσφατα καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν, «η υγεία του επιδεινώθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες». Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Καράτσι, στο Πακιστάν, τον Απρίλιο του 2013.

    Επιπλέον, ο μουλάς Όμαρ, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως από το 2001, μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, «παρέμενε στο Αφγανιστάν τα τελευταία 14 χρόνια», συνεχίζει η ανακοίνωση, διαψεύδοντας ότι είχε καταφύγει στο Πακιστάν. «Δεν έμεινε ούτε μία ημέρα στο Πακιστάν ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα» υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό.

    [10] Στην Ελλάδα το CNN σε online και mobile έκδοση

    Ένα δυναμικό ψηφιακό μέσο ενημέρωσης στα ελληνικά, το CNN.gr, το οποίο «θα συνδυάζει την άριστη προβολή της διεθνούς ειδησεογραφίας με το αμιγώς ελληνικό περιεχόμενο», πρόκειται να λανσάρει το CNN International Commercial Group, σε συνεργασία με την DPG Digital Media.

    Το CNN.gr, που θα είναι διαθέσιμο τόσο online, όσο και μέσω mobile εφαρμογής, θα προσφέρει περιεχόμενο εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα καλύπτει και τη διεθνή ειδησεογραφία και τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα ρεπορτάζ του CNN και του συνεργαζόμενου δικτύου του.

    «Φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το CNN και να προσφέρουμε την αναγνωρισμένη δημοσιογραφική μας ποιότητα σε σημαντικές αγορές, όπου φέρουν τις απαραίτητες συνθήκες και δυναμική» δήλωσε ο Rani R. Raad, Chief Commercial Officer του CNN International. «Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακός, είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω το CNN.gr ως μια αυτόνομη υπηρεσία ενημέρωσης με τη σφραγίδα του CNN, και το οποίο ξεκινάμε με έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη», προσέθεσε.

    [11] Σύμφωνο συνεργασίας του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    Σύμφωνο συνεργασίας, για την υποστήριξη και την ασφάλεια των παιδιών, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

    «Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας αυτή τη συμφωνία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πανούσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα υπάρχουν και χαμόγελα», ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο πως «θα είμαστε συνεχώς κοντά σας»

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», από την πλευρά του, αναφέρθηκε «στο πολύτιμο έργο της Αστυνομίας», καθώς και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει μαζί της ο Σύλλογος.

    Το σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην υποστήριξη υποθέσεων για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης, παραμέλησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ηλεκτρονικού εγκλήματος, πλημμελούς φύλαξης, καθώς και για ανήλικους που έχουν εξαφανιστεί.

    [12] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Οινόφυτα

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Βλάχικα Αυλώνος, στα Οινόφυτα.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων.

    [13] Με δύο παραστάσεις κλείνει ο κύκλος εκδηλώσεων του φεστιβάλ Αθηνών

    Αυλαία ρίχνει αύριο το Φεστιβάλ Αθηνών με την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Πειραιώς 260. Όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν ως τώρα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις χορού και θεάτρου που πραγματοποιήθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία στις τρεις διαφορετικές σκηνές του βιομηχανικού αυτού χώρου, έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο (30 & 31 Ιουλίου) ανεβαίνουν η «Λουκρητία Βοργία», σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς και το «Θέλω μια χώρα» του Αντρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

    Εκτός από τις παραστάσεις του φεστιβάλ Αθηνών, ολοκληρώνεται και ο κύκλος εκδηλώσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλιου (31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου).

    Σημειώνεται, πως το φεστιβάλ Επιδαύρου συνεχίζει τις παραστάσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου, και κλείνει τις εκδηλώσεις του με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, διά χειρός του Θεσσαλονικιού πειραματιστή Σίμου Κακάλα, ο οποίος έχει ως οδηγό τη μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη και ως βασικό στόχο τη διάδραση θεατών και ηθοποιών (28-29/8 ).

    [14] «Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορούμε να παλέψουμε»,επισήμανε ο Γ.Σακελλαρίδης

    Υπογράψαμε, λαμβάνοντας υπόψη τις υλικές συνέπειες που θα είχε η άλλη επιλογή στα λαϊκά στρώματα, υπογράψαμε στο όνομα αυτών που έχουμε την ευθύνη ως κυβέρνηση, ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος για όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και πριν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, για τους σχεδιασμούς, τους συσχετισμούς και τις βεβαιότητες και πρότεινε την διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό έπρεπε να διεξαχθεί ούτως ή άλλως, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενώπιον τομής στο πολιτικό γίγνεσθαι.

    Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι όλοι τάσσονται υπέρ της ενότητας, η οποία «δεν επιβάλλεται».

    Αναφέρθηκε στον επιχειρούμενο «κανιβαλισμό» εις βάρος «συντρόφων γιατί βάζουν ζητήματα», που οι επικριτές τους θέλουν να ποινικοποιηθούν.

    «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα απειλούνται σύντροφοι με Ειδικά Δικαστήρια και μάλιστα από ποιους;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

    Καταλήγοντας,ο κ.Σακελλαρίδης επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορούμε να παλέψουμε».

    [15] «Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε την εφαρμογή μιας σκληρής συμφωνίας»

    «Σήμερα, μετά από μια σκληρή και άνιση διαπραγμάτευση, με λάθη και αδεξιότητες, ναι, αλλά πάντα με ειλικρίνεια και ανάληψη από τον πρωθυπουργό της ευθύνης για το καλό του τόπου, αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε άρθρο-παρέμβασή της στη εφημερίδα «Αυγή», με τον τίτλο «Για την Κεντρική Επιτροπή».

    Η κ. Δούρου διευκρινίζει ότι η δύσκολη εξίσωση αφορά την εφαρμογή ενός προγράμματος ανάγκης και παραδέχεται ότι αυτό «πόρρω απέχει από το όραμά μας». Συμπληρώνει ωστόσο ότι «το όραμα δεν μπορεί να οικοδομείται σε αοριστολογίες πασπαλισμένες με δήθεν "αντισυστημική επαναστατικότητα", χωρίς τεκμηρίωση, σοβαρό σχεδιασμό, κοστολογημένες προτάσεις με βιώσιμη προοπτική. Το όραμα κτίζεται με σκληρή δουλειά που ξεκινά από σήμερα».

    Τονίζει επίσης και τα εξής: «Σήμερα ακριβώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να εγκαταλείψουμε το καράβι. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ρίξουμε λευκή πετσέτα στο καναβάτσο. Οφείλουμε δηλαδή να διαπραγματευθούμε όρο προς όρο, παράγραφο προς παράγραφο, λέξη προς λέξη την εφαρμογή μίας σκληρής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου, αρνητικού, συσχετισμού δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    [16] Σύγκρουση ταχύπλοων επιβατηγών πλοίων μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

    Συγκρούστηκαν δύο ταχύπλοα επιβατηγά πλοία κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί.

    Πρόκειται για το καταμαράν jet-1 με 307 επιβάτες, που θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο, Μήλο, Ιο, Θήρα, και το «δελφίνι» «Αthina» με 60 επιβάτες, που είχε προορισμό το Αγκίστρι και την Αίγινα.

    Στο jet-1 απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι να ελεγχθεί από τεχνικό κλιμάκιο επιθεωρητών, όπως και στο υδροπέρυγο «Αthina» στο οποίο έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στο ένα πτερύγιο.

    Λόγω του ατυχήματος σε ορισμένους από τους επιβάτες του jet-1 επιστράφησαν τα εισιτήρια, ενώ όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το ταχύπλοο επιβατηγό Speed Runner. Οι επιβάτες του «Αthina» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο «δελφίνι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 16:32:23 UTC