Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Την επόμενη των εκλογών το μήνυμα των πολιτών θα είνα μήνυμα συνεργασιών
  • [03] Στο... ίδιο έργο θεατές με την Εθνική, ήττα και από τη Φινλανδία
  • [04] Κατσικάρης: «Είμαστε ανυπόμονοι»

  • [01] «Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»

    «Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, η μάχη θα είναι νικηφόρα, ο λαός ας σκεφτεί αν θέλει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς της προηγούμενης δεκαετίες και στους υπουργούς του τελευταίου 7μηνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην παρουσίαση των συνεργαζομένων κινήσεων και προσωπικοτήτων με το Ποτάμι.

    Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις για τι κυβέρνηση θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές , δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι « το Ποτάμι λέει ναι στις συνεργασίες αλλά δεν παραδίδεται για καρέκλες. Ούτε τον Ιανουάριο το κάναμε, ούτε τώρα» και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα περιμένει να δει τι θα προτείνει το πρώτο κόμμα για τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα και εφ όσον συμπίπτει με όσα λέει το Ποτάμι, θα βοηθήσει χωρίς να ζητάει καρέκλες.

    «Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση.Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Μίλησε για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, και μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

    Επιτέθηκε στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιούς θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που έναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, που αναμένεται να ανακοινωθεί το Σάββατο, θα είναι ο πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής,Νικηφόρος Διαμαντούρος.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Την επόμενη των εκλογών το μήνυμα των πολιτών θα είνα μήνυμα συνεργασιών

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε πως αδιαφόρησε και δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν σε μια πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το θέμα αυτό ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει, όπως είπε, να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να υπάρξει μια παγκόσμια πολιτική. "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε και δυσφόρησε, η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα «περάστε απέναντι»" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και επεσήμανε πως το θέμα αυτό πρέπει όλοι να το δουν ανθρώπινα. Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες, όπως είπε, έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες, και τόνισε πως "αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε". Όπως είπε αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινε στα νησιά που έχουν το πρόβλημα, αλλά θεωρεί πως η επίσκεψή του μπορεί να παρερμηνευτεί ως προεκλογική υποκρισία.

    Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια εκτός αν κάποιοι αποχωρήσουν οικειοθελώς. Μάλιστα απάντησε σε όσους διερωτώνται αν θα βάλει " δικούς του" στο επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως " δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία".

    Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και πως έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.

    [03] Στο... ίδιο έργο θεατές με την Εθνική, ήττα και από τη Φινλανδία

    Χωρίς τελειωμό συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό δράμα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016...

    Μετά τις Ρουμανία, Ιρλανδία και των Νήσων Φερόε, η Φινλανδία υποχρέωσε την Εθνική ομάδα στην τέταρτη ήττα της (συνολικά πέμπτη) σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», που μόνο απόρθητη έδρα δεν αποδείχθηκε στη διοργάνωση, αφήνοντάς την στον «πάτο» της κατάταξης και χωρίς νίκη στον 6ο όμιλο.

    Σε αντίθεση με τα βράδια που προηγήθηκαν στο φαληρικό γήπεδο, πάντως, η αποψινή ήταν μια ήττα πέρα για πέρα άδικη, αφού οι Σκανδιναβοί, που είχαν παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης, σκόραραν στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθειά τους προς την εστία του Καρνέζη.

    Αυτά όμως δεν μετράνε αφού εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα, και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: μόλις 2 βαθμοί σε 7 παιχνίδια, με τα τέρματα 2-8 και, φυσικά, η τελευταία θέση σε ένα γκρουπ που όταν διαμορφώθηκε κατά την κλήρωση, άπαντες προεξοφλούσαν μια άνετη πρόκριση.

    [04] Κατσικάρης: «Είμαστε ανυπόμονοι»

    Ανυπόμονος για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ 2015 δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, παραμονή της πρεμιέρας με την ΠΓΔΜ στο Ζάγκρεμπ (5/9, 19:00), εκεί όπου θα φιλοξενηθεί ο 3ος όμιλος. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός, αφού στάθηκε και στην επικινδυνότητα της πρεμιέρας, μίλησε για την επίσκεψη στο μουσείο του Ντράζεν Πέτροβιτς.

    «Είναι αλήθεια πως ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε», είπε αρχικά ο Κατσικάρης και συνέχισε: «Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ξεκινήσει η διοργάνωση και είμαστε ανυπόμονοι. Η ομάδα έχει μία βελτίωση στην άμυνα και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να στηριχθούμε. Υπάρχει διάθεση και τα προσόντα για να παίξουμε αυτό που θέλουμε στην άμυνα. Αν μπούμε με αυτή τη νοοτροπία από αύριο, η ομάδα θα βρίσκει και ρυθμό για θα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Όπως έγινε η προετοιμασία και έτσι όπως είναι η δωδεκάδα, δεν θέλαμε να είμαστε σε τοπ φόρμα στα παιχνίδια του ομίλου. Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη να κερδίζει τα παιχνίδια. Τελειώνοντας τον όμιλο η ομάδα θα είναι σε πικ φόρμα, εάν φυσικά δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό. Έχουμε μία δωδεκάδα αυτή τη στιγμή και έχουν γίνει διάφορες αναλύσεις. Όταν λέμε στο πικ, πέρα από τους ρόλους που έχουμε συζητήσει, το θέμα είναι να βρουν ρυθμό οι παίκτες που δεν έχουν βρει. Ξέρετε καλά ότι δεν θα μοιραστεί ο χρόνος σε δώδεκα παίκτες. Εξαρτάται το παιχνίδι. Και το λέω για να προλάβω καταστάσεις, πως εάν δεν παίξει κάποιος σε ένα παιχνίδι δεν θα σημαίνει κάτι. Γνωρίζω τους παίκτες καλά και εδώ ήρθαμε να παίξουμε σοβαρά και να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2015 - 22:32:10 UTC