Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μαχμούτ Αμπάς
  • [02] Με κέρδη 3,65% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [03] Εγκαινιάστηκε η νέα Διώρυγα του Σουέζ
  • [04] Πάνω από 223.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία από τις αρχές του έτους
  • [05] Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίσθηκαν στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν
  • [06] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κέρκυρα
  • [07] Άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν οι φαρμακοποιοί
  • [08] Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ξαφνικό μπουρίνι
  • [09] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος
  • [10] Εφαρμογές κινητών για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού
  • [11] Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το ΚΘΒΕ «εν Επιδαύρω» και οι απλήρωτοι ηθοποιοί «εν πενία»...
  • [12] H οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με αλ Σίσι
  • [13] Αλ. Τσίπρας - Φρ. Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου
  • [14] Στο 25% υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο
  • [15] Στα play off ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 με τη Σπαρτάκ Τρναβα
  • [16] Εκτός τελικού η εθνική Ανδρών
  • [17] Συμφωνία με Καμπιάσο

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μαχμούτ Αμπάς

    Την πρώτη του συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα, είχε σήμερα στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

    Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, θέμα που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στο κοινοβούλιο.

    [02] Με κέρδη 3,65% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη δραματική πτώση των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 19,35% και ο δείκτης των τραπεζών κατά 63,81%.

    Οι τραπεζικές μετοχές πήραν «ανάσα», μετά το τριήμερο σφυροκόπημα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επανεμφάνιση των αγοραστών στις τράπεζες δείχνει ότι η αγορά εισέρχεται στο τροχιά εξισορρόπησης, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί, όμως, η υψηλή μεταβλητότητα στον κλάδο, μέχρι η αγορά να δει τα αποτελέσματα των stress tests.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,68 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,65%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 668,64 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 3,95%.

    Σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, η αγορά σήμερα ανέκτησε 1,7 δισ. ευρώ από τα 11,34 δισ. ευρώ που είχε απωλέσει κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,06 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,86%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+27,47%), της Eurobank (+17,31%), της Alpha Bank (+11,61%), του ΟΤΕ (+9,28%), της Viohalco (+6,64%), της ΔΕΗ (+6,53%), της ΕΥΔΑΠ (+6,28%), της ΕΧΑΕ (+6,10%), του ΟΠΑΠ (+5,73%), της Τέρνα Ενεργειακή (+4,80%) και των ΕΛΠΕ (+4,32%).

    Αντιθέτως, με πτώση έκλεισαν οι μετοχές της Grivalia Properties (-6,08%), της Folli Follie (-4,55%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,05%).

    [03] Εγκαινιάστηκε η νέα Διώρυγα του Σουέζ

    Σε μια φαντασμαγορική τελετή, παρουσία πολλών ξένων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Ελλάδας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εγκαινίασε σήμερα τη νέα Διώρυγα του Σουέζ, που πιστεύεται ότι θα δώσει ανάσες ανάκαμψης στη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας του.

    Στην ομιλία των εγκαινίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του θα νικήσει την τρομοκρατία. Στη συνέχεια υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πρώτο εμπορικό σκάφος που μπήκε στη νέα διώρυγα.

    Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η Νέα Διώρυγα του Σουέζ και η βιομηχανική ζώνη που πρόκειται να δημιουργηθεί γύρω της θα σφραγίσουν την αναγέννηση της αιγυπτιακής οικονομίας, παρά τον σκεπτικισμό που εκφράζουν ορισμένοι. Το σχέδιο, που ολοκληρώθηκε σε έναν χρόνο κατ' εντολή του προέδρου Σίσι, περιλάμβανε τη διάνοιξη ενός καναλιού παράλληλου με το ήδη υπάρχον από το 19ο αιώνα που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Επιπροσθέτως, στην παλιά διώρυγα, τον συντομότερο θαλάσσιο δρόμο από την Ευρώπη για την Ασία, έγιναν έργα διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης.

    [04] Πάνω από 223.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία από τις αρχές του έτους

    Περίπου 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR).

    Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει ότι έχουν καταμετρηθεί 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

    Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοούνται ακόμη. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα θύματα και οι αγνοούμενοι από την τελευταία ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λιβύης.

    [05] Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίσθηκαν στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν

    Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα μαλαίων εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. "Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές", είπε.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ είχε ανακοινώσει ότι το πτερύγιο αεροσκάφους που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του νησιού ανήκει στο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξεφανίσθηκε εδώ και 17 μήνες μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

    [06] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κέρκυρας, που από το μεσημέρι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μυρτιώτισσα.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας Απόστολος Βασδέκης, «η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από μικρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. οχημάτων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή της Μυρτιώτισσας και τυλίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις φλόγες».

    Οι υψηλές θερμοκρασίες και η θαμνώδης έκταση στην περιοχή, αναζωπύρωσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, που έκαψαν τελικά τέσσερα Ι.Χ. οχήματα, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί από το υπαίθριο πάρκινγκ στη δασώδη έκταση.

    Από τη μανία της πύρινης λαίλαπας φέρεται να μην κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή. Σύμμαχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας φαίνεται να είναι ο καιρός, με τον άνεμο να έχει κοπάσει κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

    [07] Άμεση πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν οι φαρμακοποιοί

    Με άρση της πίστωσης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μέσα στον Αύγουστο, απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ), εάν ο Οργανισμός δεν προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση των οφειλομένων.

    Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον «εμπαιγμό», όπως αναφέρει «που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων και σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις «η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων ... λοξοδρόμησε».

    Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί , πολλές φορές έχουν «προειδοποιήσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ». Επί μήνες, σημειώνουν πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας «σταγόνες ρευστότητας» που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς. Είναι στο χέρι τους», αναφέρουν για «να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».

    [08] Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ξαφνικό μπουρίνι

    Πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε νωρίτερα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και περιοχές πέριξ αυτού. Η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνοδευόταν από αστραπές, βροντές και δυνατούς ανέμους.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές κλαδιών και δένδρων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, καταπλακώνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σταθμευμένα οχήματα. Μέχρι στιγμής -πάντως- δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε κίνδυνος για ανθρώπινο παράγοντα.

    Λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετούς δρόμους της πόλης, ενώ οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα σε περιοχές που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης. Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στο «πόδι» για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπου αυτά παρατηρούνται.

    [09] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος

    Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Κώστας Βίρβος. Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950. Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.

    Η αγάπη, η χαρά, η ελπίδα, η ζωή, τα βάσανα, οι καημοί, περιγράφηκαν μέσα από τα τραγούδια που μας άφησε ο Κώστας Βίρβος παρακαταθήκη: Γεννήθηκα για να πονώ, Ζαΐρα, Η Άγια Κυριακή, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Κλάψε, κλάψε, Μακριά μου να φύγεις, Μένα με λένε Περικλή, Ρίξε μια ζαριά καλή, Καταχνιά, Μια παλιά ιστορία, Νυχτερίδες κι αράχνες, Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια, Παράπονα και κλάματα, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Πάρε τα χνάρια μου, Στις φάμπρικες της Γερμανίας, Το κουρασμένο βήμα σου και χιλιάδες άλλα χιλιοτραγουδισμένα και αγαπημένα.

    Η φωτογραφία είναι από αφίσα του Δήμου Τρικκαίων.

    [10] Εφαρμογές κινητών για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού

    Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα για την ξενάγηση σε ελληνικά μουσεία, οι οποίες θα βασιστούν στο υλικό των υπαρχόντων εντύπων οδηγών για να διευρύνουν την εμπειρία της επίσκεψης και να παράγουν έσοδα για τα μουσεία, αλλά και θεματικές εφαρμογές, που θα εστιάζουν σε μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πολιτιστικά θέματα με επιπλέον σκοπό να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, σχεδιάζει από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά.

    Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟ, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα συνεργασίας που δεν θα έχει το παραμικρό κόστος για το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα θα έχει μεγάλα οφέλη για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και του τουρισμού με σύγχρονα μέσα και μάλιστα σε ένα νέο, συνεχώς διευρυνόμενο κοινό.

    Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη συνυπέγραψαν προσύμφωνο συνεργασίας το οποίο, αναγνωρίζοντας τα κοινά ενδιαφέροντά τους στον ακαδημαϊκό, τον εκπαιδευτικό και τον πολιτιστικό τομέα, προβλέπει τη δημιουργία και την προσφορά εφαρμογών για smartphones & tablets που θα διατίθενται μέσω App Store και Google Play.

    [11] Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το ΚΘΒΕ «εν Επιδαύρω» και οι απλήρωτοι ηθοποιοί «εν πενία»...

    Με την "Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων" του Ευριπίδη, παράσταση που μετάφρασε και σκηνοθέτησε για το πολύπαθο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ο Θωμάς Μοσχόπουλος, συνεχίζεται, αύριο και μεθαύριο, το πρόγραμμα της Επιδαύρου.

    Και μπορεί οι παραστάσεις της προγραμματισμένης καλοκαιρινής περιοδείας του θεάτρου να ματαιώθηκαν στο σύνολό τους (η "ανέτοιμη" πρεμιέρα δόθηκε στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 10 του περασμένου Ιουλίου) και οι παραστάσεις της Επιδαύρου να κινδύνευαν με ματαίωση, λόγω των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων του θεάτρου που αφήνουν απλήρωτους για τρίτο μήνα τους ηθοποιούς, νέα προβλήματα, εκπορευόμενα από τις καθυστερήσεις των αμοιβών, δίνουν το μάλλον αρνητικό στίγμα στην παρουσία του βορειοελλαδίτικου κρατικού θεάτρου στην Επίδαυρο.

    Οι ηθοποιοί είχαν αρχικά εξαγγείλει στάσεις εργασίας για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου (μέρες παραστάσεων της Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων, στην Επίδαυρο).

    Οι εξαγγελθείσες στάσεις τελικά ανεστάλησαν, ύστερα από εσωτερικές διεργασίες και την απόφαση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης για την καταβολή, σε κάθε εργαζόμενο, 75 ευρώ από τις τελευταίες 20.000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου (οι έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου προς το ΚΘΒΕ δεν "φτάνουν" ουδέποτε στα μισθολόγια των απλήρωτων ηθοποιών καθώς παρακρατούνται αυτόματα, λόγω των χρόνιων οφειλών του θεάτρου προς το ΙΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς).

    [12] H οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με αλ Σίσι

    Θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια, συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

    Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

    [13] Αλ. Τσίπρας - Φρ. Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου

    Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου και οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου, συμφώνησαν οπρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντηση που είχαν στην Ισμαηλία της Αιγύπτου.

    Η συνάντηση έγινε σειδιαίτερα θερμό κλίμα , στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

    Επίσης οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

    Θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια, συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

    Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

    Συνάντηση με Ντ. Μεντβέντεφ

    Σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του Έλληνα υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.

    Τέλος επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

    Συνάντηση με τον Μαχμούτ Αμπάς

    Την πρώτη του συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα, είχε σήμερα στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

    [14] Στο 25% υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο

    Σε 25% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2015 έναντι 27% τον Μάιο του 2014 και 25,6% τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.604.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.200.981 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.286.476 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 81.832 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (αύξηση 2,3%) και κατά 65.387 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (αύξηση 1,8%).

    Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 98.820 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 7,6%) και κατά 15.278 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,3%).

    Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 32.879 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2014 (μείωση 1%) και κατά 53.701 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015 (μείωση 1,6%).

    [15] Στα play off ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 με τη Σπαρτάκ Τρναβα

    Την πρόκρισή του στα play off του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, καθώς στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σπαρτάκ Τρνάβα στη Σλοβακία (είχε νικήσει 1-0 στην Τούμπα) και χάρις στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο 48΄ ο Κωνσταντινίδης θα βρεθεί αύριο στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν. Ο Σάμπο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 34΄ με πέναλτι, ενώ ο «δικέφαλος» τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα στο 67΄ με κόκκινη κάρτα.

    [16] Εκτός τελικού η εθνική Ανδρών

    Μάχη μέχρις εσχάτων έδωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, «λύγισε» όμως στα πέναλτι απέναντι στην Κροατία και πλέον θα διεκδικήσει το Σάββατο το χάλκινο μετάλλιο. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 15-13 στα πέναλτι, αφού στον κανονικό αγώνα ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και ισοφάρισε σε 10-10, με γκολ του Κολόμβου 27΄΄ πριν τη λήξη.

    Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-2, 2-4 (κ.α.), 5-3 (πεν.)

    [17] Συμφωνία με Καμπιάσο

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να ήρθαν σε οριστική συμφωνία με τον 35χρονο Αργεντινό μέσο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αύριο στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στους «ερυθρόλευκους».

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, βρέθηκε στο Μιλάνο και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του παίκτη ήρθε σε συμφωνία και την Παρασκευή ο πρώην παίκτης της Λέστερ αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεγαλύτερη μεταγραφή της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου για τα ελληνικά δεδομένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 August 2015 - 20:32:24 UTC