Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Το αξιακό φορτίο της ΔΗΜΑΡ δεν επιτρέπει εκλογική σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Π Καμμένος: Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος
  • [03] ΗΠΑ: Η μεταναστευτική κρίση αποσταθεροποιεί και την Ευρώπη
  • [04] Εξήντα πέντε κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη
  • [05] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες
  • [06] Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Πλήθος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

  • [01] Φ. Κουβέλης: Το αξιακό φορτίο της ΔΗΜΑΡ δεν επιτρέπει εκλογική σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ

    Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

    Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριο αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ», ενώ ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν η πλειοψηφούσα τάση της ΚΕ του κόμματος το επιβάλει «δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω».

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «το στοίχημα είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη. Και σ? αυτή την υπόθεση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, βάζοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», ενώ απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις αναφορές «στο όνομά του στο πλαίσιο διεύρυνσης που συζητά η Κουμουνδούρου» εξηγεί πως ποτέ δεν έβαλε το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και πως «και με τούτο απαντώ σε διάφορα ανύπαρκτα και αβάσιμα που εξακολουθούν να διακινούν διάφοροι κύκλοι». Επίσης αναφέρει ότι «Πέρα από όσα ακούγονται ή γράφονται, η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από το θανάσιμο κύκλο της κρίσης».

    Εν τω μεταξύ την αντίθεσή τους στην εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν με δήλωσή τους 31 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ υποστηρίζουν πως η πρόταση που, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το κόμμα, υιοθετήθηκε από την ΚΕ, δεν έχει την πλειοψηφία.

    Όπως αναφέρουν: «Η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς» και εξηγούν ότι «από τα 83 μέλη της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψηφίζουν την πρόταση, είτε με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε με κείμενο που κατέθεσαν, όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Επιπλέον, 2 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα παρών».

    [02] Π Καμμένος: Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος

    «Από την 21η Σεπτεμβρίου αρχίζει μια νέα περίοδος, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Ξεκινάμε με μια κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από την ψήφο διαπλεκόμενων κομμάτων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χωνί» ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Στις 21 Σεπτεμβρίου θα είμαστε εδώ για να ελέγξουμε τα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα. Για να μην τα πάρουν οι διαπλεκόμενοι, που τα βγάζουν στο εξωτερικό, αλλά για να πέσουν στην αγορά και να ξανακερδίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξανανοίξουν δουλειές» υποστηρίζει ακόμη ο κ. Καμμένος, που δηλώνει σίγουρος για μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές.

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους εταίρους λέγοντας ότι ««Δεν πρόκειται για μνημόνιο, πρόκειται για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Το αγγλικό δίκαιο δεν υπάρχει πια. Η δέσμευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τους επόμενους μήνες είναι εδώ. Και, βεβαίως, ένα πακέτο αναπτυξιακό», ενώ κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σημειώνοντας πως «Η απάντηση του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξη, ότι "αυτοί είναι η Εθνική της διαπλοκής", απεικονίζει την αλήθεια».

    Από την κριτική του δεν ξέφυγαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «Αντί ο νέος (μεταβατικός) πρόεδρος να πάρει στα χέρια του τη ΝΔ και να την επαναφέρει σε σωστές βάσεις, τελικά επικράτησε η λογική του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη» είπε, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς «Την κυβέρνηση την έριξε ο Λαφαζάνης. Ο άνθρωπος που καθόταν εξ αριστερών μου στο υπουργικό συμβούλιο και ήξερε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση. Ο πρώτος που θα τη δεχόταν θα ήμουν εγώ και βεβαίως και ο πρωθυπουργός».

    [03] ΗΠΑ: Η μεταναστευτική κρίση αποσταθεροποιεί και την Ευρώπη

    Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη δείχνει ότι η αναταραχή στη Μέση Ανατολή έχει επιπτώσεις πολύ πέρα από την περιοχή αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ."Η μεταναστευτική κρίση είναι μια περίτρανη απόδειξη... για τον τρόπο που η βία και η αστάθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή δεν αποσταθεροποιεί μόνο αυτή καθαυτή την περιοχή, αλλά αρχίζει να έχει επιπτώσεις αποσταθεροποίησης και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης", δήλωσε ο Ερνεστ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Παρασκευή.

    Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη καταδεικνύει την ανάγκη η Ευρώπη να διαθέσει περισσότερους πόρους για τη διαχείριση του ζητήματος των προσφύγων που την πλήττει. Η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι η ΕΕ θα μπορέσει να βοηθήσει τις χώρες που αποτελούν το νότο της, τις πλέον πληγείσες από τη μεταναστευτική κρίση, ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση "ανθρώπινα", τόνισε.

    Η ΕΕ πρέπει να βρει περισσότερους πόρους για να πατάξει τους παράνομους διακινητές μεταναστών στην Ευρώπη, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας της βίας. Πρέπει επίσης να διασφαλίσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, επισήμανε ο Ερνεστ.

    [04] Εξήντα πέντε κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη

    Εξήντα πέντε κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη, ενώ μετέβαιναν στην ετήσια γιορτή του Χορού των Καλαμιών, όπου κορίτσια στην εφηβεία χορεύουν γυμνόστηθα μπροστά στο βασιλιά. Την είδηση γνωστοποίησε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Σουαζιλάνδης (SSN), ένα κίνημα υπέρ της δημοκρατίας.

    Τα νεαρά κορίτσια επέβαιναν στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού, το οποίο προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο όχημα, στη λεωφόρο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας Μπαμπάν και Μαντζίνι.

    Η πρώτη ανακοίνωση της οργάνωσης SNN, χθες, έκανε λόγο για "38 νέες κοπέλες νεκρές και δεκάδες βαριά τραυματισμένες", οι οποίες στη συνέχεια υπέκυψαν στα τραύματά τους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χουλεκάνι Μάμπα περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν "θάνατοι", χωρίς να ανακοινώσει τον απολογισμό των θυμάτων.

    [05] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες

    Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκεχθες το μεσημέρι νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

    Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς το διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

    Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

    Οι τρείς δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες

    [06] Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίστηκαν εως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Αθηναϊδα», οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα.

    Να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, «συνέδριο επανακαθορισμού της στάσης μας», ζήτησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Είπε ότι πρέπει να φτιαχτούν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπούν την Αριστερά και όχι, όπως ανέφερε, να παίρνει το χρίσμα του υποψηφίου όποιος περνάει απ' έξω, επισημαίνοντας ότι από τον χαρακτήρα των ψηφοδελτίων θα κρίνει εάν «χωράει» σε αυτά. Είπε ακόμη ότι τα μνημόνια απέδειξαν ότι όλοι είμαστε εφήμεροι, θεωρώντας ότι είναι λάθος να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιήσει τη συμφωνία, στο ακέραιο, δίχως να προβάλει κοινωνικά ισοδύναμα.

    «Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχουν αριστεροί που θα θέλουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι ούτε προοδευτικοί ή δημοκράτες ή άνθρωποι των κινημάτων θα θέλουν αυτή την ήττα. «Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμπαρασύρει πολλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε δοκιμασία οι κοινωνικές μας εκπροσωπήσεις».

    Ο καθηγητής 'Αλκης Ρήγος είπε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει αριστερή παρένθεση για να μην ανατραπεί η ελπίδα στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με εξωστρέφεια και όχι με εσωστρέφεια για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο κ. Ρήγος υπογράμμισε ότι έγιναν λάθος επιλογές σε πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για μεγάλο διάστημα αντιδημοκρατική εσωκομματική πορεία και ότι δεν ξεκαθάρισε ότι η πάλη γίνεται εντός της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, είπε ότι η μοναδική επιλογή είναι η πάλη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η πάλη πρέπει να γίνει με όλες τις δυνάμεις.

    Ο Αντώνης Κοτσακάς είπε ότι στις καινούριες συνθήκες πλέον είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει προγραμματική και οργανωτική ενότητα. Ιδιαίτερα ως προς την οργανωτική ενότητα, τόνισε ότι έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στη βάση των θέσεων και των απόψεων των τάσεων που η καθεμιά υπερασπιζόταν τις δικές της θέσεις, αλλά τώρα, είπε, είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί αυτό το σχήμα και να κινηθεί σε ένα νέο ενωτικό πλαίσιο.

    «Αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται λίστες με αριστερούς ανθρώπους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο» είπε η Βασιλική Κατριβάνου, ασκώντας κριτική για τα ψηφοδέλτια και τη μη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει χωρίς καμία διαδικασία, ούτε στο κόμμα ψηφίζουμε, ούτε στις οργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

    [07] Πλήθος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

    Με πλήθος εκδηλώσεων σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, γιορτάστηκε χθες βράδυ η αυγουστιάτικη πανσέληνος. Όλες οι εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού είχαν ελεύθερη είσοδο.

    Οι 140 και πλέον εκδηλώσεις,περιελάμβαναν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

    Όλες οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, την τοπική αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη του φυλακτικού προσωπικού,είχαν ελεύθερη είσοδο.Ειδικά για την Αττική φέτος, μετά από τέσσερα χρόνιαη πρόσβαση ήταν ελεύθερη για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 August 2015 - 6:32:14 UTC