Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ομιλία Τσίπρα ξεκινά η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σοβαρή πρόκληση ακόμα και για τη Γερμανία η αύξηση της μεταναστευτικής ροής
  • [03] Το Εφετείο έκρινε νόμιμη τη συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA
  • [04] Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής τουρκικής κυβέρνησης
  • [05] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει την απόδραση

  • [01] Με ομιλία Τσίπρα ξεκινά η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος.

    Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλείται στις 10:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ» και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.

    [02] Σοβαρή πρόκληση ακόμα και για τη Γερμανία η αύξηση της μεταναστευτικής ροής

    Για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην Ευρώπη,εν μέσω δραματικής αύξησης της μεταναστευτικής ροής, μιλά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, στο Euronews. Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα του αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του έτους τις 800.000.

    «Ο αριθμός των μεταναστών είναι τετραπλάσιος από πέρυσι και αντιπροσωπεύει περίπου το 43% όλων των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Αυτή είναι μια μείζονα πρόκληση --ακόμη και για μια καλά οργανωμένη και πλούσια χώρα όπως η Γερμανία. Πρέπει να λάβουμε εθνικά μέτρα, αλλά και μέτρα σε όλη την Ευρώπη», τονίζει ο ντε Μεζιέρ. Ο Ντε Μεζιέρ επισήμανε ότι πρέπει να γίνει μια διάκριση μεταξύ αυτών που χρήζουν πράγματι βοήθειας και αυτών που δεν χρειάζονται προστασία.

    «Όσον αφορά τα εθνικά μέτρα, αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση, που είναι η παροχή αξιοπρεπούς καταλύματος. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να φύγουν από τις σκηνές και να τους βρούμε στέγη γιατί ο χειμώνας πλησιάζει. Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία», τόνισε ο υπουργός.

    [03] Το Εφετείο έκρινε νόμιμη τη συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA

    Αμερικανικό Εφετείο ακύρωσε σήμερα την απόφαση ενός δικαστή με την οποία απαγόρευε στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος παρακολούθησης το οποίο στο μεταξύ τροποποιήθηκε από το Κογκρέσο.

    Το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση που είχε εισηγηθεί το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο νόμος που επέτρεπε στην NSA να συλλέγει δεδομένα έληξε τον Ιούνιο και κατόπιν τροποποιήθηκε από το Κογκρέσο.

    Οι τρεις δικαστές δεν έκλεισαν πάντως την υπόθεση, παρά την αλλαγή στη νομοθεσία, και την έστειλαν πίσω στον δικαστή Ρίτσαρντ Λίον για επανεξέταση. Ο ένας από τους τρεις, ο δικαστής Ντέιβιντ Σέντελ, διαφώνησε εν μέρει λέγοντας ότι θα είχε απορρίψει εξαρχής την προσφυγή.

    Με βάση τον νέο νόμο, το τρέχον πρόγραμμα συλλογής δεδομένων θα συνεχιστεί για 180 ημέρες μετά την 2α Ιουνίου και κατόπιν θα εφαρμοστεί το νέο, τροποποιημένο πρόγραμμα.

    Ο Λευκός Οίκος, σε μια πρώτη αντίδραση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Εφετείου η οποία, όπως ανέφερε, δείχνει ότι τα προγράμματα συλλογής πληροφοριών είναι συνταγματικά.

    [04] Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής τουρκικής κυβέρνησης

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε απόψε τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που του παρουσίασε ο πρωθυπουργός, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Η συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

    Νέος υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου, ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά.

    Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο Τουγκρούλ Τουρκές του εθνικιστικού κόμματος MHP.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους και στο νέο σχήμα.

    Για πρώτη φορά εξάλλου στην ιστορία της Τουρκίας θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση ένα φιλοκουρδικό κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με δύο υπουργεία. Ο Αλί Χαϊντάρ Κοντζά και ο Μουσλούμ Ντογάν αναλαμβάνουν αντίστοιχα τα χαρτοφυλάκια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης.

    Με βάση το Σύνταγμα, η μεταβατική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, καθώς αρκεί για τον σχηματισμό της η σύμφωνη γνώμη του προέδρου.

    [05] Β. Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει την απόδραση

    Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγει την απόδραση οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει πολύ γρήγορα για να μην φανεί ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. «Προσπαθεί να κλέψει τις ψήφους των ευκολόπιστων, σήμερα οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα με το ροζ συννεφάκι που έλεγε προεκλογικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα, κατηγορώντας τον για απειρία και ανεπάρκεια.

    «Φάνηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο. Υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως θα έσκιζε τα μνημόνια. «Εμείς του λέμε 20 ψηφίζουμε, 21 έρχεται ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία καθώς, όπως είπε, δεν ήθελε καμία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και καμία συνεννόηση.

    «Τώρα τους ξέρουμε, τώρα τους μάθαμε και τώρα δεν τους εμπιστευόμαστε» ανέφερε, επισημαίνοντας πως τώρα «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τώρα θα κριθεί αν η χώρα κάνει ένα νέο ξεκίνημα ή θα μείνει στο δρόμο της ανασφάλειας».

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η χώρα θα κινηθεί σε τρεις άξονες, τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, τις συναινέσεις και τις συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο εθνικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πραγματική οικονομία και να σταματήσουμε τα νέα λουκέτα και την ανεργία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 6:32:08 UTC