Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Χαϊκάλης: Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται να δώσουν τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα
  • [03] Άνοδος 1,08% στο χρηματιστήριο
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Φυλή
  • [05] Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου

  • [01] Π. Χαϊκάλης: Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση

    «Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής κ. Παύλος Χαικάλης. Στην συνέντευξη παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «ουδέποτε είχε σχέση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρία, αλλά σχέση επ αμοιβή ως πελάτης με κυπριακή εταιρία, η οποία διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα και με τα εισοδήματά του να έχουν φορολογηθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται να δώσουν τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα

    «Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

    Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας-Εκλογικής Επιτροπής.

    Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης». «Να βγούμε μπροστά», τόνισε και προσέθεσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. «Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    [03] Άνοδος 1,08% στο χρηματιστήριο

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

    Υψηλό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Εθνικής, η τιμή της οποίας κατέγραψε κέρδη 16,26%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 633,81 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,08%.

    Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,24%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 23,28%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 26,36 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 64.323.400 τεμάχια.

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Φυλή

    «Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο και 4 ομάδες πεζοπόρων.

    [05] Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, σύγκληση νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου

    Υπογράφηκε σύμφωνα με πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκληση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

    Στην πρώτη της εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00, η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου ανέφερε ότι «Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».

    Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός άνοιξε την εισήγησή της λέγοντας ότι μετά από τη μακρόχρονη θητεία της στον δικαστικό χώρο ορίστηκε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να αναλάβει το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών.

    «Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», δήλωσε η Βασιλική Θάνου και υπογράμμισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διεξαγωγή και τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 August 2015 - 16:32:11 UTC