Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος δημότης Ζακύνθου ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός παίζει με τα νεύρα όλων σχετικά με τις εκλογές
  • [03] Π. Καμμένος: Αυτόνομα στις εκλογές οι ΑΝΕΛ, όποτε αυτές γίνουν
  • [04] Στις 656,50 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,79%
  • [05] Εκρηκτική κατάσταση στην Τουρκία που βαδίζει σε επαναληπτικές εκλογές
  • [06] Τζ. Φιλιππάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες
  • [07] Αποβιβάστηκαν 2.500 Σύροι πρόσφυγες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • [08] Αλ. Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μεταφορά των προσφύγων γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες
  • [09] Π. Σκουρλέτης: Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο

  • [01] Επίτιμος δημότης Ζακύνθου ο Πρ. Παυλόπουλος

    Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που έρχεται στη Ζάκυνθο για να πάρει μέρος στις θρησκευτικές τελετές για τον πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο.

    Η πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις 11.30 το πρωί της 24ης Αυγούστου. Εκεί θα του επιδοθεί το κλειδί της πόλης και θα αναγνωριστεί η προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός παίζει με τα νεύρα όλων σχετικά με τις εκλογές

    «Η χώρα θέλει στο τιμόνι 20 αποφασισμένους ανθρώπους που να έχουν εμπειρία ζωής. Ειδήμονες στους τομείς τους. Να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο που να εκφράζει τη δημιουργική Ελλάδα και να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Αντί γι' αυτό ο κ.Τσίπρας θέλει να έχει δίπλα του κομματικά στελέχη και υπάκουους συνομιλητές»,ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη σε ερωτήματα κατοίκων της Παλαιόχωρας Χανίων για την «κυβερνητική ασάφεια»

    Απαντώντας χθες το βράδυ σε ερωτήσεις τοπικών παραγωγών - πολλοί εκ των οποίων εξάγουν φρούτα και κηπευτικά στο εξωτερικό - για το πότε θα αποφασίσει ο κ.Τσίπρας σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι Ο πρωθυπουργός ακολουθεί ένα παλαιοκομματικό τρόπο διακυβέρνησης: «Μην αποφασίζεις τίποτα πριν φτάσουν τα πράγματα στο απόλυτο αδιέξοδο. Εξουθενώνει τους Έλληνες, την αγορά, την κοινωνία και μετά, ότι απόφαση και να πάρει, ηχεί ως ανακούφιση. Το ίδιο έκανε με την διαπραγμάτευση».

    [03] Π. Καμμένος: Αυτόνομα στις εκλογές οι ΑΝΕΛ, όποτε αυτές γίνουν

    «Οι ΑΝΕΛ θα πάρουν μέρος στις εκλογές, οπότε αυτές γίνουν, αυτόνομα. Δεσμευόμενοι, όμως, προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα». Αυτά δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Πάνος Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη που επισκέπτεται από σήμερα το πρωί.

    [04] Στις 656,50 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 2,79%

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:25, διαμορφώνεται στις 656,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,79%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 653,37 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 3,25%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,50 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,34%.

    [05] Εκρηκτική κατάσταση στην Τουρκία που βαδίζει σε επαναληπτικές εκλογές

    Με φρενήρη ρυθμό τρέχει στην Τουρκία η τιμή του συναλλάγματος προκαλώντας πρόσθετες στο τοπίο πολιτικής αοριστίας ανησυχίες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων.

    Το τρίπτυχο αυτό της πολιτικής αοριστίας, του οικονομικού ζητήματος και του κύκλου αίματος, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση, η οποία, όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί καθώς η Τουρκία θα οδεύει προς τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο.

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έδωσε χτες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), δεύτερου στις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Κι αυτό παρότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρέδωσε προχτές τη δική του εντολή, αφού επί 40 μέρες δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

    [06] Τζ. Φιλιππάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περίπου 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων σε 5 ημέρες

    «Έχουμε κάνει 7.000 ταυτοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών μέσα σε 5 ημέρες και αυτό είναι άθλος, αν αναλογιστούμε ότι η Ευρώπη έχει ταυτοποιήσει 8.000 άτομα σε 4 χρόνια» τονίζει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    «Έστειλα με δική μου πρωτοβουλία στα νησιά, που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες, την κ.Τσιριγώτη από την Αστυνομία και τον προσωπικό συνεργάτη μου που μιλάει αραβικά, για να βοηθήσουν, όσο είναι εφικτό, στην προσπάθεια που γίνεται. Έχουν κάνει και οι δύο εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, εδικά δε κάτω από τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες».

    Όσον αφορά στην πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που μετέφερε 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, ο κ.Φιλιπππάκος επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Ολα έγιναν με υποδειγματικό τρόπο. Δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο από την αρχή να φτάσει στον Πειραιά. Ο,τι άλλο λέγεται και γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήταν δική μου πρόταση προς τη κυβέρνηση, η μεταφορά των προσφύγων με πλοίο».

    Ο κ.Φιλιππάκος υπογραμμίζει ακόμα ότι «το 99% των προσφύγων που επέβαιναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι από τη Συρία και έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα».

    Σχετικά με την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, να αγοραστούν με έξοδα της Περιφέρειας οι επιπλέον ηλεκτρονικοί υπολογιστές που χρειάζονται για την ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του αρμοδίους για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

    Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χατζημάρκος -στο πλαίσιο των προτάσεών του για την ταυτοποίηση των παρατύπως εισερχομένων στα νησιά ευθύνης του- πρότεινε να αγορασθούν με δαπάνη της Περιφέρειας και να διασπαρούν στα νησιά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να προχωρά με μεγαλύτερες ταχύτητες η διαδικασία της ταυτοποίησης, καθώς αναμένονται συνεχείς μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά.

    [07] Αποβιβάστηκαν 2.500 Σύροι πρόσφυγες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Έξω από το πλοίο, μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης φώναζαν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού, όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξανά μοιράζουν, με το αίμα των λαών τα σύνορα χαράζουν».

    Το σύνολο των προσφύγων από τη Συρία επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΛΠ και κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

    Πολλοί από αυτούς ρωτούσαν τους δημοσιογράφους πώς θα μπορέσουν να φτάσουν στο τρένο, στον σταθμό Λαρίσης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, πιθανότατα να αναχωρήσει εκ νέου για το λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία, για να υπάρξει μερική αποσυμφόρηση στο νησί.

    [08] Αλ. Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μεταφορά των προσφύγων γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες

    H κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με τρόπο που να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει αναληθή δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο και τονίζει ότι αυτά δύσκολα διακρίνονται από τη λασπολογία. Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ειδικότερα:

    «Η μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με πλοίο που ναύλωσε η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδέψουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και το κόστος να παραμείνει εντός των εξαιρετικά στενών δημοσιονομικών ορίων του ελληνικού κράτους αυτή την περίοδο.

    Ειδικότερα, θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για τα ακόλουθα: Α) Η διατροφή και η διαμονή των προσφυγών στο πλοίο παρέχονται δωρεάν σε όλους και όλες τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν ισχύει στα συμβατικά πλοία. Β) Υπάρχει εισιτήριο για τη μεταφορά τους με αντίτιμο ανάλογο με αυτό που ισχύει στα συμβατικά πλοία της γραμμής. Το εισιτήριο για τα παιδιά είναι το μισό. Γ) Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες, οι οποίες τηρούνται κατά γράμμα ώστε να υπάρχει ιδιαίτερη ανοχή για τους πρόσφυγες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αντίτιμο του εισιτηρίου».

    [09] Π. Σκουρλέτης: Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο

    Η ανάγκη για εκλογές έχει προκύψει εκ των πραγμάτων, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: «Ο πρώτος είναι γιατί υπάρχει μια αντικειμενική απώλεια σε σχέση με τη δύναμη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατ? επέκταση και της κυβέρνησης συνολικότερα. Έχει χάσει την πλειοψηφία πλέον, δεν τη διαθέτει, αυτό δεν μπορεί κανείς να το παρακάμψει. Όλα τα υπόλοιπα είναι κωμικοτραγικά που ακούγονται "ναι μεν αλλά"... Και το δεύτερο, εξίσου σημαντικό, που σχετίζεται με την ουσία της Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός μιας κυβέρνησης που καλείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι αυτό στη βάση του οποίου εκλέχθηκε. Αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση. Κατά συνέπεια υπάρχει το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης».

    Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι πρέπει πρώτα να γίνουν εκλογές και στη συνέχεια συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο σημείωσε: «Πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, βαθέως προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό το συνέδριο γίνει κάτω από συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι εις βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο».

    Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα μίλησε για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της, ενώ υποστήριξε ότι στις λίστες πρέπει να μπουν αυτοί που συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τόνισε εξάλλου, ότι «η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 August 2015 - 12:32:10 UTC