Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε»
  • [02] Στ. Θεοδωράκης:«Το Ποτάμι θα καθορίσει τις εξελίξεις, τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις»
  • [03] Λαϊκή Ενότητα : Αντιδημοκρατική εκτροπή ο ορισμός των εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου
  • [04] Τη Δευτέρα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές σε 4 Περιφέρειες της χώρας
  • [06] Α.Τσίπρας «Μόνο μπροστά»

  • [01] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε»

    «Τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα είναι διάστημα σημαντικών προκλήσεων. Πριν εφτά μήνες γιορτάσαμε την πρώτη ιστορική νίκη. Τώρα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είμαστε πιο ώριμοι και έχουμε ισχυρότερες κοινωνικές δεσμεύσεις. Είμαστε υπερήφανοι για ό, τι έχουμε καταφέρει, αλλά έχουμε τη σύνεση να δεχθούμε, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν είμαστε πλέον αρχάριοι στη διακυβέρνηση, και συνεχίζουμε με αυξημένη επίγνωση ευθύνης», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

    Σκιαγραφώντας τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης, αναφέρει ότι «υπάρχουν τρία πράγματα πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα: να υπερασπισθούμε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της Αριστεράς, να εξηγήσουμε το όραμά μας και να επιδιώξουμε τη διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο κ. Αμανατίδης υποστηρίζει ότι η ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία «θα δώσει στη χώρα και την κυβέρνηση μία περίοδο πολιτικής σταθερότητας, που θα επιτρέψει στις πολιτικές μας να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα και θα μας δώσει τη δυνατότητα ενός μακροπρόθεσμου οικονομικού, κοινωνικού και εθνικού σχεδιασμού».

    Βασική πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, είναι να συνδράμει εντατικά εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα βαθύτερα ριζωμένα αποτελέσματα της κρίσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών για τις επενδύσεις, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την επιστήμη, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την καινοτομία.

    [02] Στ. Θεοδωράκης:«Το Ποτάμι θα καθορίσει τις εξελίξεις, τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις»

    Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά στην επιλογή της ελληνικής κοινωνίας και θα του δώσει τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις στην επόμενη κυβέρνηση, εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

    Κληθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και τον Γιώργο Αυτιά να σχολιάσει τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και τόνισε πως τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις.

    Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού αμέσως μετά τηναιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΤ επισήμανε την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας, λύνοντας κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέσα από μια προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν προχώρησε τον διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων, παρά το ότι υπάρχει το πράσινο φως από την ΕΕ. «Καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή» είπε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα υγείας ώστε να μην επιβαρύνονται οι φτωχοί αλλά αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα.

    Ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, τον διευθυντή της Γ' Ορθοπεδικής Κλινικής και συζήτησε με το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [03] Λαϊκή Ενότητα : Αντιδημοκρατική εκτροπή ο ορισμός των εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου

    «Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, τον ορισμό των εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου και τη σύγκληση της νέας Βουλής για την 1η Οκτωβρίου.

    Η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «έδρασε ως "εντολοδόχος" της κυβέρνησης» και την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί με εκλογές "fast track" να κρύψει "κάτω από το χαλί" τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου».

    «Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στην "μνημονιακή κανονικότητα", της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

    [04] Τη Δευτέρα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    Διευκρινίζεται, επίσης, ότι την προσεχή Δευτέρα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,

    -φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    -καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),

    - φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα 31/8/2015 μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές σε 4 Περιφέρειες της χώρας

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 Περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σύμφωνα με τον Χάρτη υψηλός είναι ο κίνδυνος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια Σκύρος), την Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία) και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος).

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    [06] Α.Τσίπρας «Μόνο μπροστά»

    Με σύνθημα: «Μόνο μπροστά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, τόνισε ότι «από τη μία είναι το παλιό πολιτικό σύστημα», «απέναντι μας είναι όλο το παλιό που έσπρωξε τη χώρα στην τραγωδία, που μας στοιχειώνει και μας βάζει τρικλοποδιές σε κάθε βήμα».

    «Από την άλλη», υπογράμμισε, «είναι η Αριστερά, εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουμε να γκρεμίσουμε με κοινωνικές μάχες αυτό το καθεστώς που χτίστηκε τόσα χρόνια». «Είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι εύκολες και δεδομένες οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα διλήμματα πολιτικής που έχουμε μπροστά μας. Τόνισε πως όμως στη δύσκολη αυτή μάχη «καταφέραμε να ανοίξουμε ρωγμές όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη συμφωνία». «Με τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο διαπραγματευόμασταν 17 ώρες για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία», είπε χαρακτηριστικά.

    Απευθυνόμενος στο σώμα της σύσκεψης και σε όλα τα μέλη του κόμματος, τους κάλεσε να συστρατευτούν όλοι στη μάχη. «Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη», επισήμανε. Το μεγάλο «Όχι» του δημοψηφίσματος, σημείωσε, «δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους του». «Είναι», τόνισε, «το "Όχι" του λαού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα, που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό το "Όχι" δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό». «Με αυτό το "Όχι" θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας», σημείωσε.

    Οι εργασίες της Συνδιάσκεψηςπου διεξάγονταιστον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣθα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 August 2015 - 10:32:09 UTC