Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Λάρισα και Ηράκλειο υποψήφιος ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Π. Καμμένος: Τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ που έριξαν την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση
  • [04] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ
  • [06] Το Βερολίνο αποδεσμεύει 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες
  • [07] Γουατεμάλα: Ο ηθοποιός Τζίμι Μοράλες προηγείται στις προεδρικές εκλογές
  • [08] Τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Ποσειδώνος - Νεκρή η μητέρα, σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί της
  • [09] Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο

  • [01] Σε Λάρισα και Ηράκλειο υποψήφιος ο Αλ. Τσίπρας

    Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη Λάρισα και το Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Επισημαίνεται ότι στη λίστα των ψηφοδελτίων που επισυνάπτεται, τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και όχι με τη σειρά εκλογής, ενώ το χαρακτηριστικό από το ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών είναι ότι απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Απομένει πλέον να δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που θα γίνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ στις θέσεις 2 έως και 6, βρίσκονται οι: Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου, Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου.

    Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Α' Πειραιά, ο Θεόδωρος Δρίτσας, στη δεύτερη θέση η Ελένη Σταματάκη και στην τρίτη θέση ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δουζίνας.

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β' Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας, με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη.

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολουθούν στη 2η, 3η, 4η,5η, 6η και 7η θέση, αντιστοίχως οι: Ιωάννης Αμανατίδης, Αναστάσιος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου.

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β' Θεσσαλονίκης είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στη δεύτερη θέση, ο Δημήτρης Μάρδας.

    Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η 'Αννα Βαγενά, αντιστοίχως.

    [02] Π. Καμμένος: Τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ που έριξαν την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση

    Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι το κρίσιμο βράδυ της διαπραγμάτευσης το ερώτημα ήταν αν η Ελλάδα θα δεχόταν την πρόταση Σόιμπλε για έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη με αντάλλαγμα κάποιες δεκάδων δισεκατομμυρίων ανθρωπιστικής βοήθειας και την μετατροπή, της χώρας σε «φυλακή» μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να μην πάνε στο Βερολίνο, το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Επέκρινε για την πτώση της κυβέρνησης συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, γνώριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση για την χώρα.

    Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ούτε για αστείο» δεν συζητά την μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού στο θέμα της περιφρούρησης των θαλάσσιων συνόρων, διότι «αποτροπή από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων», σημαίνει εντολή να πυροβοληθούν και να πνιχτούν δίχρονα παιδιά.

    Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι στο Αιγαίο οι βάρκες με τα παιδιά και τις γυναίκες έρχονται στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα συνοδευόμενες από την τουρκική ακτοφυλακή, πολλά στελέχη της οποίας «τα αρπάζουν», και πρόσθεσε ότι «βγάλαμε και βίντεο από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας».

    Επέκρινε επίσης την Frontex, ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα.

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση

    Μήνυμα προς την κεντρική διοίκηση ότι θα πρέπει να θυμάται τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών που φυλούν Θερμοπύλες, απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Είτε πρόκειται για τις πλημμύρες, είτε για τη νόσο των βοοειδών, είτε για τα έργα του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, δυστυχώς η ανυπαρξία δράσης είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο επιμελητήριο της πόλης, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η δημοσκοπική άνοδος της Ν.Δ. οφείλεται αφενός στo ότι ο λαός συνειδητοποίησε πως η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σ? ένα εξαιρετικά δυσμενές μνημόνιο, που διέψευσε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί και αφετέρου στο ότι και η Ν.Δ. συνειδητοποίησε τα λάθη της και ότι δεν υπάρχει περιθώριο αλαζονικών συμπεριφορών. «Σήμερα πλέον οι πολίτες ξέρουν ότι το σκίσιμο του μνημονίου ήταν μύθος, ότι η 13η σύνταξη όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά μειώθηκαν οι συντάξεις, ότι οι υποσχέσεις τις οποίες έδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ , το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί , αλλά ήταν πραγματικά όπως είπαν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που βασιζόταν σε μηδενικά δεδομένα. Βεβαίως μάθαμε κι εμείς απ? τα δικά μας λάθη. Εμείς λοιπόν ευθέως και κατηγορηματικά λέμε στον ελληνικό λαό ότι ναι σου ζητάμε να μας εμπιστευτείς, σου ζητάμε να μας αναδείξεις πρώτο κόμμα, αλλά θα ξέρεις ότι εμείς θα συνεργαστούμε».

    Η κα Μπακογιάννη εξήγησε ότι το τρίτο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση καθώς έχει ψηφιστεί. «Αν είμαστε κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσουμε. Απλώς θα προσπαθήσουμε σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση φορολόγησης αγροτών, το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι η απόλυτη υπονόμευση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ορισμένες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, να τις μειώσουμε και να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μιας ευρύτερης μείωσης της φορολογίας για να πάει η οικονομία μπροστά».

    [04] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας

    Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα της χώρας, τόνισε απόψε το βράδυ στο 'Αργος η Φώφη Γεννηματά, σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στο εργατικό κέντρο 'Αργους και πρόσθεσε, πως το κόμμα της θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, ως ο τρίτος πόλος, και θα επιβάλει συνεργασίες.

    «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Είμαστε η χρήσιμη, κρίσιμη, δημιουργική δύναμη. Ζητάμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών για να αναδείξουμε μια 3η δύναμη, που θα επιβάλει την συνεργασία. Θα επιβάλει την σταθερότητα, γιατί αυτό χρειάζεται αυτή την στιγμή η χώρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Πρόσθεσε ότι, «κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Μόνο μαζί μπορούμε. Η ελπίδα χρειάζεται συνεργασίες, εμείς τις πιστεύουμε και μπορούμε να τις επιβάλλουμε».

    Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε όλους εκείνους που βαδίσαμε για πολλά χρόνια μαζί και δεν είναι τώρα κοντά μας, σ' όλους εκείνους που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε ελάτε πίσω. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει το δικό σας σπίτι».

    [05] Αλ. Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ

    «Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του, την Κυριακή, στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του «Πρακτορείου FM 104,9» στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    «Η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο.Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση,είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη.Φέτος είχαμε μια έκπληξη.Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

    [06] Το Βερολίνο αποδεσμεύει 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες

    Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεσμεύσει ακόμα τρία δισεκατομμύρια ευρώ ώστε ομοσπονδιακά κρατίδια και πόλεις να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον φετεινό αριθμό-ρεκόρ των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μπει στη χώρα, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας.Σε συνάντηση ανώτατων στελεχών που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, αξιωματούχοι από την κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγκελας Μέρκελ συμφώνησαν επίσης σε μια σειρά άλλων μέτρων όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου και την επίσπευση της κατασκευής καταλυμάτων για τους ζητούντες άσυλο.

    Εκτός από τα τρία δισ. ευρώ για τα κρατίδια και τις πόλεις, η κυβέρνηση σκοπεύει να αποδεσμεύσει και άλλα τρία δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα δικά της έξοδα, όπως τα επιδόματα σε πρόσφυγες, κατά το κοινό ανακοινωθέν.Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διεύρυνση του καταλόγου των κρατών που θεωρούνται «ασφαλή», δηλαδή εκείνων των οποίων οι υπήκοοι γενικά δεν μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες, ώστε να συμπεριλαμβάνονται το Κόσοβο, η Αλβανία και το Μαυροβούνιο. Η Σερβία, η ΠΓΔΜ και η Βοσνία βρίσκονται ήδη στη λίστα.

    Τα μέτρα αποσκοπούν στο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ή έκδοσης σε άλλη χώρα για μετανάστες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ώστε να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στους πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    [07] Γουατεμάλα: Ο ηθοποιός Τζίμι Μοράλες προηγείται στις προεδρικές εκλογές

    Ένας νεοεισερχόμενος στην πολιτική προηγείται στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Γουατεμάλα, μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ηθοποιός Τζίμι Μοράλες θα αναδειχθεί νικητής στον πρώτο γύρο αλλά όχι με αρκετό ποσοστό ψήφων ώστε να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου τον Οκτώβριο.

    Η εκλογική επιτροπή της Γουατεμάλας ανακοίνωσε ότι ο κεντρώος Μοράλες, 46 ετών, συγκεντρώνει ποσοστό 25,6% με καταμετρημένο το 12,66% των ψήφων, ενώ ο συντηρητικός επιχειρηματίας Μανουέλ Μπαλντισόν ακολουθεί με ποσοστό 21,2%.Κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 50% των ψήφων που απαιτείται προκειμένου να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

    [08] Τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Ποσειδώνος - Νεκρή η μητέρα, σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί της

    Τραγικό δυστύχημα έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου, όταν μητέρα με το παιδί της παρασύρθηκαν από Ι.Χ. Και οι δύο διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της μητέρας, ενώ το παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η Τροχαία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

    [09] Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Ο Αλ. Τσίπρας φοβάται τον διάλογο

    Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε εξαντλήσει τη διερευνητική του εντολή που έλαβε και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

    "Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές" είπε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει τη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως προχωρά άμεσα σε εκλογές έτσι ώστε οι πολίτες να μην λάβουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συναίνεσης και υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τον διάλογο.

    "Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;" διερωτήθηκε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην κινηθούν στη λογική της διαμαρτυρίας και της τιμωρίας. Οπως ειπε, αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να φύγει ο λαϊκισμός.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η ΝΔ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό. Μάλιστα τόνισε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων για να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου. Οπως είπε, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μέχρι το Πάσχα του 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 4:32:15 UTC