Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η πρώτη εκταμίευση από τον ESM, ύψους 13 δισ. ευρώ
  • [02] Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
  • [03] Τουλάχιστον 6 τραυματίες σε έκρηξη στo Κάιρο
  • [04] Στον Πειραιά αναμένεται το πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 2500 πρόσφυγες από τη Συρία
  • [05] Το FBI έρευνα την υποκλοπή δεδομένων του ιστότοπου γνωριμιών Ashley Madison

  • [01] Σήμερα η πρώτη εκταμίευση από τον ESM, ύψους 13 δισ. ευρώ

    Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) .όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

    Η δανειακή σύμβαση είναι σε ισχύ, έπειτα και από την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, που αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Το δάνειο, διάρκειας 32,5 ετών, μπορεί να ανέλθει μέχρι 86 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου ποσού έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Σε πρώτη φάση, 10 δισ. ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό. Η πρώτη εκταμίευση, που θα γίνει σήμερα Πέμπτη, ανέρχεται σε 13 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 12 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο - γέφυρα).Σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο - ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Η συμφωνία για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία και μια βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξή της, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει την επιτυχία που είχαν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης που ωφελήθηκαν από τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού.

    [02] Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ

    O μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, κερδίζει έδαφος έναντι της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των CNN/ORC, η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων κλείνει ξεκάθαρα. Αν και η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επικρατεί, προηγείται με μόλις 6 ποσοστιαίες μονάδες του επιχειρηματία (51% έναντι 45%).

    Τον Ιούλιο η διαφορά τους ήταν στο 16%, δηλαδή 56% για την Χίλαρι Κλίντον και 40% για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Ιούνιο τα ποσοστά που είχαν καταγραφεί ήταν 59% για την πρώην υπουργό Εξωτερικών και 35% για τον Τραμπ.

    Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας, που προκάλεσε έκπληξη με την απόφαση του να συμμετάσχει στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά του έναντι των αντιπάλων του στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παρά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που πυροδοτεί.

    Η τάση που καταγράφεται από την άλλη δεν είναι τόσο ευνοϊκή για την Χίλαρι Κλίντον. Αν και προηγείται στο στρατόπεδό της, δε συγκεντρώνει παρά ποσοστό 47% υπέρ της (ήτοι υφίσταται μια πτώση 9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο) και πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το όριο του 50% από τότε που τα CNN/ORC ξεκίνησε τις μετρήσεις για τις εκλογές του 2016.

    [03] Τουλάχιστον 6 τραυματίες σε έκρηξη στo Κάιρο

    Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα όταν σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε κτίριο της εθνικής ασφάλειας και σε δικαστήριο στο Κάιρο.

    Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ, που βασίζεται σε πληροφορίες της αιγυπτιακής δημόσιας τηλεόρασης, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις από βόμβες στη περιοχή. Ο τραυματισμός τουλάχιστον έξι ατόμων επιβεβαιώθηκε και από τον 'Αχμεντ Ελ Ανσάρι, επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι «μάλλον πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

    Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου έχει χτυπηθεί αρκετές φορές πρόσφατα. Μεταξύ άλλων, τον Ιούλιο σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο ιταλικό προξενείο, και τον Ιούνιο μια έκρηξη βόμβας κόστισε τη ζωή στον γενικό εισαγγελέα της Αιγύπτου. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του Ιουλίου.

    [04] Στον Πειραιά αναμένεται το πλοίο Ελ. Βενιζέλος με 2500 πρόσφυγες από τη Συρία

    Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με περίπου 2.500 Σύρους πρόσφυγες όλων των ηλικιών το οποίο αναχώρησε χθες στις 10 το βράδυ από τη Μυτιλήνη.

    Το πλοίο ξεκίνησε την πορεία του από την Κω, με περίπου 1.800 Σύρους πρόσφυγες. Από τη Μυτιλήνη αναχώρησαν τελικά 708 Σύροι, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 8.000

    Πρόκειται για 750 στο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, 1.250 που περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο κέντρο πρώτης υποδοχής, 2.000 που παραμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 4.000 ελεύθερους που ζουν στο κέντρο της πόλης εγκλωβισμένοι λόγω έλλειψης εισιτηρίων για να φύγουν και 1.250 που έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια και μόλις ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής τους.

    Πριν την αναχώρηση του πλοίου, απειλήθηκαν επεισόδια μέσα στο πλοίο από ομάδα περίπου 300 Σύρων, που διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή πορείας του πλοίου προς τον Πειραιά (αντί για τη Θεσσαλονίκη που είχε αρχικά ανακοινωθεί) κινήθηκαν προς το πλήρωμα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ρεσεψιόν του καραβιού. Τελικά η δημιουργία επεισοδίων αποφεύχθηκε μετά την παρέμβαση ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

    [05] Το FBI έρευνα την υποκλοπή δεδομένων του ιστότοπου γνωριμιών Ashley Madison

    Το FBI διερευνά την υποκλοπή από χάκερς των αρχείων της Ashley Madison, ενός ιστότοπου γνωριμιών ατόμων που είναι ήδη παντρεμένοι ή σε σχέση και ο οποίος έχει έδρα τον Καναδά.

    Οι χάκερς δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο έναν μεγάλο όγκο στοιχείων από πελάτες του ιστότοπου που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, δημόσιων υπαλλήλων της Μεγάλης Βρετανίας και υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

    Ο όμιλος Avid Life Media, στον οποίο ανήκει ο ιστότοπος, επιβεβαίωσε ότι χάκερς ανάρτησαν στο διαδίκτυο ορισμένα από τα στοιχεία πελατών του που είχαν κλέψει τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα πιστωτικών καρτών διότι ουδέποτε τα αποθήκευε στους διακομιστές του.

    Πριν από περίπου έναν μήνα οι χάκερς έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες των 37,5 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου, όπως τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις τους και τραπεζικά τους δεδομένα.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν επειδή ο όμιλος αρνήθηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές του, όπως απαιτούσαν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ένα μέρος του διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 4:32:08 UTC