Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Εκκωφαντική η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης
  • [02] «Η Ελλάδα θα συμβάλλει ώστε να επιστρέψει η Ευρώπη στην επιδίωξη των βασικών της αρχών»
  • [03] Ο. Γεροβασίλη: Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, αλλά η στήριξη της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση δεν μας πηγαίνει πάρα πολύ μακριά
  • [04] Σημαντικός κόμβος η Ελλάδα ενόψει της διέλευσης μεγαλύτερων φορτίων από το Σουέζ
  • [05] Δ. Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου
  • [06] Άνοδος 1,45% στο χρηματιστήριο
  • [07] Με ορίζοντα 30ετίας και έδρα στην Αθήνα το νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • [08] Αύξηση 20,5% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [09] Απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών-εκροών
  • [10] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος
  • [11] «Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε ο Ν. Ξυδάκης

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Εκκωφαντική η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης

    Για εκκωφαντική ανεπάρκεια στο θέμα της μετανάστευσης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου τύπου της.

    Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός όσες συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια.

    Τον κατηγόρησε χαρακτηριστικά ότι αφού γκρέμισε ό,τι καλό είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφού διαφήμισε για έξι μήνες με την πολιτική του και το νόμο για την ιθαγένεια ότι η Ελλάδα είναι χώρα, όπως είπε, με αφύλακτα σύνορα, τώρα ασχολείται με το πρόβλημα ενώ έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

    «Μπερδεύει τους παράτυπους μετανάστες με τους πρόσφυγες. Ομολογεί πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μιλά για τη συγκρότηση Διαχειριστικής Αρχής που η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε, ενώ για έξι μήνες την αγνόησε παντελώς. Προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους ευρωπαίους, αλλά δεν λέει γιατί δεν αξιοποίησε έως τώρα τους κοινοτικούς πόρους. Ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια επαναπροωθούνταν στις πατρίδες τους τόσοι παράτυποι μετανάστες όσοι εισέρχονταν στην Ελλάδα, δεν λέει στον ελληνικό λαό πόσοι επαναπροωθήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

    Ας πει συγκεκριμένα πόσοι εισήλθαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες και πόσοι εξήλθαν από την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] «Η Ελλάδα θα συμβάλλει ώστε να επιστρέψει η Ευρώπη στην επιδίωξη των βασικών της αρχών»

    «Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει ώστε στο μέλλον η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε».

    Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Αμερικανών φοιτητών του North Eastern University της Βοστόνης και προσέθεσε:«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη αποτελεί μια οικονομική ένωση, η οποία στόχο έχει την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη. Αλλά δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη, δεν νοείται πρόοδος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνον εφόσον στο κέντρο της ευρωπαϊκής νοοτροπίας υπάρχει ο Άνθρωπος. Και αυτή είναι η μεγάλη συμβολή της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Ο άνθρωπός ήταν στο κέντρο της ύπαρξης της κοινωνίας και της οικονομίας. Ως Ελλάδα λοιπόν θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα συμβάλλουμε ώστε μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να καλύψουμε το δημοκρατικό κενό που υπάρχει σήμερα και να επιστρέψει η Ευρώπη στην επιδίωξη των βασικών της αρχών, των ιδρυτικών της αρχών, που είναι ο Ανθρωπισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη».

    [03] Ο. Γεροβασίλη: Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, αλλά η στήριξη της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση δεν μας πηγαίνει πάρα πολύ μακριά

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Παραπολιτικά», είπε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει θέμα επιτακτικό προαπαιτούμενων μέτρων σε νέα ψηφοφορία». Στο πλαίσιο αυτό, «έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η συμφωνία και η διαπραγμάτευση εξελίσσονται ομαλά και ότι θα προχωρήσουν με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, μέχρι την τελική ψήφιση στο ελληνικό και τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, και όπου απαιτείται, ούτως ώστε περίπου στις 18 του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».

    Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι θα ακολουθηθεί το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα, κρατώντας παρά ταύτα ορισμένες επιφυλάξεις, λόγω κάποιων δύσκολων σημείων στην διαπραγμάτευση.

    Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν η κυβέρνηση προσφύγει σε εκλογές σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας από βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα, εκτίμησε πως «προφανώς και θα καταψηφίσουν - ή τουλάχιστον δεν ξέρω αν θα καταψηφίσουν όλοι?» και δήλωσε πως «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές. δεν σχεδιάζει εκλογές, δεν είναι αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Όταν όμως συζητάμε, προφανώς συζητάμε και για μερικές πιθανότητες, οι οποίες βεβαίως, όταν υπάρξουν λόγοι που θα επιβάλλουν μια εκλογική αναμέτρηση, λογικά αυτή θα γίνει. Δηλαδή είναι άλλο πράγμα το «σχεδιάζω εκλογές» και άλλο το «σκέπτομαι για όλα τα ενδεχόμενα και το συζητώ αυτό ανοιχτά»".

    [04] Σημαντικός κόμβος η Ελλάδα ενόψει της διέλευσης μεγαλύτερων φορτίων από το Σουέζ

    Σημαντικό διεθνή κόμβο εμπορευματικών μεταφορών, με πολλά προβλήματα ωστόσο, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και κυρίως το λιμάνι του Πειραιά, στελέχη των διεθνών εταιρειών logistics, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τη λειτουργία της νέας διώρυγας του Σουέζ, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα επιτρέπει την ημερήσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων με πλοία στην Ευρώπη σε γρηγορότερο χρόνο.

    Στόχος της αρχής της νέας διώρυγας του Σουέζ είναι να περνούν καθημερινά έως το 2023, 97 πλοία από 49 που είναι σήμερα.

    Πολλά από τα πλοία στις παραδόσεις φορτίων πλέον θα κερδίζουν χρόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος διέλευσης από τη νέα διώρυγα θα μειωθεί από τις 18 στις 11 ώρες, ενώ πλέον τα περισσότερα από αυτά δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν τη Μεσόγειο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, αλλά να επιλέγουν κάποια από τα λιμάνια της Μεσογείου, με βασικότερο αυτό του Πειραιά που είναι και το κοντινότερο.

    Όπως αναφέρουν, τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες logistics αυτή τη στιγμή στη διέλευση φορτίων από την Ελλάδα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αφίξεις των κοντέινερ σε Σέμπο και ΣΕΠ (COSCO) λόγω έλλειψης αριθμού πλοηγών, ενώ τονίζουν ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τη Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια χρήζει αναβάθμισης, αναφέροντας ως παράδειγμα δύο ατυχήματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες σε συρμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετέφερε προϊόντα της COSCO από το λιμάνι του Ικονίου στην Κεντρική Ευρώπη.

    Επίσης, θέτουν ως βασικό θέμα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου σε υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα αποθήκευσης με νέες θέσεις εργασίας.

    Στελέχη της κινεζικής COSCO, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο διώρυγα του Σουέζ, ανέφεραν ότι πολλές εταιρείες θαλασσίων μεταφορών έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως σταθμό μεταφόρτωσης. Σημειώνεται ότι ναυτιλιακές εταιρείες της COSCO καλύπτουν πάνω από 1.600 λιμάνια σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, και το μέγεθος του στόλου του κινεζικού γίγαντα με 800 πλοία κατατάσσεται πρώτο στην Κίνα και δεύτερο στον κόσμο.

    [05] Δ. Μάρδας: Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου

    Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

    "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου", είπε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από τα capital controls και κυρίως στις συναλλαγές με το εξωτερικό.

    Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Η χαλάρωση έρχεται προοδευτικά και τη βλέπετε, με την έννοια ότι διαρκώς παρέχουν οι Τράπεζες όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το ζητούμενο είναι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πια - κατά κύριο λόγο - γιατί τα φυσικά πρόσωπα εξυπηρετούνται, να λυθούν το ταχύτερο δυνατό σε αυτή τη χρονική περίοδο του Αυγούστου, όπου λόγω διακοπών υπάρχει μια κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οπότε έχουμε όλο το χρόνο να ετοιμαστούμε ώστε ο Σεπτέμβριος να μας βρει πλήρως έτοιμους".

    [06] Άνοδος 1,45% στο χρηματιστήριο

    Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών για δεύτερη συνεδρίαση, με την αγορά να δείχνει ότι βρίσκει τις ισορροπίες της, εισερχόμενη σε τροχιά εξισορρόπησης, μετά το σφυροκόπημα στις αρχές της εβδομάδας.

    Από τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με άνοδο έκλεισαν η Εθνική (+1,21%) και η Πειραιώς (+0,70%) και με πτώση η Eurobank (-8,20%) και η Alpha Bank (-2,40%).

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 676,33 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,45%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 682,34 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,35%.

    [07] Με ορίζοντα 30ετίας και έδρα στην Αθήνα το νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

    Σε συμφωνία για το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι τη κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μέρος από την ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

    Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων [ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.].

    Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη, όπως μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Αυστραλία, κ.ά.

    Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η επίτευξη, δηλαδή, των εσόδων δεν θα γίνει άμεσα, μέσα σ' ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο με δυσμενείς για την χώρα συνθήκες όπως οι σημερινές, αλλά όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των συνθηκών και οι θεσμοί έχουν «χαλαρώσει» τους στόχους ως προς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, μέχρι το 2018, προβλέπει έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη εκτιμώντας τα έσοδα σε 2,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι για το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονταν έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018, επισημαίνουν πηγές από το ίδιο υπουργείο.

    [08] Αύξηση 20,5% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στο "Ελ. Βενιζέλος"

    «Απογειώθηκε» και τον μήνα Ιούλιο η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο «"Ελ.Βενιζέλος" έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.

    Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.

    Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.

    Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.

    [09] Απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών-εκροών

    Την απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στο ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    Όπως αποφασίστηκε, ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων, κλπ.

    Η σχετική υπουργική απόφαση για το ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων, στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεδρίασε χθες για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σκοπός της χθεσινής συνεδρίασης, με εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιο για έσοδα, Τρύφωνος Αλεξιάδη, ήταν ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, στο οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και η εξέταση νέων θεσμικών παρεμβάσεων.

    [10] Πέθανε ο στιχουργός Κώστας Βίρβος

    Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Κώστας Βίρβος. Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950. Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.

    Η αγάπη, η χαρά, η ελπίδα, η ζωή, τα βάσανα, οι καημοί, περιγράφηκαν μέσα από τα τραγούδια που μας άφησε ο Κώστας Βίρβος παρακαταθήκη: Γεννήθηκα για να πονώ, Ζαΐρα, Η Άγια Κυριακή, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Κλάψε, κλάψε, Μακριά μου να φύγεις, Μένα με λένε Περικλή, Ρίξε μια ζαριά καλή, Καταχνιά, Μια παλιά ιστορία, Νυχτερίδες κι αράχνες, Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια, Παράπονα και κλάματα, Θα κάνω ντου βρε πονηρή, Πάρε τα χνάρια μου, Στις φάμπρικες της Γερμανίας, Το κουρασμένο βήμα σου και χιλιάδες άλλα χιλιοτραγουδισμένα και αγαπημένα.

    Η φωτογραφία είναι από αφίσα του Δήμου Τρικκαίων.

    Ν. Ξυδάκης: «Τα τραγούδια του θα ανασύρονται πάντα παρηγορητικά και γιορτινά στα χείλη του κόσμου»

    Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Βίρβου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, όταν πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας του στιχουργού, σημειώνοντας παράλληλα: «Ως ένα από τα μεγάλα κλαριά στο δέντρο της ελληνικής μουσικής τον είχε παρομοιάσει ο Μίκης Θεοδωράκης και, πράγματι, οι στίχοι τού Κώστα Βίρβου βλάστησαν επί δεκαετίες μαζί με τις μελωδίες των πιο σημαντικών μας συνθετών από διαφορετικές περιοχές του ελληνικού τραγουδιού. Διεκτραγώδησε με λαϊκότητα, γλαφυρότητα, ποιητικότητα πολλές πτυχές της ελληνικής περιπέτειας του εικοστού αιώνα, από την Εθνική Αντίσταση έως τη μετανάστευση, τραγούδησε από τον έρωτα έως τη βιοπάλη. Σε λύπες και χαρές, τα τραγούδια του θα ανασύρονται πάντα παρηγορητικά και γιορτινά στα χείλη του κόσμου».

    [11] «Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε ο Ν. Ξυδάκης

    Το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών περιμένει το υπουργείο Πολιτισμού, για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs, σύμφωνα με το οποίο στο πωλητήριο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μια ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

    «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

    Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) με ανακοίνωσή της ζητά ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 August 2015 - 16:32:17 UTC