Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην κηδεία του πατέρα του μικρού Αλι
  • [02] Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν με στόχο αστυνομική ακαδημία στο Αφγανιστάν
  • [03] Σε πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας
  • [04] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Άρτα

  • [01] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην κηδεία του πατέρα του μικρού Αλι

    Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σήμερα στην κηδεία του πατέρα του μωρού που κάηκε ζωντανό κατά τον εμπρησμό του σπιτιού της οικογενείας Νταουάμπσεχ από εβραίους εξτρεμιστές, ένα γεγονός που απειλεί να κλιμακώσει την ένταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Στο παλαιστινιακό χωριό Ντούμα, που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η σορός του 32χρονου Σάαντ Νταουάμπσεχ, με το πρόσωπο καλυμμένο για να κρυφτούν τα εγκαύματα που τον οδήγησαν στον θάνατο, μεταφέρθηκε στα χέρια από ένα οργισμένο πλήθος που χαιρέτισε στο πρόσωπό του έναν νέο "μάρτυρα" και ζήτησε προστασία απέναντι στους εβραίους εποίκους.

    Ο θάνατος του 18μηνου Αλι, που κάηκε ζωντανός στις 31 Ιουλίου όταν μασκοφόροι πυρπόλησαν το μικρό σπίτι που φέρει ακόμη τις εγγραφές "Εκδίκηση" και "Τίμημα" που άφησαν πίσω τους οι εβραίοι εξτρεμιστές, πυροδότησε πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, ισραηλινούς στρατιώτες και εβραίους εποίκους.

    Σήμερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και επανέλαβε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να συλλάβει και να δικάσει τους δολοφόνους.

    Οι Παλαιστίνιοι περιμένουν τώρα με αγωνία τα νέα για την κατάσταση της μητέρας της οικογένειας Νταουάμπσεχ, της 26χρονης Ριχάμ, που έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα τρίτου βαθμού, καθώς και του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, του 4χρονου Αχμεντ, που αρχίζει την ανάρρωσή του. "Εχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με τους συγγενείς του, αλλά θα χρειασθούν ακόμη πολλές εγχειρήσεις και μακρά παραμονή του στο νοσοκομείο", δήλωσε η γιατρός Μαρίνα Ρουμπινστάιν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

    [02] Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν με στόχο αστυνομική ακαδημία στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 40 νεοσύλλεκτοι αστυνομικής ακαδημίας και άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αργά χθες το βράδυ σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αστυνομική ακαδημία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός κύματος πολύνεκρων επιθέσεων στην Καμπούλ, από τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

    [03] Σε πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας

    Σε πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην ανατολική Μακεδονία και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

    Και τα τρία μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ορεινές και αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο Ποδοχώρι, οι δυο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

    Στις Κορυφές, η φωτιά ξέσπασε σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή που σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή ανάγκαζαν τις επίγειες δυνάμεις να μείνουν αρκετά μακριά από τις εστίες τις φωτιάς.

    Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν συνολικά δυο αεροπλάνα τύπου Canadair που μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη, ένα ελικόπτερο που μετέβη από την Αλεξανδρούπολη και δυο αεροπλάνα PZL που επιχειρούν από τη Χρυσούπολη. Επίσης, επιχείρησαν τριάντα πυροσβεστικά οχήματα με ογδόντα πυροσβέστες.

    Καθ? όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν στις περιοχή επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Στην Τοπική Κοινότητα Δασωτού στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας η φωτιά που ξέσπασε έκαψε περίπου είκοσι στρέμματα παρθένου δάσους από πεύκα και έλατα. Στην περιοχή επιχείρησαν μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με έξι οχήματα και είκοσι άντρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα μέχρι και αύριο τις μεσημβρινές ώρες όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

    [04] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Άρτα

    Ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 20:22 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Η σεισμική δόνηση προέρχεται από απόσταση 248 χιλιομέτρων ΒΔ της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται 29 χιλιόμετρα ΑΒΑ της Άρτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 20:32:10 UTC