Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις του συστημικού μπλοκ
  • [02] Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο Νικήτας Κακλαμάνης
  • [03] Φώφη Γεννηματά: «Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του»
  • [04] Μέτρα για την ενίσχυση των σπουδαστών και σπουδές πραγματικά δωρέαν ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [05] Υπέρ της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Ρομάνο Πρόντι
  • [06] Στις 622,19 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο με άνοδο 0,08%
  • [07] «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του νεοελληνικού κράτους» η ΑΤΕ, λέει ο Π. Νικολούδης
  • [08] Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιπλήττει τις χώρες μέλη της που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορά της
  • [09] Από σήμερα οι αιτήσεις για 19.101 θέσεις σε προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ
  • [10] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,712 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2015
  • [11] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα
  • [12] Κονδυλώματα: «Aναμνηστικό» των εφήμερων σχέσεων του καλοκαιριού

  • [01] Ν. Βούτσης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις του συστημικού μπλοκ

    «Δεν θα θέλαμε να συγκυβερνήσουμε με δυνάμεις των στερεοτύπων του συστημικού μπλοκ... αλλά την πυξίδα θα τη δώσει ο λαός με την ψήφο του», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και επισημαίνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εμπλουτισμός της ταυτότητας της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    Ως βασικό διακύβευμα την επομένη των εκλογών θέτει την «παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα, που ταυτόχρονα θα αποδίδει καρπούς μεγαλύτερης κοινωνικής

    δικαιοσύνης στα φτωχοποιημένα στρώματα».

    [02] Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο Νικήτας Κακλαμάνης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί, εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Καλαμάνης και προέβλεψε κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

    «Δυστυχώς, έχουμε τρεις αρνήσεις να συμμετάσχουν σε συμβούλιο αρχηγών, από τη στιγμή που οι τρεις από τους έξι δεν πάνε για να γίνει μια τελευταία προσπάθεια, η οποία εκ των προτέρων, ξέρουμε ότι είναι ατελέσφορη, δεν έχει νόημα να συγκληθεί τυπικά. Άλλο συγκαλώ και άλλο γίνεται. Ότι θα συγκαλέσει, θα συγκαλέσει, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί. Επομένως, αυτό είναι άλλο πράγμα κι άλλο η εκλογική τακτική των κομμάτων», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας: «Είναι εκλογική τακτική των κομμάτων και πρέπει να σας πω ότι καθορίζει το κάθε κόμμα όπως τη νομίζει, για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

    Διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μιλά εξ ονόματος του προέδρου ή ως εκπρόσωπός του, μιλώντας στο ραδιοσταμό Βήμα εκτίμησε πως «θα δοθεί - κι αυτό πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου - μια επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία που να λέει ότι έγινε προσπάθεια να γίνει σύγκλιση συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν επετεύχθη, διότι οι τάδε απάντησαν θετικά και οι τάδε αρνήθηκαν να προσέλθουν. Κατόπιν τούτου και βάση και την επιταγή του Συντάγματος, δεν υπήρχε λόγος να γίνει η σύγκληση».

    Αναφορικά με την στάση της ΝΔ είπε : «αν θα με βάζανε εμένα να γράψω την ανακοίνωση αυτή, θα ήμουν λίγο προσεκτικός στους επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεν χρειάζονται αυτά τα πράγματα, περισσότερο νομίζω χρειάζεται να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο που το διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του από κάτω και ο ίδιος και ο κ. Καμμένος. Να υπενθυμίζουμε ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και πράγματι, έφεραν ένα σκληρό, ίσως το πιο σκληρό τρίτο μνημόνιο. Και να υπενθυμίζουμε έτσι απλά, όπως σάς το είπα κι εγώ, ποιος ήταν ο λόγος που το ψηφίσαμε».

    [03] Φώφη Γεννηματά: «Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του»

    «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

    «Ομολόγησε την αποτυχία του, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει... Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση», είπε και συμπλήρωσε: «έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει "στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο"».

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τα μέτρα έπρεπε πρώτα να συζητήσουν την εξειδίκευσή τους, ένα οδικό χάρτη εφαρμογής τους και την αξιολόγηση από τους δανειστές, και μετά να συζητήσουν για το ενδεχόμενο εκλογών. «Η αυτοδυναμία είναι μια ακόμη αυταπάτη, μόνο μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της κρίσης», σημείωσε.

    «Χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα της για ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι γίνονται συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση όλων των προοδευτικών κεντροαριστερών δυνάμεων.

    [04] Μέτρα για την ενίσχυση των σπουδαστών και σπουδές πραγματικά δωρέαν ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

    Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα. Καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Πρόσθεσε ότι «για τους δεκάδες χιλιάδες των νέων, που πέρασαν σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας τους, πρέπει άμεσα να προβλεφθούν υποδομές δωρεάν στέγασης, σίτισης, να έχουν όλοι δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης».Το ΚΚΕ απευθύνει ξεχωριστό κάλεσμα στις νέες και τους νέους, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το καλώντας τους να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

    «Είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για αυτούς τους νέους, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

    Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας, όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας.

    [05] Υπέρ της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Ρομάνο Πρόντι

    Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», αναφέρεται στο θέμα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και ζητά την απομείωσή του ή την επιμήκυνση της αποπληρωμής. Απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη «να μπορέσει, με κάποιο τρόπο, να επιτευχθεί αναδιάρθρωση του χρέους», ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός και γνωστός οικονομολόγος απαντά:

    «Είχα ήδη την ευκαιρία να τονίσω πως σε ότι αφορά την Ελλάδα, η Ευρώπη κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα αλλά κινήθηκε με άσχημο τρόπο. Είναι σαφές ότι η Αθήνα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος αυτό. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η οποία μπορεί να είναι ή η μείωση κατά το ήμισυ του συνολικού χρέους, ή η επιμήκυνση, σχεδόν επ' αόριστον, της αποπληρωμής».

    «Το κύριο σημείο, όμως, είναι ότι η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει. Κοιτάξτε πως αντιμετωπίζει το θέμα των προσφύγων. Οι γερμανοί και γάλλοι ηγέτες το χειρίστηκαν ως απλό γραφειοκρατικό πρόβλημα, χωρίς να καταλάβουν ότι, πλέον, προσέλαβε βιβλικές διαστάσεις. Τι να σας πω; Εμείς οι ευρωπαίοι κάναμε ένα μεγάλο βήμα προόδου μετά από μια μεγάλη τραγωδία όπως αυτή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ας ελπίζουμε να μην χρειασθεί ένα τόσο φοβερό γεγονός για να προκύψουν προφητικοί πολιτικοί όπως ο Ντε Γκάσπερι και ο Αντενάουερ, που να μας ωθήσουν προς μια μεγαλύτερη σοφία», προσθέτει στη συνέντευξή του ο Ρομάνο Πρόντι.

    [06] Στις 622,19 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο με άνοδο 0,08%

    Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα πτωτικό ξεκίνημα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 622,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,08%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 608,75 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 2,08%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,59 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,03%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(+4,52%), της ΔΕΗ (+2,97%), της Grivalia Properties(+1,88%) και της Ελλάκτωρ(+1,59%).

    [07] «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του νεοελληνικού κράτους» η ΑΤΕ, λέει ο Π. Νικολούδης

    Ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους» χαρακτήρισε την υπόθεση της πρώην ΑΤΕ ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, σήμερα το πρωί μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε, επιμένει σε αυτόν τον χαρακτηρισμό δεδομένου του οικονομικού ύψους της υπόθεσης, που ανέρχεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «μιλάμε για πέντε δισεκατομμύρια ευρώ κατ? ελάχιστο, γιατί αν υπολογιστούν και κάποιες άλλες ζημιές ξεπερνάει τα έξι δισεκατομμύρια και αν σκεφτεί κανένας ότι σε ένα ανάλογο σκάνδαλο το περίφημο σκάνδαλο του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης τα ποσά ήταν πολύ μικρά σε σχέση με αυτό. Δηλαδή, αν υπολογίσουμε σε ευρώ, έφτανε τα 60 εκατομμύρια».

    Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση αφορά στη χορήγηση προβληματικών δανείων .

    «Οι χορηγήσεις των δανείων "των δανεικών και αγύριστων" δεν δινόταν σε τυχαία πρόσωπα. Δίνονταν σε επιλεγμένα πρόσωπα και φορείς, εξυπηρετούσε συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις και κυρίως δεν γινόταν είπαμε με κριτήρια τραπεζικά. Και αυτό αποδεικνύεται», σημείωσε.

    Όπως πρόσθεσε «έχουν βαρύτατες ευθύνες, ποινικές κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές κάποια άλλα. Εγώ επιμένω στο θέμα των πολιτικών ευθυνών».

    [08] Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιπλήττει τις χώρες μέλη της που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορά της

    «Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιπλήττει τις χώρες μέλη της που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της, χρειάζεται το ακριβώς αντίθετο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Serra σχετικά με το μεταναστευτικό.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «το να ζητεί κανείς από την Ιταλία και την Ελλάδα να διαβάσουν το μάθημά τους για το μεταναστευτικό, θα ήταν σαν να ζητούσαμε σε χώρες που έχουν πληγεί από πλημμύρες, να ανοίξουν τις ομπρέλες». Αναγνωρίζει όμως, παράλληλα, ότι «στη Γερμανία και στη Γαλλία υπάρχει επίγνωση ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι κεντρικής σημασίας».

    Ο Ιταλός υπουργός εξηγεί ότι δεν μπορούν να εφαρμόζονται κανόνες, όπως η Συνθήκη του Δουβλίνου, οι οποίοι εγκρίθηκαν και επινοήθηκαν πριν από 25 χρόνια, ενώ στο μεταξύ το μεταναστευτικό, ως φαινόμενο, έχει υποστεί βαθύτατες αλλαγές.

    [09] Από σήμερα οι αιτήσεις για 19.101 θέσεις σε προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ

    Ξεκινά από σήμερα και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 19.101 ανέργους για πρόσληψη στα 5μηνα Κοινωφελή Προγράμματα Εργασίας του ΟΑΕΔ.

    Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο διαδικτυακά, ενώ δικαίωμα υποβολής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που είναι πάνω από 18 ετών.

    Επίσης για να μπορούν υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, που οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα, άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών και εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

    Οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν κυρίως θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ(www.oaed.gr) οι ενδιαφρόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων και τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων.

    [10] Πρωτογενές πλεόνασμα 3,712 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 3,712 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2015, έναντι πλεονάσματος 2,279 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,988 δισ. ευρώ.

    Στο ίδιο διάστημα το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 840 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,736 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1,375 δισ. ευρώ.

    Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών:

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 26,874 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,942 δισ. ευρώ ή 12,8 % έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 24,839 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,097 δισ. ευρώ ή 14,2 % έναντι του στόχου.

    Ειδικότερα, η υστέρηση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, έναντι του στόχου οφείλεται:

    - στην παράταση υποβολής δήλωσης και πληρωμής της α? δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

    - στην παράταση υποβολής δήλωσης και πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων

    - στη μη βεβαίωση και πληρωμή της α? δόσης του ΕΝΦΙΑ 2015

    - στην μη είσπραξη εσόδων από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs) ύψους 1,724 δισ. ευρώ.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,546 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 318 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    [11] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα

    Η Αθήνα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Βαλντις Ντιμπρόφσκις.

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί την Ελλάδα για την απόφασή της να συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις και τονίζει ότι η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται στην Αθήνα ανάλογα με την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και από το αν υπάρχει πραγματική πρόεδρος στον τομέα αυτό.

    Όπως είπε ο κ Ντομπρόφσκις στη γερμανική εφημερίδα, η συμφωνία της Ελλάδας με του διεθνείς πιστωτές της είναι η βάση για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας.

    Κατά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «κλειδί» είναι η εφαρμογή στην πράξη, από τις ελληνικές αρχές, των μεταρρυθμίσεων.

    [12] Κονδυλώματα: «Aναμνηστικό» των εφήμερων σχέσεων του καλοκαιριού

    Σημαντική άνοδος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, μεταξύ αυτών και των κονδυλωμάτων, παρατηρείται, το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος, ιδιαίτερα για τους νέους είναι συνδεδεμένη με ερωτικές περιπέτειες, με αναζήτηση νέων συγκινήσεων, νέων συντρόφων.

    «Η συχνότητα εμφάνισης των κονδυλωμάτων αυξάνεται ραγδαία στον δυτικό κόσμο. Εκτιμάται ότι το 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων θα προσβληθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους από τον ιό HPV. Μάλιστα, 6 στις 10 γυναίκες είναι θετικές στον ιό μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Αναστάσιος Ξιάρχος.

    Η εμφάνιση των μικρών ογκιδίων που προκαλεί η μόλυνση από τον ιό HPV -αιτία εμφάνισης των κονδυλωμάτων- γίνεται περίπου ένα με τρεις μήνες μετά την "ένοχη" σεξουαλική επαφή. Όμως οι δερματικές αυτές βλάβες συχνά περνούν απαρατήρητες στα αρχικά στάδια, καθώς σπάνια προκαλούν συμπτώματα όπως είναι η φαγούρα και το κάψιμο. Με την πάροδο του χρόνου όμως, τα ρόδινα ή καφεοειδή αυτά ογκίδια που μοιάζουν με κουνουπίδι, μεγαλώνουν και αποκτούν μίσχο ή συνενώνονται μεταξύ τους. Τότε γίνονται ευκολότερα αντιληπτά, οπότε και ο ασθενής αναζητά ιατρική συμβουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2015 - 10:32:24 UTC