Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών
  • [02] Π. Καμμένος: Κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές
  • [03] Γ. Μαυρωτάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις»
  • [04] Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος
  • [05] Πτώση 2,49% στο χρηματιστήριο
  • [06] Αυξημένος πάλι ο αριθμός των μεταναστών στη Μυτιλήνη
  • [07] Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάτρα
  • [08] Ν. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους
  • [10] Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών

    «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών και φυσικά δεν παίρνει μέρος στη διαδικασία διερευνητικών εντολών», ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς. Απλώς, όπως προσθέτει, χάνεται πολύτιμος χρόνος για την πραγματική ενημέρωση και διαφώτιση του λαού στο μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι την Κυριακή της κάλπης.

    Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «την ώρα που οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, φορτώνονται τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου Τσίπρα, που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα οποία παραμένουν σε ισχύ την ίδια ώρα όλοι αυτοί, όλοι εμείς γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται με πρωταγωνιστές τα κόμματα των αποτυχημένων αντιλαϊκών πολιτικών, που κυβέρνησαν παλιότερα και το τελευταίο διάστημα».

    Όλοι αυτοί, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κοροϊδεύουν το λαό με διαδικαστικά τερτίπια, για να κρύψουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, «που είναι η τιμωρία όλων όσων έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών».

    [02] Π. Καμμένος: Κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές

    "Δηλώνουμε ευθέως ότι εμείς κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές. Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί" ανέφερε από τη Χίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλάμβάνοντας πως με τα υπόλοιπα κόμματα, "δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί".

    Ειδικά για το Ποτάμι, ο κ. Καμμένος είπε ότι "με αυτή τη ροή, δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε", ενώ για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη ("Λαϊκή Ενότητα") είπε ότι "ο κ. Λαφαζάνης αυτή τη στιγμή είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση". Σε κάθε περίπτωση, "μπορεί να δημιουργηθούν καινούργιοι σχηματισμοί, και αυτό είναι κάτι που θα το επανεξετάσουμε" ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι "το θέμα είναι ότι δεν ψηφίζει ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές, στη Δημοκρατία, αποφασίζει ο λαός. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει στην κυβέρνηση".

    [03] Γ. Μαυρωτάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις»

    Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-MΠΕ τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

    «Το μεγάλο ερώτημα των εκλογών είναι ποιος μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και κυρίως ποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να πάψει η χώρα να είναι μια χώρα αστερίσκος. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έχει δηλώσει επανειλημμένα στη Βουλή ότι δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η δε ΝΔ είχε την ευκαιρία να κάνει τις μεταρρυθμίσεις αυτές αλλά δεν τόλμησε. Από την άλλη, το Ποτάμι είναι ένα νέο κόμμα, χωρίς βαρίδια, χωρίς πελατειακές σχέσεις και χωρίς σκελετούς κρυμμένους στην ντουλάπα που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική και στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Τις αλλαγές αυτές όμως δεν μπορεί να τις κάνει ένα κόμμα μόνο του, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις. Πρέπει επιτέλους στο πολιτικό σύστημα να περάσουμε από την εποχή των συγκρούσεων στην εποχή των συνθέσεων. Το Ποτάμι αυτόν ακριβώς τον ρόλο της λογικής, συνθετικής φωνής καλείται να παίξει με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις. Απέδειξε άλλωστε ότι μπορεί να παίξει πετυχημένα αυτόν τον ρόλο στην μόλις 7μηνη κοινοβουλευτική του διαδρομή».

    [04] Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις υποστηρίχθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

    «Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν».

    [05] Πτώση 2,49% στο χρηματιστήριο

    Νέες ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά την υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 635,31 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,49 %.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 629,88 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και πτώση 3,33%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 5,73%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση σε ποσοστό 23,10%. Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και ανήλθε στα 29,37 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92.365.608 τεμάχια.

    [06] Αυξημένος πάλι ο αριθμός των μεταναστών στη Μυτιλήνη

    Συνεχής είναι η ροή προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου. Ο δήμαρχος Λέσβου εκτιμά σε 8.500 περίπου και πάλι τον αριθμό τους στο νησί, καθώς οι αφίξεις -με κάθε θαλάσσιο μέσο- είναι συνεχείς. Την ίδια στιγμή εκφράζει φόβο για το τί μέλλει γενέσθαι, καθώς παρεμποδίζεται η διέλευση των προσφύγων από τα Σκόπια.

    Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Λέρου σημειώνει ότι παρά τις αναχωρήσεις από το νησί, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών δεν μειώνεται κάτω από 1.000 άτομα, αφού είναι καθημερινές οι αφίξεις στο Φαρμακονήσι -από το οποίο οι διασωθέντες μεταφέρονται στη Λέρο. Απροθυμία ορθής διαχείρισης του προβλήματος επιρρίπτουν στο δήμαρχο Λέρου τα μέλη του Δικτύου Συμπαράστασης προσφύγων.

    Λέσβος

    «Κρατάω μια βόμβα στα χέρια μου και το φυτίλι πλησιάζει στο τέλος» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναφορικά με το συνεχώς διογκούμενο κύμα μεταναστών που κατακλύζουν το νησί. «Σήμερα πρέπει να κατέφθασε στο νησί τεράστιο πλήθος» λέει και προσθέτει ότι από τα χωριά τον ενημερώνουν «πως πρώτη φορά βλέπουν τόσο πολύ κόσμο. Ακόμη και στην πλαζ της Μυτιλήνη κατέφθασαν με ταχύπλοο σκάφος που τους άφησε και έφυγε αμέσως» λέει.

    «Το πρωί είδαμε άλλη μια τραγωδία, όταν πνίγηκε ένας 17χρονος από σκάφος που ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή της Θερμής» συνεχίζει και προσθέτει ότι το Λιμενικό διέσωσε δύο ακόμη αγνοούμενος μαζί με τους υπόλοιπους 13, που ήταν συνολικά στο σκάφος. «Πολλοί δεν έχουν ξαναδει θάλασσα στη ζωή τους, πόσο μάλλον να ξέρουν κολύμπι. Εντούτοις το εμπόριο και οι καμπάνιες που διεξάγουν οι κάθε είδους διακινητές στις τουρκικές ακτές παρέχουν αφειδώς υποσχέσεις και μέσα (βάρκες, σωσίβια, μηχανές κ.α.) για ασφαλή διέλευση» επισημαίνει.

    Ο κ. Γαληνός δεν αισθάνεται ιδιαίτερα ανακουφισμένος με τη μεταφορά των 2.100 μεταναστών και προσφύγων από την Μυτιλήνη στον Πειραιά με το «Ελ Βενιζέλος». «Ο μεταναστευτικός πληθυσμός ανέρχεται και σήμερα σε 8.500 ανθρώπους, δηλαδή κατά τι περισσότερο από χθες» εκτιμά και αναφέρει ότι παρά «την πρωινή απομάκρυνση ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων δεν ελαττώθηκε. Αντίθετα αυξήθηκε, αφού με το πρώτο φως της ημέρας νέα καραβάνια έφτασαν από τα τουρκικά παράλια και συσσωρεύονται στην πόλη της Μυτιλήνης».

    Ο κ Γαληνός εκφράζει την αγωνία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον εγκλωβισμό τους στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και την ανακοπή της πορείας διαφυγής τους προς Βορρά. Φοβάται ότι θα ξεσπάσει «διαμάχη μεταξύ Αθήνας-Μυτιλήνης» για τους ανθρώπους που δεν θα έχουν δρόμο διαφυγής.

    Συγχρόνως νιώθει έντονη πίεση από αυτούς τους πληθυσμούς που επιβαρύνουν το νησί τους δύο τελευταίους μήνες. «Πέρασαν 94.000 άτομα. Οσοι δηλαδή είναι οι κάτοικοι του νησιού» λέει. «Οι υποδομές και οι δυνατότητες δεν επαρκούν». Φοβάται ότι θα τεθεί σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία από την έλλειψη προσωπικού, απορριμματοφόρων και χρημάτων, με δεδομένη την «ακαμψία» σε όποια προσπάθεια προσλήψεων και οικονομικών δαπανών, που επιβάλλεται από τη μνημονιακή πολιτική.

    Κλείνοντας εκφράζει ευγνωμοσύνη για την ουσιαστική βοήθεια που παρέχει στο δήμο και το νησί διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση μαζί με εθελοντές. «Αποφασιστικά και άμεσα, σε ταχύτατους χρόνους, δημιουργούν υποδομές στους χώρους φιλοξενίας. Ακόμη και γεωτρήσεις κάνουν, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ομαλότητα της υδροδότησης του νησιού» δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Λέρος

    «Το μεταναστευτικό αποτελεί εθνικό πρόβλημα. Κυβερνητικό και όχι τοπικό» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας, διευκρινίζοντας πως το νησί λειτουργεί σαν «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών». «Μετά τη διεκπεραίωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι μετανάστες είναι ελεύθεροι έως ότου επιβιβασθούν στο πλοίο και μεταφερθούν στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νησί περίπου 1000 άνθρωποι. Τέσσερις φορές την εβδομάδα αναχωρούν 100-150 άτομα με το καράβι της γραμμής, ενώ σε ημερήσια βάση καταφθάνουν άλλοι 200 από το Φαρμακονήσι».

    Η εγκατάστασή τους, σημειώνει ο δήμαρχος, είναι πλέον ελεύθερη. Αλλά συγκεντρώνονται στο Λακκί, όπου τους παρέχεται δυνατότητα επιβίβασης στο πλοίο της «ελπίδας». «Οι πρόσφυγες έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο, τα μνημεία, τις πλατείες και η πόλη παρουσιάζει συχνά εικόνες ανεπιθύμητες σε όλους» σημειώνει.

    Ο κ Κόλλιας λέει ότι για τη διευκόλυνση όλων έχει ζητήσει τη δρομολόγηση ειδικού πλοίου για την καθημερινή μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων έως τέλος Αυγούστου. Επίσης, έχει ζητήσει από τον Γ.Γρ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο την προμήθεια υποδομών υγιεινής (χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες) προκειμένου να τοποθετηθούν στο γήπεδο που παραχώρησε ο δήμος για την προσωρινή διαμονή τους. Με την αρωγή των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» υπάρχουν ήδη σκηνές για περίπου 200 άτομα.

    Σε ό,τι αφορά την πρόταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Παναγιώτη Νίκα για παραχώρηση και μετατροπή του εγκαταλειμμένου ΠΙΚΠΑ σε Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, ο κ. Κόλλιας υποστηρίζει ότι θα μετατραπεί σε Κέντρο Διεκπεραίωσης. Για τη διαμόρφωση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής έχει ζητήσει την επισκευή άλλου κτίριο στα Λέπιδα.

    Ωστόσο, μέλη του Δικτύου Συμπαράστασης κατηγορούν τον δήμαρχο για ολιγωρία και αναλγησία. Η Ματίνα Κατσιβέλη, δραστήριο μέλος του δικτύου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την αυλή του Λιμεναρχείου Λέρου, όπου βρίσκονται καθημερινά σχεδόν 400 άτομα: «Περιμένουμε άλλους 200 από το Φαρμακονήσι και δεν υπάρχει παρά μια μόνο χημική τουαλέτα από την οποία έχουν περάσει 9.500 άτομα από την αρχή του έτους». Σημειώνεται ότι οι διασωθέντες κρατούνται καταρχήν από 1-3 ημέρες στο Λιμεναρχείο και στη συνέχεια παραπέμπονται στην Αστυνομία για εξακρίβωση των στοιχείων.

    Τα μέλη του δικτύου αποδίδουν στο δήμαρχο «πλήρη άρνηση να διευκολύνει τη ζωή όλων, με την αιτιολογία της οικονομικής αδυναμίας. Δεν έχει τη δυνατότητα να συνδέσει το νερό στις τουαλέτες του ΠΙΚΠΑ, ούτε καν να κατασκευάσει κάποιες τουαλέτες στην αυλή του Λιμεναρχείου» δηλώνουν. «Με δική μας πρωτοβουλία» σημειώνει η κ Κατσιβέλη «προχωράμε στην τοποθέτηση 6 τουαλετών. Ζητήσαμε κοστολόγηση από υδραυλικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ανέρχεται σε 1000 ευρώ που θα συγκεντρωθούν από έρανο μεταξύ των μελών και των παραθεριστών. Σήμερα θα ζητήσουμε από τον δήμαρχο, αν μπορεί να μας διαθέσει τεχνικούς για την εγκατάσταση τους».

    [07] Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάτρα

    Καλύτερη είναι η κατάσταση με την φωτιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα στο δάσος της Καλογριάς στην περιοχή του Αράξου, παρ? ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί και έχουν γίνει αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του δάσους και τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, ενώ στοχευμένες ρίψεις νερού κάνει και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, η φωτιά μαίνεται, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές και δίνεται μάχη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

    [08] Ν. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-MΠΕ τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

    «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του κυρίου Τσίπρα είναι προϊόν ακραίου οπορτουνισμού μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

    Οδηγεί τον Ελληνικό λαό για 5η φορά στις κάλπες εντός των τελευταίων 14 μηνών τροφοδοτώντας την πολιτική αστάθεια, κάνοντας εθνικό το εσωκομματικό του ζήτημα. Ο ίδιος έλεγε ότι θα σκίσει το μνημονιο και έφερε το χειρότερο μνημόνιο, παρότι ξεκίνησε από την καλύτερη δημοσιονομική αφετηρία σε σχέση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση. Η κακή μέρα όμως από το πρωί φαίνεται. Η επιλογή συνεργασίας με τον κ. Καμμένο ήταν δηλωτική για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Εννιά μήνες κυβέρνηση της "Αριστεράς" παρέα με τον εθνολαϊκισμό, το απριλιανό σόου των παρελάσεων, τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Αμύνης για μοίρασμα του Αιγαίου 70 ? 30 με τους Αμερικάνους, τις απαξιωτικές δηλώσεις για την πατρίδα μας περί εξαγωγής τζιχαντιστών και φυσικά παρέα με το πελατειακό κράτος που χτίστηκε με συγγενείς, φίλους και αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στο μίγμα αυτό ήρθαν να προστεθούν τα capital controls σημαδεύοντας τη θερινή περίοδο με την αύξηση αντί για μείωση της ανεργίας, εξαιτίας των δραματικών επιπτώσεων που αυτά προκάλεσαν και θα συνεχίσουν να προκαλούν στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας.

    Η μόνη απάντηση σε όλη αυτή την ανευθυνότητα είναι η χωρίς καθυστέρηση προγραμματική συνεργασία όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, βάζοντας στην άκρη αρχηγισμούς και επουσιώδεις διαφοροποιήσεις, ώστε στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ».

    [09] Αλ. Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους

    Τη συγκρότηση τριών Επιτροπών, εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Π.Γ. τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κ.Ε. τις επόμενες ημέρες.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είπε στην παρέμβασή του στην Π.Γ. ότι ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

    Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. "Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν"», είπε χαρακτηριστικά.

    [10] Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία

    Στις 7:30 το απόγευμα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

    Στο λιμάνι είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί με απόλυτη ασφάλεια η αποβίβαση των προσφύγων.

    Επίσης, ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία του, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταφερθούν στο σταθμό του τρένου και του προαστιακού.

    Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αναμένεται να μεταβούν στο σιδηρόδρομο του ΟΣΕ στον σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο από όπου θα παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 18:32:11 UTC