Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη μετεκλογική συνεργασία με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις προαναγγέλλει ο Ανδ. Παπαμιμίκος
  • [02] Λαϊκή Ενότητα: Το Μαξίμου συγχέει τη μνημονιακή δικτατορία με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών
  • [03] Ο ύποπτος για την επίθεση στο τρένο της Thalys φέρεται να ήταν ισλαμιστής
  • [04] Ο δράστης της επίθεσης στο τρένο της Thalys είχε πάει στη Συρία
  • [05] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [06] Επεισόδια με μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [07] Δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
  • [08] Πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [09] Σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη
  • [10] Βροχή και σκουπίδια δυσκολεύουν τη ζωή των προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

  • [01] Τη μετεκλογική συνεργασία με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις προαναγγέλλει ο Ανδ. Παπαμιμίκος

    Τη μετεκλογική συνεργασία με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές προαναγγέλλει με συνέντευξη του στην «Αγορά» ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη». Παράλληλα εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτηρίζει «ιμιτασιόν» μεταρρυθμιστή.

    Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δραπετεύει από τις ευθύνες του. Μόλις 7 μήνες από την εκλογή του, ουσιαστικά ο ίδιος ανατρέπει τον εαυτό του. Ανατρέπει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για σκίσιμο των Μνημονίων, φέρνοντας μας το μεγαλύτερο Μνημόνιο που έχει γνωρίσει ο τόπος. Απέτυχε στην επαναδιαπραγμάτευση, έκανε ένα δημοψήφισμα-βατερλό για τους χειρισμούς του, ηττήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ανήμπορος να κυβερνήσει ρίχνει για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στον ελληνικό λαό. Η εποχή όμως απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και υπευθυνότητα. Όχι πολιτικούς εγωισμούς».

    Ο κ. Παπαμιμίκος υποστηρίζει ότι υπήρχε το περιθώριο Υπήρχε κυβέρνησης ειδικού σκοπού το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν αξιοποίησε «γιατί τελικά δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση και προσθέτει: «Ατη δική μας πλευρά, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια των διερευνητικών εντολών και όλα τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα. Ζητάμε το άνοιγμα της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια συναίνεσης, ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές και περαιτέρω αστάθεια. Εμείς την πρόθεση για συνεννόηση την αποδεικνύουμε στην πράξη».

    Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών αναφέρει: « οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ποιος μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις αλλαγές που απαιτούνται και ποιος θα καταφέρει να διατυπώσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ώστε μέσα από αναπτυξιακά ισοδύναμα να αποτραπεί η βαριά φορολογία. Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να το κάνει αυτό. Και δε μπορεί να το κάνει, γιατί δεν πιστεύει ούτε στις μεταρρυθμίσεις, ούτε στη ρήξη με τις συντεχνίες, ούτε στις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι ιδεολογικά απέναντι σε όλα αυτά και το βλέπουμε αυτό ακόμα και τώρα, με την προσπάθεια ματαίωσης της επένδυσης στις Σκουριές. Όσο και αν θέλει λοιπόν σήμερα να εμφανιστεί αποφασισμένος για αλλαγές, όλοι ξέρουμε πως στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας είναι ένας μεταρρυθμιστής ιμιτασιόν».

    Ο γραμματέας της ΝΔ προαναγγέλλει μετεκλογικές συνεργασίες εάν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα χωρίς να αποκλείει ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ:«Ζούμε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό, οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ήταν ραγδαίες και κανένας δε μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά, αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, τότε θα εξετάσουμε τη λαϊκή βούληση και θα κινηθούμε ανάλογα. Ξέρετε πως για το καλό της χώρας, θα συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη. Κυρίως όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμπιστευθούμε πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες αλλαγές. Μη διστάζοντας μπροστά στο πολιτικό κόστος, προκειμένου να γυρίσει η χώρα οριστικά σελίδα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να βάλει το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, αποφασισμένος να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και απρόσκοπτα την ευρωπαϊκή προοπτική. Για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα επιλέξουν.

    [02] Λαϊκή Ενότητα: Το Μαξίμου συγχέει τη μνημονιακή δικτατορία με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών

    «Οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».ανέφεραν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζονταςηλώσεις κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    [03] Ο ύποπτος για την επίθεση στο τρένο της Thalys φέρεται να ήταν ισλαμιστής

    Ο βαριά οπλισμένος άνδρας που συνελήφθη στη Γαλλία αφού άνοιξε πυρ πάνω σε μία αμαξοστοιχία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή «στο ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα.

    «Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί» όμως «αν η ταυτότητα την οποία δηλώνει» επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για έναν Μαροκινό 26 ετών, τον οποίο υπέδειξαν οι ισπανικές αρχές στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών λόγω του ότι ανήκε στο κίνημα αυτό, επιβεβαίωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [04] Ο δράστης της επίθεσης στο τρένο της Thalys είχε πάει στη Συρία

    Ο ένοπλος, τον οποίο εξουδετέρωσαν χθες επιβάτες ενός τρένου στη Γαλλία, είχε φύγει από την Ισπανία για τη Γαλλία το 2014 και αργότερα ταξίδεψε στη Συρία, δήλωσε σήμερα πηγή της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αν και οι αρχές προσπαθούν ακόμη να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του.

    Η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι μπορεί να είναι ένας 26χρονος Μαροκινός τον οποίο οι ισπανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ήδη χαρακτηρίσει ως πιθανό ριζοσπάστη ισλαμιστή.

    Σύμφωνα με την πηγή της ισπανικής αντιτρομοκρατικής, που αρνήθηκε να κατονομάσει τον ύποπτο, ο ένοπλος ζούσε στην πόλη-λιμάνι Αλγκεσίρας της νότιας Ισπανίας και φαίνεται πως διέμεινε στη χώρα για έναν χρόνο περίπου.

    "Το 2014 πήγε στη Γαλλία, στη συνέχεια στη Συρία, και επέστρεψε στη Γαλλία", δήλωσε η πηγή αυτή.

    [05] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

    Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο δίνουν οι πυροσβέστες στη δασική περιοχή Παστίδα της Ρόδου, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, από το μεσημέρι.

    Ορισμένοι κάτοικοι κοντινών περιοχών απομακρύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία από την οικία τους, λόγω του πυκνού καπνού.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σε λίγη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με τρία ακόμα αεροπλάνα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.

    [06] Επεισόδια με μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, πάνω από 1.500, που βρισκόταν στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής-Ειδομένης, κινήθηκε παράπλευρα και κατόρθωσε να περάσει τη συνοριακή γραμμή από μέρος που δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και στο οποίο δεν είχαν τοποθητηθεί συρματοπλέγματα από την μεριά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.

    Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, μόλις αντιλήφθηκαν την μαζική διέλευση προσφύγων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τους χτύπησαν με γκλομπς προκειμένου να επιστρέψουν στο φυλαγμένο σημείο της ουδέτερης ζώνης με την Ελλάδα.

    Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν στην ουδέτερη ζώνη κατόρθωσαν και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία. Πολλοί από αυτούς, αρχικά, κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.

    [07] Δικογραφία σε βάρος 29χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

    Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 29χρονου, στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η διενέργεια της έρευνας ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ότι η 14χρονη κόρη της συνομιλούσε με συγκεκριμένο άτομο μέσω του προφίλ της σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του έστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό ζητούσε επανειλημμένως από την ανήλικη να του αποστείλει περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εκβιάζοντάς την πως διαφορετικά θα ανέβαζε τις φωτογραφίες, που ήδη είχε στην κατοχή του, στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

    Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε εξειδικευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρία κοινωνικής δικτύωσης, ανακτήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και τα στοιχεία επικοινωνίας, που είχε δηλώσει. Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου. Από τον έλεγχο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η σύνδεσή στον επίμαχο διαδικτυακό λογαριασμό και η επίσκεψή του στο προφίλ της ανήλικης.

    Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με μία κάρτα SIM και μία κάρτα αποθήκευσης microSD, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται.Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    [08] Πυρκαγιά στη Ρόδο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, πριν από λίγη ώρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Παστίδα Ρόδου.Γιά την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

    [09] Σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη

    Σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή.

    Στη σύσκεψη, η οποία γίνεται σε συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί υπό τον κ. Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη και είναι ουσιαστικά με την ίδια σύνθεση, αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολόγηση, σχεδιασμός και οργάνωση για τις επόμενες ημέρες.

    [10] Βροχή και σκουπίδια δυσκολεύουν τη ζωή των προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Υπό καταρρακτώδη βροχή, με τη λάσπη και τα σκουπίδια να τους «πνίγουν», εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν καρτερικά μπροστά από το συρματόπλεγμα και τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ που είναι παρατεταγμένοι κατά μήκος των συνόρων, περιμένοντας ένα τους νεύμα προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο.

    Κρατώντας απλωμένα πανιά πάνω από τα κεφάλια τους και αυτοσχέδιες ομπρέλες προκειμένου να προστατευτούν από τη βροχή, γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά και άνδρες κάθε ηλικίας εκλιπαρούν τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

    Την ίδια ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα γκισέ προκειμένου να εξασφαλίσουν, αντί του ποσού των δέκα ευρώ, το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον επόμενο σταθμό: το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Κι από εκεί, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό πότε οι αστυνομικοί θα επιτρέψουν εκ νέου τη διέλευση στους πρόσφυγες, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ,από από τις 8:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 8:00 σήμερα το πρωί, εκδόθηκαν 826 άδειες τριήμερης παραμονής στη χώρα. Απ' αυτές, οι 163 αφορούν παιδιά και οι 25 ασυνόδευτους ανήλικους.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα σύνορα πάνω από 1.000 άτομα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ από παράπλευρα μονοπάτια, όπου δεν υπάρχει αστυνομική επιτήρηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 August 2015 - 14:32:12 UTC