Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Πανούσης: Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος
  • [02] Διαφθορά και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης στην ατζέντα των συζητήσεων την Δευτέρα
  • [03] Κύπριος επιστήμονας ανακάλυψε νέα θεραπεία κατά της ελονοσίας
  • [04] Η Μέρκελ «φλερτάρει» με ιστορική αυτοδυναμία λόγω Ελλάδας
  • [05] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA
  • [06] Ηττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση

  • [01] Γ. Πανούσης: Εχουμε αλλαγή Κυβέρνησης και όχι καθεστώτος

    Ζήτημα διατάραξης εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος θέτει η αποσταθεροποίηση του νομίσματος δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής»

    ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης.

    Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».

    Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πολιτικό τους μέλλον, ο κ.Πανούσης απαντά: «Κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στο λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».

    Ο κ. Πανούσης, απαντώντας στο Βήμα για το ενδεχόμενο κάποιοι να επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής, λέει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος».

    «Συμφωνούμε με τα όσα αναφέρει για τις ευθύνες Βαρουφάκη, ο Υπουργός κ.Γιάννης Πανούσης. Ας φροντίσει όμως ο καθηγητής κ. Πανούσης να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού, αυτού που έδωσε την εντολή για τα παιγνίδια με το νόμισμα και την οικονομία. Εκτός και αν ο κ. Τσιπρας θεωρεί ως σαχλαμάρα και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, η οποία κατά τον κ Πανούση απειλήθηκε», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Πανούση στο «Βήμα της Κυριακής»

    [02] Διαφθορά και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης στην ατζέντα των συζητήσεων την Δευτέρα

    Τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης, θα τεθούν αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Τα θέματα αυτά, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

    Με βάση τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

    Εξάλλου, την Παρασκευή, στον χώρο διαμονής των θεσμών μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και στην εξάωρη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα, ενώ η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».Το απόγευμα της Παρασκευήςοι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [03] Κύπριος επιστήμονας ανακάλυψε νέα θεραπεία κατά της ελονοσίας

    Ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγείται ο Κύπριος μεταδιδάκτορας στη Μοριακή Βιολογία στο Ινστιτούτο Sanger του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ζήνων Ζήνωνος, ανακάλυψε πρόσφατα μια καινούργια θεραπεία κατά της ελονοσίας. Η επιστημονική έρευνα, που ονομάζεται "Basigin is a druggable target for host-oriented anti-malarial interventions", δημοσιεύθηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Experimental Medicine».

    Ο δρ. Ζήνων Ζήνωνος δήλωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνα, «γιατί βρήκε εξαιρετικά άδικο το γεγονός ότι η ελονοσία παίρνει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως παιδιών, στις φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία ιάσιμη νόσος και ξεχασμένη στο δυτικό κόσμο». Είπε μάλιστα ότι στόχος είναι το φάρμακο να παρέχεται στους ανθρώπους, που πραγματικά το έχουν ανάγκη, δωρεάν ή με το μικρότερο δυνατό αντίτιμο.

    Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ ο δρ Ζήνωνος ανέφερε ότι η ελονοσία προκαλείται από ένα παράσιτο, που ονομάζεται πλασμώδιο (Plasmodium ssp.). Όταν ένα κουνούπι μολυσμένο με Plasmodium ssp., τσιμπήσει τον άνθρωπο τότε το παράσιτο της ελονοσίας εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και αρχικά προσβάλει το ήπαρ. Μετά από ορισμένες μέρες το παράσιτο εξέρχεται από το ήπαρ και αρχίζει να εισέρχεται και να μολύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια (τα κύτταρα που προσδίδουν το κόκκινο χρώμα στο αίμα μας) προκαλώντας την καταστροφή τους. Όταν ένας άνθρωπος με ελονοσία τσιμπηθεί από ένα (μη μολυσμένο) κουνούπι τότε το παράσιτο της ελονοσίας μεταφέρεται στο κουνούπι το οποίο μπορεί να το μεταδώσει στη συνέχεια σε άλλους ανθρώπους.

    Όπως εξηγεί ο Κύπριος ερευνητής: «αναπτύξαμε ένα φάρμακο, το οποίο ονομάζεται Ab-1, και προκαλεί το θάνατο του παρασίτου.

    Ο δρ . Ζήνωνος εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για διάθεση του Ab-1 στην αγορά, γιατί το Ab-1 βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, δεν έχει όμως δοκιμαστεί στον άνθρωπο ακόμα.

    [04] Η Μέρκελ «φλερτάρει» με ιστορική αυτοδυναμία λόγω Ελλάδας

    Η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην κρίση στην Ελλάδα έδωσε στο κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), την ευκαιρία να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αν γίνονταν εκλογές τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται μία ημέρα αφού το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σε άρθρο του ότι η Μέρκελ έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία και ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την προεκλογική της εκστρατεία για το 2017.

    Η Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και τώρα το κόμμα της έχει σχηματίσει έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Μετά την τρίτη θητεια του Κόνραντ Αντενάουερ στην καγκελαρία, που ολοκληρώθηκε το 1961, το CDU δεν έχει καταφέρει να κυβερνήσει διαθέτοντας την απόλυτη πλειοψηφία.

    Η δημοσκόπηση της Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag αναφέρει ότι το 43% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU ή το αδελφό του κόμμα τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη εβδομάδα.

    Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005 το ποσοστό του CDU/CSU είναι ίσο με το συνολικό ποσοστό όλων των άλλων κομμάτων που μπαίνουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Αυτό δίνει στους συντηρητικούς της Μέρκελ την ευκαιρία να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

    [05] Το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA

    Με κοινή ανακοίνωση τους, το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA τονίζοντας ότι «όχι μόνο ψεύδεται στο ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΣΡ για το SBC, αλλά και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας περί "ρυθμιστή του φάσματος των συχνοτήτων" ως μη ώφειλε!»

    «Στη βιασύνη της δε, να προλάβει τις εντυπώσεις δεν πρόσεξε(!!!) οτι οι δύο αποφάσεις που επικαλείται, είναι απορριπτικές για το SUNNY CHANNEL αλλά επιμένει να θεωρεί την αυθαιρεσία της ως νόμιμη ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει εξετάσει τη νομιμότητα της λειτουργίας και του αιτήματος της εταιρείας του καταζητούμενου Κυριακίδη. Την ίδια ώρα, η DIGEA προσπαθεί να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι αυτό της το ζητά ο εκκαθαριστής τον οποίο η νύφη του Κυριακίδη έχει ουσιαστικά διορίσει!!! Ας δεχτούμε οτι τα παραπάνω δικαιολογούνται λόγω της θερινής... ραστώνης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Το SBC και οι εργαζόμενοι του σημειώνουν ακόμη οτι «στις αποφάσεις του ΕΣΡ πουθενά δεν διατάσσεται η διακοπή λειτουργίας του Τ/Σ SBC».

    Διευκρινίζεται επίσης ότι «ο πρώην Τ/Σ SUNNY, ιδιοκτησίας του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση από τις 5/2/13» και προστίθεται ότι «θα έπρεπε αυτά να τα έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν της η DIGEA διότι ο σταθμός για να μεταβεί στην ψηφιακή συχνότητα μέσω του παρόχου θα έπρεπε να εκπέμπει στις 31/8/13 βάσει νόμου, κάτι το οποίο γνωριζει σαφώς η DIGEA. Αντίθετα, κατά τον κρίσιμο χρονο, μόνο το SBC εξέπεμπε και πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου και για τους λόγους αυτούς, υπέγραψε σύμβαση μαζι του η DIGEA».

    «Άλλωστε η DIGEA, είναι εταιρεία παρόχου δικτύου, που ρόλος της ειναι να μεταφέρει το σήμα των Τ/Σ σταθμών μέσω συχνοτήτων και να μην εκτελεί ανύπαρκτες αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    «Αν πραγματικά πιστεύει "ότι δεν είναι κράτος εν κράτει", θα έπρεπε επίσης να παίρνει πολύ σοβαρά, κρατικά έγγραφα που της κοινοποιούνται και δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους (επιστολή Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου) και να εξετάζει τους αντισυμβαλλόμενούς της εάν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου να συμβληθούν μαζί της. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι καμιά φορά "το να συναλλάσσεσαι με προϊόντα εγκλήματος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη νομική υπόσταση της ίδιας της εταιρείας, των μελών του ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ". Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει η DIGEA (γιατί της τα έχουμε γνωστοποιήσει) και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

    Για τους μη γνωρίζοντες, υπάρχει μία ακόμη επισήμανση: Θυμίζουμε οτι η DIGEA υπέγραψε σύμβαση με το SBC στις 31/7/14 καλύπτοντας από τότε, την εκπομπή του τηλεοπτικού μας σταθμού και τότε μας είχε ελέγξει πλήρως απο πλευράς νομιμότητας!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ειδικά η Επιτροπή των εργαζομένων του SBC κάνει λόγο για «σοκαριστική» απάντηση της DIGEA, η οποία «δημιουργεί και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με το χρόνο που διαδραματίζονται όλα αυτά. Ενώ η DIGEA ομολογεί ότι γνωρίζει το θέμα απο τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις ρίχνει «μαύρο» σε τηλεοπτικό σταθμό, στην καρδιά του καλοκαιριού, προφανώς για να είναι οι αντιδράσεις όσο το δυνατόν ήπιες; Γιατί δεν έκανε τη νόμιμη κίνηση - όπως υποστηρίζει - πριν από μήνες, και την κάνει εν μέσω θέρους; Για τους γνωρίζοντες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η θεση της DIGEA προκαλεί, αφού πέρα από τους νομικούς όρους η πραγματικότητα εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου ρίχνει «μαύρο» σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους, σε μία νύχτα και στην ταραχή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπεραμύνεται μιας εταιρείας ενός καταζητούμενου...Το ερώτημα ειναι αμείλικτο! Για ποιό λόγο ρισκάρει να εκτεθεί η DIGEA; Αν αύριο εμφανιστεί η εταιρεία του καταζητούμενου και θέλει να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα η DIGEA θα συνεργαστεί μαζι του; Θα δεχθεί να συνεργαστεί με έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος δεν εκπέμπει εδω και τρία χρόνια; Έχει δικαίωμα εκπομπής ενας σταθμός που δεν εκπέμπει για τόσο μεγάλο διάστημα; Στην περίπτωση που η δημόσια κατακραυγή για τις εξοργιστικές εξελίξεις δεν επιτρέψει ούτε στο φυγόδικο, αλλά ούτε και στο SBC των εργαζομένων να εκπέμψουν, αυτοί που χάνουν δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι; Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Η ανεργία των εργαζόμενων του οικονομικού καναλιού, εάν το καναλι δεν λειτουργήσει άμεσα, έχει ένα όνομα: DIGEA».

    «Στην Ελλαδα του 2015, προφανώς κάποιοι απο την μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ φαίνεται οτι διαλέγουν την αναταραχή για να διαιωνίσουν την ανομία, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε βάρος του «αδύναμου κρίκου» επιδεικνύοντας την όποια δύναμή τους, ενόψει της «εν εξελίξει» ρήξης με την κυβέρνηση (βλέπετε μήνυση υπουργού Χ.Σπίρτζη).

    Σύντομα θα καταλάβουν ότι έκαναν κολοσσιαίο λάθος», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο SBC και προσθέτουν:

    «Θυμίζουμε μία απο τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του SBC:

    Απαιτούμε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

    Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)».

    «Αν η μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ νομίζει οτι η Ελλάδα ειναι «Κολομβία», ας διαβάσει πολλες φορές τις δυο παραπάνω παραγράφους!

    Τις επόμενες ημέρες ο λόγος ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Κυβέρνηση για κάθαρση! Επειδή η δικαιοσύνη ειναι ανεξάρτητη, οι εργαζόμενοι απαιτούν απο την Κυβέρνηση άμεσες κινήσεις ΤΩΡΑ (ο αρμόδιος υπουργος για τη διαφθορά Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργος Επικρατείας Νίκος Παππάς έχουν τον λόγο).

    Ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλεια του μεσα σε ένα βραδυ και που αισθάνεται και αδικημένος, θεωρεί οτι έχει μόνο δύο συμμάχους: Το Δίκαιο και το Νόμο!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό SBCγια το «μαύρο» που επέβαλε η DIGEA

    [06] Ηττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση

    Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Ανόρθωση, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ρεμές της Πολωνίας, όπου προετοιμάζονται οι «κιτρινόμαυροι» ενόψει της νέας σεζόν. Η Ενωση προβλημάτισε με την απόδοσή της, κυρίως στον δημιουργικό τομέα, καθώς ήταν λίγες οι φορές που έφτασε με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 18:32:21 UTC