Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Εάν δεν υπάρξει «ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο» και «άμεση δημοκρατία» θα ψηφίσω ΚΚΕ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω
  • [03] Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας οι ΗΠΑ
  • [04] «Το λάθος του Τσίπρα ήταν ότι πίστεψε πως υπάρχουν δημοκράτες στην Ευρώπη»
  • [05] Αλλαγές στα capital controls
  • [06] Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια, λέει ο πατέρας του Αϊλάν
  • [07] Τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στην πτήση MH370
  • [08] Πρόσφυγες ξάπλωσαν σε γραμμές τρένου στην Ουγγαρία, για να μην μεταφερθούν σε καταυλισμό
  • [09] ΥΠΑΠΕΝ: Tακτοποίηση των αυθαιρέτων το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016
  • [10] Με τη συναυλία του Ρούφους Γουέινραϊτ ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο
  • [11] Η πρώτη υποβρύχια χορευτική - εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό στον κόσμο θα δοθεί στο Σούνιο
  • [12] Επαναλαμβάνεται αύριο η άτυπη διακομματική, για τους όρους της «τηλεμαχίας»
  • [13] Β. Μεϊμαράκης: Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο
  • [14] Κοινές προτάσεις για την μεταναστευτική κρίση θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες το Παρίσι και το Βερολίνο

  • [01] Μ. Γλέζος: Εάν δεν υπάρξει «ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο» και «άμεση δημοκρατία» θα ψηφίσω ΚΚΕ

    «Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Μανώλης Γλέζος.

    «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;», τόνισε το στέλεχος της Αριστεράς.

    Τέλος ο Κ. Γλέζος εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν την έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι το κοινό νόμισμα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προσέθεσε ότι δεν ευθύνεται το κοινό νόμισμα αλλά ο δανεισμός.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω

    Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Αιγάλεω υπογραμμίζοντας πως στις 20 του Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο.

    Δεν θα μας λυγίσουν, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους για αριστερή παρένθεση. Δεν θα μας λυγίσουν γιατί μπροστά μας έχουμε νέους αγώνες, νέες προκλήσεις νέες μάχες. είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας οι ΗΠΑ

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

    Ο κ. Μάρεϊ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν θα πετύχει τελικά κάποια ελάφρυνση του χρέους της, προσθέτοντας με έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Επισήμανε δε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αναμένει για τα περαιτέρω τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC «ότι αισθάνεται αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, η οποία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητά του».

    [04] «Το λάθος του Τσίπρα ήταν ότι πίστεψε πως υπάρχουν δημοκράτες στην Ευρώπη»

    Το Podemos κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, παρά για να ενισχύει την προστασία των συνόρων της Ισπανίας από τη ροή των μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

    «Στην Ευρώπη έχουμε δαπανήσει 1,208 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση των συνόρων και σχεδόν 700 εκατομμύρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα αν αφιερώναμε τα χρήματα για να βοηθηθούν οι πληθυσμοί παρά για να υψώνουμε τείχη και φράχτες με συρματοπλέγματα", είπε ο Ιγκλέσιας, κάνοντας αναφορά στη «φρικτή φωτογραφία με το πτώμα ενός παιδιού που μας συγκλόνισε όλους».

    Ο Ιγκλέσιας τόνισε ότι το λάθος του παραιτηθέντος Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμάχου του Podemos, ήταν ότι "πίστεψε πως υπήρχαν δημοκράτες στην Ευρώπη", όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της Ελλάδας για να θέσει τέλος στη λιτότητα.

    [05] Αλλαγές στα capital controls

    Έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς. Επίσης, και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων για την κάλυψη των προεκλογικών εξόδων τους, τα οποία θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

    Ανακοίνωσε, επίσης την ουσιαστική χαλάρωση των συναλλαγών με το εξωτερικό, μέσω ίντερνετ, ενώ σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα μέχρι 5.000 ευρώ η έγκριση θα περνάει απευθείας από τις τράπεζες.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε ... "στρώματα, το γνωστό στρώμα capital", όπως είπε ο υπουργός ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

    [06] Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια, λέει ο πατέρας του Αϊλάν

    O πατέρας του μικρού Σύρου ηλικίας 3 ετών που πνίγηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας και οι φωτογραφίες του άψυχου σώματός του προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, περιέγραψε σήμερα ότι οι γιοι του «του γλίστρησαν από τα χέρια» όταν το πλεούμενο με το οποίο ταξίδευαν προς την Ελλάδα βυθίστηκε.

    «Είχαμε σωσίβια διάσωσης όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» είπε ο Αμπντάλα Σενού στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού (νοτιοδυτιικά).

    Μεταξύ αυτών ο μικρούλης Αϊλάν, ηλικίας 3 ετών, οι εικόνες με τη σορό του οποίου να έχει εκβραστεί στις τουρκικές ακτές που κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο, προκάλεσαν συγκίνηση αλλά και την κατακραυγή σε κάθε γωνιά του κόσμου.

    Ο αδελφός του Γκάλεμπ, ηλικίας 5 ετών, και η μητέρα τους Ριχάνα, 27 ετών, επίσης πνίγηκαν.

    «Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο Σενού.

    «Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» προσέθεσε ο πατέρας.

    Ο άνδρας, με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι (βόρεια Συρία) ανέφερε επίσης στο Dogan ότι είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Τότε, το πλοίο τους το αναχαίτισε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεσπά ο Ερντογάν για τον τρίχρονο πρόσφυγα που ξεβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας

    [07] Τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στην πτήση MH370

    Το τμήμα πτερυγίου που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, θεωρείται "μετά βεβαιότητας" ότι ανήκε στην πτήση MH370, στο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

    [08] Πρόσφυγες ξάπλωσαν σε γραμμές τρένου στην Ουγγαρία, για να μην μεταφερθούν σε καταυλισμό

    Δεκάδες μετανάστες έχουν ξαπλώσει πάνω στις γραμμές του τρένου σε έναν σταθμό στην ουγγρική πόλη Μπίτσκε, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν σε έναν κοντινό καταυλισμό, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι μία οικογένειααπομακρύνθηκεμε τη βία από την αστυνομία.

    Χρειάστηκαν έως και δέκα αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων για να τους απομακρύνουν, δήλωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς που ήταν παρών.

    Άλλοι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση του σιδηροδρομικού σταθμού, απώθησαν δεκάδες αστυνομικούς που είχαν σταθεί στην κορυφή της σκάλας ώστε να τους εμποδίσουν να επιβιβαστούν στο τρένο. Το τρένο, που παραμένει γεμάτο κυρίως μετανάστες από τη Συρία, έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία και παραμένει στον σταθμό μέσα στη ζέστη. Οι άνθρωποι ζητούν νερό.

    [09] ΥΠΑΠΕΝ: Tακτοποίηση των αυθαιρέτων το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016

    Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας «Οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί». Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών.

    Επιπλέον, επεσήμανε ότι «η πρακτική της αυθαίρετης δόμησης αποτελεί ίσως το πιο μελανό σημείο των τελευταίων δεκαετιών στα θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «η πολιτεία, τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε ότι έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα, όταν υπάρχει πολιτική βούληση».

    [10] Με τη συναυλία του Ρούφους Γουέινραϊτ ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο

    Με μια μοναδική μουσική βραδιά στο Ηρώδειο ολοκληρώνει το φετινό του πρόγραμμα το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο διάσημος Νεοϋορκέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ρούφους Γουέινραϊτ -από τους σπουδαιότερους της γενιάς του- θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη για να μας θυμίσει την αλησμόνητη Μαρία Κάλλας και να ενισχύσει την αγάπη μας για την όπερα και το τραγούδι.

    Κινηματογράφος, φωτογραφία, όπερα και ζωντανή περφόρμανς συναντιούνται στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης. Έξι χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης του όπερας «Prima Donna» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ, ο Ρούφους Γουέινραϊτ παρουσιάζει για πρώτη φορά την «οπτικοποιημένη» εκδοχή της, επιστρατεύοντας δύο πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες: τον εικαστικό - κινηματογραφιστή Φραντσέσκο Βετζόλι και την διάσημη φωτογράφο Σίντι Σέρμαν.

    Αποσπάσματα από την «Prima Donna» ερμηνεύουν τρεις λυρικοί τραγουδιστές: οι σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Βασιλική Καραγιάννη, και ο τενόρος Antonio Figueroa, με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Παράλληλα, θα προβάλλεται το φιλμ με εικόνες της θρυλικής Μαρίας Κάλλας που δημιουργεί ειδικά γι? αυτό το πρότζεκτ ο Φραντσέσκο Βετζόλι, ενώ η βιντεοπροβολή κορυφώνεται με την εμφάνιση της Σίντι Σέρμαν. Η «Prima Donna» είναι εμπνευσμένη από μια σειρά συνεντεύξεων που είχε δώσει στο παρελθόν η αξεπέραστη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας, μιλώντας για το ρόλο της ως πριμαντόνα, την δύναμη, αλλά και την μοναξιά που κρύβει.

    [11] Η πρώτη υποβρύχια χορευτική - εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό στον κόσμο θα δοθεί στο Σούνιο

    Για πρώτη φορά στον κόσμο, θα παρουσιαστεί υποβρύχια χορευτική-εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό στον παράλιο χώρο του Σουνίου. Δύο χορογράφοι, η Αποστολία Παπαδαμάκη από την Ελλάδα και η Sophie Bulbulyan από τη Γαλλία, σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μια ομάδα καλλιτεχνών από 12 συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία), θα παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο «Σταγόνες Αναπνοής» (Drops of Breath) στον παράλιο χώρο του Σουνίου.

    Οι παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, σε βάθος 6 μέτρα, μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounion, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, απευθύνονται σε τρεις "τύπους" θεατών: Σε υποβρύχιο κοινό (40 ανά παράσταση), που θα έχουν πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό και πιστοποίηση, σε κοινό (40 ανά παράσταση) από την επιφάνεια της θάλασσας με μάσκα και βατραχοπέδιλα και σε θεατές (περίπου 100) στην ακτή, που θα απολαύσουν το θέαμα μέσω γιγαντο-οθόνης, στο γρασίδι σε αναπαυτικά μαξιλάρια και με θέα το Ναό του Ποσειδώνα.

    [12] Επαναλαμβάνεται αύριο η άτυπη διακομματική, για τους όρους της «τηλεμαχίας»

    Αύριο για τις 12 το πρωί ανανέωσαν το ραντεβού τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που μετέχουν στην άτυπη διακομματική για τις ημερομηνίες και τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

    Κατά την σημερινή σύσκεψη της άτυπης διακομματικής δεν υπήρξε απόφαση για το θέμα, αν και διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η καθολική επιθυμία να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Ωστόσο, η ερχόμενη εβδομάδα για την διεξαγωγή του μεγάλου «ντιμπέιτ», είναι «αυστηρά απαγορευτική» για τον ορισμό ημερομηνίας, λόγω της παρουσίας των κομμάτων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Πάντως, αυτό που διαφάνηκε από την σημερινή σύσκεψη, είναι ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών.

    [13] Β. Μεϊμαράκης: Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο

    Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο.

    Με αυτά τα λόγια από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε όλους του πολίτες όπως είπε, σε όλη τη χώρα να σκεφτούν πιο μέλλον τους ανήκει για ποια Ελλάδα θα ήθελαν να αγωνιστούν. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «... δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

    Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

    [14] Κοινές προτάσεις για την μεταναστευτική κρίση θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες το Παρίσι και το Βερολίνο

    Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες «κοινές προτάσεις» όσον αφορά τη φιλοξενία και την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, την ίδια ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο συμφωνούν να υπάρξουν δεσμευτικές ποσοστώσεις ώστε τα βάρη να μοιραστούν εξίσου μεταξύ των «28».

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και σύμφωνα με τις αξίες της» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.«Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, με τις οικογένειές τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις. Χρειάζονται διεθνή προστασία», συνεχίζει το κείμενο.

    Η γαλλογερμανική πρωτοβουλία έχει επίσης ως στόχο «να διασφαλιστεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και να παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και συνεργασία»τόσο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες αυτοί όσο και σ' εκείνες από τις οποίες διέρχονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 September 2015 - 18:32:20 UTC