Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα
  • [02] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού
  • [03] Ευ.Μειμαράκης: Να βρούμε σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα Βουλή
  • [04] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας
  • [05] Νύχτες Κλασσικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
  • [06] Η Τζένιφερ Λόρενς, πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο
  • [07] «Λαική Ενότητα» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη
  • [08] Διερευνητική εντολή από τον ΠτΔ πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα

    "Καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση" ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό με το "διάγγελμα" που απηύθυνε απόψε, ενώ σημείωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

    Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιός και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα, ποιός και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιός και πως θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία.

    Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη της συμφωνίας τονίζοντας ότι χωρίς τη λαική αποφασιστικότητα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι δανειστές θα είχαν επιβάλει πλήρως τη βούλησή τους και θα μας είχαν οδηγήσει στην καταστροφή. Με την εκταμίευση της πρώτης δόσης είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η περίοδος έκλεισε, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό

    Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τη συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικούς συσχετισμούς και με βάση όσα κληρονόμησε η κυβέρνησή του, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία, αλλά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες.

    Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσαν έγιναν. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με τη θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία, την κυβερνητική πλειοψηφία.

    Επίσης, ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με τη σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία τονίζοντας ότι "επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη".

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο πρωθυπουργός

    [02] Αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

    «Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

    Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στα μνημόνια, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δήλωσαν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    «Δραπέτη της ευθύνης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, καλώντας σε συστράτευση τη Δημοκρατική Παράταξη.

    [03] Ευ.Μειμαράκης: Να βρούμε σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα Βουλή

    Να βρούμε μια σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου έλαβε διερευνητική εντολή, από τον κ Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα του θα στήριζε μια κυβέρνηση από την παρούσα βουλή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

    Ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε δε την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως.

    «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε.

    Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [04] Τόμας Βίζερ: Οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το πακέτο βοήθειας

    Ο Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την εκταμίευση στην Αθήνα ενός νέου πακέτου διάσωσης της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας.

    Όταν ρωτήθηκε αν οι εκλογές θα αλλάξουν τους αριθμούς της συμφωνίας διάσωσης, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης που προετοιμάζει τις αποφάσεις για τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, απάντησε στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF: «Όχι ... αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση... Τον Οκτώβριο έχουμε μια συνεδρίαση για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για την περαιτέρω πρόοδο του προγράμματος».

    [05] Νύχτες Κλασσικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

    «Νύχτες Κλασσικής Μουσικής» ηχούν από σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και κάθε βράδυ έως και τις 25 του μηνός. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

    Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του αμερικανικού ωδείου «Curtis Institute of Music» στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, ερμηνεύουν Σοπέν, Χέντελ, Μπετόβεν, άριες και κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με θέα στον καταπράσινο κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

    Κάποια από τα αγαπημένα του κομμάτια του Σοπέν ερμηνεύει απόψε 21/8 ο πιανίστας Alexander Ullman, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, και νικητής του διαγωνισμού Liszt Competition.

    Το Σάββατο 22/8, οι τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre Ashley Milanese, (σοπράνο) και Thomas Shivone, (βαρύτονος) παρουσιάζουν άριες και ντουέτα, κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου, πολύτιμα κομμάτια του μουσικού ρεπερτορίου με τη συνοδεία του πιανίστα Mikael Eliasen, καλλιτεχνικού διευθυντή του Curtis Opera Theatre. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Χέντελ, Ντονιτσέτι και Μπέρνστάιν.

    Την Δευτέρα 24/8, ο τσελίστας Τιμόθεος Πέτριν (Timotheos Petrin) από την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον Αγγλο πιανίστα Alexander Ullman, ερμηνεύει μουσική δωματίου με έργα Μπετόβεν, Φάλλα, Σούμαν και Πιατσόλα.

    Την Τρίτη 25/8 και τελευταία βραδιά των συναυλιών, το σύνολο των προσκεκλημένων του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου, με έργα για φωνή τσέλο και πιάνο.

    Οι «Νύχτες Κλασσικής Μουσικής» είναι καρπός συνεργασίας του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Μουσικής Curtis με το ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Schwartz, γνωστό στη χώρα μας για τη φιλοξενία νέων, ταλαντούχων, διεθνών καλλιτεχνών, στη Σάμο.

    [06] Η Τζένιφερ Λόρενς, πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

    H Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς αναδείχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, αφού κέρδισε 52 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes.

    Αυτή που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας" κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από πέρυσι λόγω εν μέρει της ταινίας "Αγώνες Πείνας: Επανάσταση - Μέρος 1", που προβλήθηκε στα τέλη του 2014 και είχε συνολικές εισπράξεις 752 εκατομμύρια δολάρια στον κόσμο. Στα 25 της χρόνια, η Λόρενς είναι μια από τις ελάχιστες ηθοποιούς που πρωταγωνιστεί σε επιτυχή κινηματογραφική σειρά ταινιών.

    Στην ετήσια λίστα του Forbes που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ακολουθεί δεύτερη η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία εισέπραξε 35,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της ταινίας "Avenger: Age of Ultron" που είχε τις δεύτερες σε μέγεθος εισπράξεις το 2015 στις ΗΠΑ, και 1,4 δισεκ. δολάρια στον κόσμο.

    Η Μελίσα Μακ Κάρθι είναι τρίτη στη λίστα του Forbes με 23 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες λόγω των κωμωδιών "Tammy" και κυρίως "Spy", οι οποίες από κοινού είχαν συνολικές εισπράξεις 335 εκατ. δολάρια στον κόσμο.

    Η Κινέζα Μπινγκμπινγκ Φαν ("X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος") είναι η μόνη μη Αμερικανίδα στον κατάλογο των 18 πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών στον κόσμο, με 21 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Τζένιφερ Άνιστον έρχεται πέμπτη με 16,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της επιτυχίας της ταινίας "Αφεντικά για σκότωμα 2" που είχε εισπράξεις 106 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, αλλά και λόγω των πολλών διαφημιστικών της συμβολαίων.

    Η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο πέρυσι, καταλαμβάνει την έκτη θέση φέτος, έπειτα από μια ανάπαυλα ένα χρόνο μετά την ταινία "Gravity" που την είχε εκτοξεύσει στην κορυφή της λίστας το 2014. Ωστόσο η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και πάλι κέρδισε 8 εκατομμύρια δολάρια φέτος από τα διαφημιστικά της συμβόλαια.

    [07] «Λαική Ενότητα» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

    Ομάδα 25 βουλευτών υπέβαλε προς το προεδρείο της Βουλής αίτημα ανεξαρτητοποίησης τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι βουλευτές συγκροτούν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα συμμετέχουν οι εξής βουλευτές:

    Παναγιώτης Λαφαζάνης, Λίτσα Αμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάνας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαΐα Κυρίτση, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα

    [08] Διερευνητική εντολή από τον ΠτΔ πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

    Στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, μετέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

    Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

    «Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα για τη χώρα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 8:32:11 UTC