Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα ο δρόμος προς την καταστροφή»
  • [02] Σημαντικές διεθνείς επαφές του Αλ. Τσίπρα στην Αίγυπτο την προσεχή Πέμπτη
  • [03] Σε υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για συχνές μορφές καρκίνου προσανατολίζεται το υπ. Υγείας
  • [04] Σε ύφεση οι δυο πυρκαγιές στην Ηλεία
  • [05] Αναστασίου: «Η Μπριζ έχει ποιότητα, αλλά έχει και αδυναμίες»
  • [06] Στους «4» του κόσμου η Εθνική Ανδρών

  • [01] Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα ο δρόμος προς την καταστροφή»

    Το βιβλίο τουΜιχάλη Ιγνατίου«Τρόικα ο δρόμος προς την καταστροφή» παρουσιάστηκε στην αυλή του κτιρίου Μελά στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, από τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη, στο πλαίσιο του 38ου φεστιβάλ «ΕΛΥΜΝΙΑ 2015».

    Εκατοντάδες ήταν οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο εκδότης Ηλ. Λιβάνης, δημοσιογράφοι και πολλοί επισκέπτες της Λίμνης.

    Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Βαγγέλης Αποστόλου.

    Ο δημοσιογράφοςΠάμπος Χατζηλαμπήςήταν συντονιστής στη συζήτηση κατά την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία έγινε από τον Μιχάλη Ψύλο, πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενώ μίλησε και ο συγγραφέαςΜιχάλης Ιγνατίου.

    [02] Σημαντικές διεθνείς επαφές του Αλ. Τσίπρα στην Αίγυπτο την προσεχή Πέμπτη

    Σημαντικές επαφές με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας θα έχει την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Ισμαηλία της Αιγύπτου όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την νέα διώρυγα του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Διμερή θέματα και θέματα σχετικά με την ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή θα συζητήσει ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ ελ Σίσι. Είναι η δεύτερη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες μέσα σε λίγους μήνες. Η πρώτη τους συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένη Απρίλιο στην Λευκωσία κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, όπου είχε υπογραφεί και η διακήρυξη των τριών χωρών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και η υποστήριξη κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην σταθερότητα της περιοχής, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.

    Ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συζητήσει θέματα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και κοινοτικά θέματα. Με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την διμερή συνεργασία, ενώ αναμένεται να διαβεβαιώσει τον κ. Μεντβέντεφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τον «ελληνικό αγωγό», αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

    Στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να παραστούν δεκάδες ηγέτες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αντιπροσωπειών αραβικών χωρών.

    [03] Σε υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για συχνές μορφές καρκίνου προσανατολίζεται το υπ. Υγείας

    Με στόχο να δοθεί περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και να περιοριστούν οι πολυδάπανες θεραπείες, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στο να καταστήσει υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις συχνές μορφές καρκίνου. Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα είναι επιβεβλημένη η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

    «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις εξετάσεις αυτές και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή, την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν» εξηγεί ο υπουργός Υγείας και επισημαίνει ότι στόχος είναι να προλαμβάνονται ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου, για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

    Αποσπασματικά και τιμωρητικά χαρακτηρίζει ο ΙΣΑ τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις.

    [04] Σε ύφεση οι δυο πυρκαγιές στην Ηλεία

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών, ενώ οι πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν μέχρι να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

    Όσον αφορά τη δεύτερη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει περίπου στις 4.30 στην περιοχή Μάτεσι του δήμου Ανδραβίδας - Κρεστένων, τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και στην περιοχή Πρασιδάκι του δήμου Ζαχάρως, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα στις περιοχές Τρύφος και Αετός του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία και στον Πλάτανο του δήμου Ναυπακτίας.

    [05] Αναστασίου: «Η Μπριζ έχει ποιότητα, αλλά έχει και αδυναμίες»

    Να εκμεταλλευτούν τα τυχόν λάθη της Μπριζ στο παιχνίδι ώστε να έρθει το πολυπόθητο γκολ και ως εκ τούτου η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, είναι το ζητούμενο για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Αναστασίου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο Βέλγιο. Ο Έλληνας τεχνικός, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είπε πως περιμένει μια Μπριζ τελείως διαφορετική σε σχέση με το πρώτο ματς, ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα του ήρθε για να παίξει το παιχνίδι της ώστε να αποσπάσει το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρόκριση.

    "Ήρθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η Μπριζ είναι τελείως διαφορετική στην έδρα της, ανεβάζει την απόδοση της. Για εμάς που είναι σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο. Έχει ποιότητα, αλλά έχει και αδυναμίες. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο τυχερή, θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Ξέρουμε ότι η Μπριζ θα παίξει πιο επιθετικά, ειδικά στην έδρα της. Και με τη δύναμη που έχουν εντός και με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα που πέτυχαν στο πρωτάθλημα επί της Μέχελεν, δείχνουν ότι ο κόσμος τους δίνει άλλη ώθηση. Ξέρουμε ότι έχουν αδυναμίες. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και τα εκμεταλλευτούμε, θα έχουμε τον πρώτο λόγο".

    [06] Στους «4» του κόσμου η Εθνική Ανδρών

    Δέκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο του Μόντρεαλ, η εθνική ανδρών βρίσκεται ξανά στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντεξε σε έναν προημιτελικό θρίλερ απέναντι στην Αυστραλία στο Παγκόσμιο του Καζάν και νίκησε 12-11 στα πέναλτι, αφού πρώτα ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 7-7, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κανονικού αγώνα. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε αήττητη στην τετράδα και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Κροατία, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3 (κ.α.), 5-4 (πεν.)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 18:32:30 UTC