Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Οικονομίας: Φορολογικά κίνητρα αντί των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου
  • [02] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [03] Ρ. Πρόντι: Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση- αστραπή
  • [04] Θετική αντίδραση του Νταβούτογλου στην έκκληση του ηγέτη του HDP Ντεμιρτάς
  • [05] Εξιτήριο για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ
  • [06] Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, στα Ιλίσια

  • [01] Υπ. Οικονομίας: Φορολογικά κίνητρα αντί των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου

    Την αντικατάσταση των άμεσων ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου με φοροαπαλλαγές ή/και συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στον νόμο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν οι επενδύσεις χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση.

    Πρόκειται, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, για 6.300 επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο τα προηγούμενα χρόνια. Το ποσό των άμεσων ενισχύσεων που οφείλει το Δημόσιο (οι οποίες καταβάλλονται σταδιακά, σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των επενδύσεων) κυμαίνεται στα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος που μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπροσθέτως, σε αυτά περιλαμβάνονται ώριμα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται είτε στη φάση της υλοποίησης ή ακόμη και της ολοκλήρωσης αν και υπάρχουν αρκετά που ενώ έχουν εγκριθεί, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

    [02] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η προηγούμενη συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από καμία πλευρά.

    Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μ. Μαξίμου.

    Υπενθυμίζεται πως προχθές συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν. «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    [03] Ρ. Πρόντι: Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση- αστραπή

    Εκτενές άρθρο του Ιταλού πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, με τίτλο «η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση- αστραπή» φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο».Στο άρθρο του, ο Πρόντι τονίζει ότι λόγω της αντίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων μεγάλων ηγετών στο σχέδιο του Σόιμπλε «να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το Ευρώ», βρέθηκε, τελικά, ένας συμβιβασμός.

    Ο Ιταλός πολιτικός, όμως, κρίνει αρνητικά τον συμβιβασμό αυτόν, τον θεωρεί «κακό» διότι «γεννήθηκε σε μια ατμόσφαιρα εγωισμών, μνησικακίας και φόβων» και σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτόν «αποφεύχθηκε η αρνητικότερη εξέλιξη αλλά ετέθησαν οι προϋποθέσεις για νέες εντάσεις».

    Εξάλλου, ο Πρόντι αναφέρεται στη «βαριά και απρόσμενη δήλωση του Σόιμπλε, με στόχο να περιορίσει τις δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταθέτοντας τις πιο λεπτές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής στα χέρια μιας τεχνικής Αρχής, με πλήρεις δικαιοδοσίες και, φυσικά, υπό τον έλεγχο του Βερολίνου».

    Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι «οι δηλώσεις του Σόιμπλε πρέπει να ερμηνευθούν ως επίσημη θέση της κυβέρνησης του Βερολίνου» και καθιστά σαφές ότι «αισθάνεται την πολιτική και ηθική υποχρέωση να αντιταχθεί στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών».

    Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι «δεν πρόκειται απλά για ένα νομικής φύσεως πρόβλημα, αλλά για μια πολιτική στροφή, όπως τόνισε με δραματικό τρόπο ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος έγραψε ότι η Γερμανία μετατρέπει, πλέον, την Ευρωζώνη, σε σφαίρα επιρροής της».

    Ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός τονίζει ότι «δεν μπορούν να αφαιρούνται τα κύρια θεμέλια της κοινής πολιτικής με αποφάσεις που οδηγούν, σαφώς, στη διάλυση της Ένωσης».Για τον λόγο αυτόν, ο Πρόντι ζητά να υπερισχύσει η πολιτική, με τη σύγκληση ευρωπαϊκής Συνόδου στην οποία να πάρουν μέρος αρχηγοί κυβερνήσεων, θεσμών και κομμάτων, με αναφορά στα συμφέροντα, στους στόχους και στους λόγους συνύπαρξης των μελών της Ένωσης.

    [04] Θετική αντίδραση του Νταβούτογλου στην έκκληση του ηγέτη του HDP Ντεμιρτάς

    Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς απηύθυνε χθες εκ νέου έκκληση στους αντάρτες του PKK και στην τουρκική κυβέρνηση να δώσουν ένα τέλος στη σημερινή βία και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. «Σήμερα απευθύνουμε έκκληση και στις δύο πλευρές: το PKK πρέπει αμέσως να βγάλει το δάχτυλό του από την σκανδάλη και να δηλώσει ότι θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός», σημείωσε ο Ντεμιρτάς μιλώντας από την πόλη Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μια ημέρα μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μαχητών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Η τουρκική κυβέρνηση, συνέχισε, θα πρέπει από την πλευρά της να σταματήσει τις επιχειρήσεις ασφαλείας και να δηλώσει έτοιμη για διάλογο.

    Θετική ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην έκκληση του Ντεμιρτάς. «Είναι μια έκκληση που άργησε, αλλά είναι κατάλληλη», έκρινε αργά χθες το βράδυ ο Νταβούτογλου, ο οποίος επέμεινε παράλληλα ότι το PKK θα πρέπει «να εγκαταλείψει» την Τουρκία για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των οποίων αποτελεί στόχο.

    Σημειώνεται πως περίπου 390 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν σε δύο εβδομάδες από τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατά των βάσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    [05] Εξιτήριο για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ

    Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ βγήκε σήμερα από την κλινική στο Αμβούργο, στην βόρεια Γερμανία, στην οποία είχε εισαχθεί την Παρασκευή λόγω αφυδάτωσης, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα. «Ο κ. Σμιτ πήρε εξιτήριο πριν από μερικά λεπτά», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Sankt Georg. «Αισθάνεται ξανά καλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με τις εφημερίδες Hamburger Abendblatt και Bild, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος (1974-1982) παρουσίαζε συμπτώματα αφυδάτωσης, καθώς δεν είχε καταναλώσει αρκετά υγρά, ενώ η Γερμανία αντιμετωπίζει ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών.Ο 96χρονος σήμερα Χέλμουτ Σμιτ, γνωστός για το πάθος του για το τσιγάρο, έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές στο παρελθόν.

    [06] Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, στα Ιλίσια

    Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου, στις 07:30 το πρωί, στα Ιλίσια.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, έκανε σήμα στον άγνωστο άνδρα για να τον ελέγξει, καθώς εκινείτο πεζή, στη συμβολή των οδών Ορμηνίου και Κρουσόβης.

    Ο άνδρας, όμως, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τρεις φορές προς την πλευρά των αστυνομικών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

    Από την Αστυνομία διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 August 2015 - 12:32:08 UTC