Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριγμούς στις διεθνείς αγορές έφερε η «Μαύρη Δευτέρα»
  • [02] Η Βρετανία σκοπεύει να εισαγάγει αυστηρότερους νόμους για τους παράτυπους μετανάστες
  • [03] Ο Ερντογάν αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
  • [04] Θετικός ο Στ. Θεοδωράκης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου

  • [01] Τριγμούς στις διεθνείς αγορές έφερε η «Μαύρη Δευτέρα»

    Στον απόηχο της Μαύρης Δευτέρας κινούνται εκ νέου τα διεθνή χρηματιστήρια.Το κινέζικο χρηματιστήριο στη Σαγκάη έχασε το 6,4% της αξίας του μόλις λίγα λεπτά από το άνοιγμα του.Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο της Σεντζέν υποχωρούσε κατά 6,97%.Το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε χθες με πτώση 8,49%, τη μεγαλύτερη πτώση του σε συνεδρίαση τα τελευταία τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Είχε ήδη υποστεί απώλειες πάνω από 11% την περασμένη εβδομάδα. Το χρηματιστήριο της Σαγκάης στο εξής έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του της χρονιάς αυτής και τώρα βρίσκεται κάτω από το επίπεδό του της 31ης Δεκεμβρίου 2014.

    Με πτώση άνοιξε εκ νέου το χρηματιστήριο στο Τόκιο, μια μέρα μετά από μια «μαύρη μέρα» στις χρηματιστηριακές αγορές, στο πλαίσιο αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και των συνεπειών της στην παγκόσμια ανάπτυξη.

    Το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 369.02 μονάδων (-1,99%), φθάνοντας στις 18,171.66 μονάδες, προτού συνεχίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με περαιτέρω πτώση που έφτασε το 3,50%.

    Με μικρή πτώση 0,67% άνοιξε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

    Νωρίτερα σε κάθετη πτώση βρέθηκε το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ.

    Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 588,4 μονάδων (-3,57 %), στις 15.871,35 μονάδες.Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με πτώση 179,79 μονάδων (-3,82%), στις 4.526,25 μονάδες.Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor's 500 έκλεισε με πτώση 77,68 μονάδων (-3,94%), στις 1.893,21 μονάδες

    [02] Η Βρετανία σκοπεύει να εισαγάγει αυστηρότερους νόμους για τους παράτυπους μετανάστες

    Μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία παράνομα θα αντιμετωπίσουν φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

    Αντιδρώντας στην απότομη αύξηση σε προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων, καθώς βρίσκεται υπό πίεση να δείξει ότι κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη κρίση.

    Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισαγάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο. Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται, είπε.

    Με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση είπε ότι θα καταστεί πιο εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, και να αυξήσει το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.

    [03] Ο Ερντογάν αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, σε μια αναμενόμενη κίνηση, έπειτα από δύο μήνες αποτυχημένων συζητήσεων για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

    Πηγές από το προεδρικό γραφείο ανέφεραν πως ο Ερντογάν θα συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούντογλου την Τρίτη στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα) και αναμένεται να ζητήσει από τον Τούρκο πρωθυπουργό να σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση πριν τις εκλογές που προγραμματίζονται για την 1η Νοεμβρίου.

    [04] Θετικός ο Στ. Θεοδωράκης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου

    Συμφώνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

    Μολονότι τα δύο κόμματα δεν έχουν παρά μόνο ελάχιστα σημεία συμφωνίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «οι αντιθέσεις δεν πρέπει να κρύβονται, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συζητούν ακόμα και αν διαφωνούν μεταξύ τους. Του εξήγησα ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα, να εξαντληθούν δηλαδή, οι διερευνητικές εντολές, και μετά να δημιουργηθεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

    «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αλλά να τηρήσουμε και το γράμμα του Συντάγματος» συμπλήρωσε.

    Θετικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως «οι εκλογές δεν θα γίνουν στα μουλωχτά», αλλά με την άνεση που προβλέπει το Σύνταγμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2015 - 4:32:14 UTC