Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως 70% η πτώση του τζίρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [02] Πτώση 16,23% στο χρηματιστήριο
  • [03] Δράσεις για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως
  • [04] Μηνύσεις και αγωγές χωρίς την καταβολή δικαστικών παραβόλων, έως 31 Αυγούστου
  • [05] Ελεύθερος ο χειριστής του ταχύπλοου που κατηγορείται για τον θάνατο τουρίστριας
  • [06] Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αύξηση του ποσοστού παρακράτησης στις κύριες συντάξεις για υγειονομική περίθαλψη
  • [07] Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης με ρυθμούς τάνγκο
  • [08] Στην Super League οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

  • [01] Έως 70% η πτώση του τζίρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της επιβολής κεφαλαιακών έλεγχων καταγράφει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ.

    Σύμφωνα με την έρευνα, 9 στις 10 επιχειρήσεις, υπέστησαν μείωση του τζίρου, 3 στις 10 επιχειρήσεις σημείωσαν μείωση πάνω από 70%, ενώ συνολικά η μείωση του κύκλου εργασιών ήταν μεσοσταθμικά 48%. Στο ίδιο διάστημα η κατανάλωση μειώθηκε κατά 50% ή κατά 3,8 δισ. Ευρώ, μείωση που οδήγησε σε απώλειες ύψους 570 εκατ. για το δημόσιο από έμμεσους φόρους.

    Η ΓΣΕΒEΕ εκτιμά επίσης ότι με δεδομένη την ήδη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρές επιχειρήσεις, οι συνέπειες για το επόμενο εξάμηνο ίσως είναι πιο οδυνηρές από αυτές που εμφανίστηκαν τις 2 πρώτες εβδομάδες εξαιτίας της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MARC στο διάστημα 21-27 Ιουλίου 2015, σε δείγμα 1005 επιχειρήσεων και στα συμπεράσματα περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής:

    - Οι μικρές επιχειρήσεις ήταν απροετοίμαστες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών καθώς μόνο 1 στις 2 χρησιμοποιεί e-banking για τις συναλλαγές της με πελάτες και προμηθευτές, ενώ 7 στις 10 δεν διαθέτουν συσκευές EFT/POS προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Στον τομέα των υπηρεσιών 6 στις 10 επιχειρήσεις δεν διαθέτουν e-banking και στο εμπόριο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 53,3%, ενώ στους αυτοαπασχολούμενους το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται καθώς 7 στους 10 δεν διαθέτουν e-banking.

    - Επτά στους δέκα επιχειρηματίες δήλωσαν ότι δεν θα πάνε διακοπές φέτος, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε έρευνες του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και υπογραμμίζει την πτώση του εσωτερικού τουρισμού.

    [02] Πτώση 16,23% στο χρηματιστήριο

    Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 1987 και τη «Μαύρη Δευτέρα» της 7ης Δεκεμβρίου 1987 (-15,03%) κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, μετά την επαναλειτουργία της, ύστερα από πέντε εβδομάδες αργίας, λόγω των Capital controls.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 668,06 μονάδες, με δραματική πτώση 16,23%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 8,4 δισ. ευρώ.

    Η αγορά αποτιμά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, κυρίως, στο χώρο των τραπεζών με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για μία ειδικού τύπου συνεδρίαση.

    Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε, μιλώντας στο Bloomberg, αναμενόμενη τη σημερινή πτώση των τιμών των μετοχών, μετά από πέντε εβδομάδες αργίας, ενώ τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η εξισορρόπηση της αγοράς, αφού αφομοιώσει το όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα.

    Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 615,22 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 22,88%, η οποία περιορίστηκε μερικώς στη συνέχεια.

    Κλειδωμένος στο κατώτατο όριο διακύμανσης έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο πωλήσεων για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες να ξεπερνά τα 500 εκατ. μετοχές.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 67,660 εκατ. ευρώ.

    [03] Δράσεις για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

    Με δυο κινητές μονάδες στον χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο βρίσκονται πρόσφυγες, αλλά και χρήστες απαγορευμένων ουσιών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την προστασία τους.

    Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει "καταφύγιο" στον χώρο του πάρκου.

    [04] Μηνύσεις και αγωγές χωρίς την καταβολή δικαστικών παραβόλων, έως 31 Αυγούστου

    Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλονταν η καταβολή δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών, λόγω της διατήρησης των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων .

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα κατατίθενται στα δικαστήρια όλης της χώρας μέχρι και τις 31 Αυγούστου οι μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές και τα άλλα ένδικα μέτρα, χωρίς παράβολα, δικαστικά ένσημα, γραμμάτια προείσπραξης, κ.λπ. .

    Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη απόφαση έληγε στις 31 Ιουλίου.

    [05] Ελεύθερος ο χειριστής του ταχύπλοου που κατηγορείται για τον θάνατο τουρίστριας

    Ελεύθερος αφέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, με εντολή της αρμόδιας αντιεισαγγελέως Ρόδου, ο 42χρονος Ελβετός που κατηγορείται ως υπαίτιος για τον θάνατο της 37χρονης Ρωσίδας που κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού Αφάντου.

    Ο 42χρονος χειριστής του ταχύπλοου που χτύπησε την 37χρονη προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από δικηγόρο ενώπιον της εισαγγελέως Ρόδου, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο Πταισματοδίκη προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Στη συνέχεια η δικογραφία θα επιστρέψει και πάλι στην Εισαγγελέα, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τις κατηγορίες σε βάρος του 42χρονου.

    Η νέα τραγωδία που συγκλονίζει τη Ρόδο, έγινε το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, όταν η προπέλα του ταχύπλοου χτύπησε την 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να διαμελίσει ολόκληρη την αριστερή πλευρά της και σχεδόν να διαλύσει το κεφάλι της.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 42χρονος Ελβετός οδηγούσε, λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, το σκάφος, σέρνοντας έναν σκιέρ, ενώ μαζί του στο σκάφος επέβαιναν άλλοι 5 φίλοι του, οι οποίοι μάλιστα είχαν αντιληφθεί το χτύπημα που προκλήθηκε.

    [06] Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αύξηση του ποσοστού παρακράτησης στις κύριες συντάξεις για υγειονομική περίθαλψη

    Το ΙΚΑ εξέδωσε την εγκύκλιο για την αύξηση του ποσοστού παρακράτησης από 4% σε 6% στις χορηγούμενες κύριες συντάξεις για την ασφάλιση του κλάδου παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει ότι από τη 1η Ιουλίου του 2015 το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, του Δημοσίου και του ΝΑΤ, διαμορφώνεται από 4% σε 6%, με το ως άνω ποσό να υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, η οποία συνεχίζει να ισχύει.

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη ότι σχετικά με τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, τα ποσά τις εισφοράς που προκύπτουν ως διαφορά θα παρακρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

    [07] Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης με ρυθμούς τάνγκο

    Με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Tango Acropolis» το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τη φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (Σάββατο 29 Αυγούστου). Συγκεκριμένα, από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα, που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού.

    Όπως πληροφορεί το μουσείο, διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού και αγαπημένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [08] Στην Super League οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

    Απορρίφθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η έφεση του Λεβαδειακού κατά της πρωτόδικης αθωωτικής για τη Βέροια απόφασης για το φερόμενο ως «χειραγωγημένο» παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε πριν από δύο χρόνια στο "Γ.Καραϊσκάκης" και βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 3-0. Έτσι η Βέροια θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League, ως η ομάδα Β στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 16:32:20 UTC