Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα υπουργεία μας ενδιαφέρουν ως θέσεις εργασίας δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές
  • [03] Φοροελαφρύνσεις 2 δισεκ. ευρώ υπόσχεται στους Γάλλους ψηφοφόρους ο Φρανσουά Ολάντ
  • [04] Ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας προσφέρει το μισθό ενός μήνα για τους πρόσφυγες
  • [05] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των ταμείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος
  • [06] Συνεχίζεται αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [07] Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 6ο Φεστιβάλ Βιβλίου της ελβετικής πόλης Μορζ
  • [08] Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival
  • [09] Ευ. Μεϊμαράκης: Σταθερότητα και αξιοπιστία για την επανεκίνηση της οικονομίας
  • [10] UNICEF: Υπό την απειλή ασθενειών τα παιδιά μεταναστών στην Ευρώπη
  • [11] Πορεία προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [12] Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη
  • [13] Το θαύμα της Ισλανδίας: Πολεμώντας τον εθισμό της νεολαίας σε αλκοόλ και καπνό
  • [14] «Δύο στα δύο» η Εθνική, 72-70 την Κροατία

  • [01] Τα υπουργεία μας ενδιαφέρουν ως θέσεις εργασίας δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Το Ποτάμι έρχεται εδώ για να κυβερνήσει και έχει τους ανθρώπους και τις λύσεις για να κυβερνήσει. Αυτό που λέω όμως εγώ είναι ότι για μας δεν προέχει η κατάληψη της υπουργικής καρέκλας. Μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία ως θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η διαφορά μας με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η σκέψη μας είναι το επόμενο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να είναι ένα υπουργικό συμβούλιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, έξω από τις ανάγκες των κομματικών μηχανισμών».

    Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού στις περιφέρεις Ηρακλείου και Λασιθίου.

    [02] Κατατέθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές

    Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, 19 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων.

    Να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα τον έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη τους.

    Τώρα. έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων, κ.λπ.

    Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 τα εξής 19 κόμματα:

    1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),

    2) Νέα Δημοκρατία - Ν.Δ. (Ευάγγελος Μειμαράκης),

    3) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),

    4) Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),

    5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας),

    6) Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος),

    7) Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης),

    8) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας),

    9) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),

    10) Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας),

    11) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης),

    12) Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης),

    13) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου,

    14) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο - Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης),

    15) Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης),

    16) Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),

    17) Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου),

    18) Δημιουργία, ξανά ! Θάνος Τζήμερος,

    19) Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας),

    Παράλληλα, κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές και οι εξής 5 συνασπισμοί κομμάτων:

    1) Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος),

    2) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ -Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),

    3) Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης),

    4) Δημοκρατικοί - Κοινωνία Αξιών - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαιτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και

    5) Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός - Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας).

    Επίσης, εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).

    Τέλος υπενθυμίζεται, ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2105 συμμετείχαν 18 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων.

    [03] Φοροελαφρύνσεις 2 δισεκ. ευρώ υπόσχεται στους Γάλλους ψηφοφόρους ο Φρανσουά Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε νέο γύρο μειώσεων φόρων τον επόμενο χρόνο, ύψους 2 δισεκ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την υψηλή ανεργία και να κερδίσει και πάλι τη στήριξη των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

    Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου εφ? όλης της ύλης, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επιταχύνεται, αλλά όχι αρκετά για να μειώσει την ανεργία.

    Ο Ολάντ πέρυσι μείωσε του φόρους για περισσότερα από εννέα εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά της Γαλλίας και οι κινήσεις που σχεδιάζει για το 2016 θα ευνοήσουν οκτώ εκατομμύρια.

    «Η πολιτική μείωσης φόρων που ξεκίνησε το 2014 και ενισχύθηκε φέτος θα συνεχιστεί το 2016? περισσότερα από 2 δισεκ. ευρώ θα αφιερωθούν σε αυτό», δήλωσε ο Ολάντ.

    Οι μειώσεις θα χρηματοδοτηθούν από την εξοικονόμηση περισσότερων πόρων από άλλους τομείς του προϋπολογισμού προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους για μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 3,3% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο από το εκτιμώμενο 3,8% φέτος, είπε ο Ολάντ.

    Τα δημόσια οικονομικά ευνοούνται από την ανάπτυξη που βελτιώνεται, η οποία σύμφωνα με τον Ολάντ θα ξεπεράσει το 1,0% φέτος και θα ανέλθει στο 1,5% τον επόμενο χρόνο, μολονότι δεν θα επαρκεί για την μείωση της ανεργίας.

    [04] Ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας προσφέρει το μισθό ενός μήνα για τους πρόσφυγες

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λιικάνεν υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον μισθό ενός μήνα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

    "Αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκστρατεία δωρεών του φινλανδικού Ερυθρού Σταυρού, καταβάλλοντας ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα από το μισθό μου, 10.000 ευρώ. Ξέρω ότι οι πόροι θα φτάσουν σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο», έγραψε ο Λιικάνεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χθες βράδυ.

    Στο μήνυμά του, ο Λιικάνεν επικαλείται το παράδειγμα του πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα, ο οποίος πρότεινε το Σάββατο να φιλοξενήσει από τον Ιανουάριο πρόσφυγες στο εξοχικό του στα βόρεια της χώρας.

    Εκφράζοντας τη λύπη του για "τα γεγονότα που οδήγησαν σε μια εισροή προσφύγων που δεν είχαμε δει ποτέ στη ζωή μας», ο Λιικάνεν, πρώην πρόεδρος του φινλανδικού Ερυθρού Σταυρού, παρότρυνε τους Φινλανδούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

    [05] Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των ταμείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

    Τα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη απόδοση των εισφορών ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, έθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να κινηθεί κάθε νομική διαδικασία «για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία», τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απευθείας μεταφορά των εισφορών ασθένειας προς τον ΕΟΠΥΥ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι οι εισφορές ασθενείας που οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, και παρανόμως δεν αποδίδονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται συνολικά σε 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι αν είχαν αποδοθεί θα είχαν, ήδη, αποπληρωθεί οι πάροχοι υγείας, και ο Οργανισμός θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού, να αποπληρωθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας και να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη των πολιτών, χωρίς επιβαρύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή περίθαλψη και τη βιωσιμότητα των συμβεβλημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, παρόχων.

    [06] Συνεχίζεται αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

    Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, η διεξαγωγή της εξακολουθεί να προσδιορίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο, ώστε με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ιστορική διαδικασία. Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. Η μεταφορά της δίκης υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς σε κάθε συνεδρίαση κλείνουν δρόμοι γύρω από τις φυλακές οι οποίες γειτνιάζουν με σχολεία.

    Μέχρι στιγμής, η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο, πλην αυτών που αφορούν ζητήματα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και τεχνική υποστήριξη ώστε να καταγράφεται η διαδικασία, για την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

    [07] Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 6ο Φεστιβάλ Βιβλίου της ελβετικής πόλης Μορζ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Φεστιβάλ Βιβλίου «Le livre sur les quais», στην ελβετική πόλη Morges, που φέτος είχε τιμώμενη την Ελλάδα.

    Στο τριήμερο από τις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου, το κοινό του Φεστιβάλ γνώρισε Έλληνες συγγραφείς, ήρθε σε επαφή με την ελληνική λογοτεχνία και συμμετείχε σε δημόσιες συζητήσεις με θέματα «Ελλάδα: η αγάπη και η ανησυχία μου», «Η Ελλάδα και η Ευρώπη», «Ποίηση: η Ελλάδα είναι παντού», «Λογοτεχνία και Πολιτική στην Ελλάδα» κ.ά.

    Στο 6ο Φεστιβάλ βιβλίου της Μόρζ, παραβρέθηκαν οι συγγραφείς Π. Μάρκαρης, Θ.Χ ατζόπουλος, Γ. Κιουρτσάκης, Ε. Σωτηροπούλου, Ε. Τριβιζάς, Χ. Τσιόλκας, η Ελληνογαλλίδα συγγραφέας ανθολογίας Ελλήνων ποιητώ, Μ. Coulmin-Κoutsaftis, καθώς και οι Γάλλοι μεταφραστές Gilles Decovert και Michele Justrabo.

    [08] Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival

    Με τον «Απίθανο Κύριο Φοξ», το αριστουργηματικό animation του Γουές 'Αντερσον (2009), ολοκληρώθηκε για φέτος το 5ο Athens Open Air Film Festival, που ξεκίνησε τον Ιούνιο πραγματοποιώντας πάνω από 25 δωρέαν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές με φόντο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο, όπως πλατείες, πάρκα και πεζόδρομοι, αλλά και μερικούς από τους «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης . Την προβολή, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, παρακολούθησε, το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με το κοινό και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ελληνογάλλος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έχει υπογράψει και τη μουσική επένδυση της ταινίας.

    Στην αρχή της βραδιάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης απένειμε στον διεθνούς φήμης συνθέτη ένα τιμητικό βραβείο από το δήμο της Αθήνας για το «σύνολο του εξαίρετου έργου του».

    «Είμαι πολύ συγκινημένος και νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνια. Δεν ήξερα ότι με περιμένει κάποιο βραβείο εδώ, στην Αθήνα που είναι το λίκνο του πολιτισμού»ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Αλεξάντρ Ντεσπλά , που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη μεγάλη «best of» συναυλία του, που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (9/9) στο Ηρώδειο με την συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

    Ο διάσημος συνθέτης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που βρέθηκε ξανά σε ένα θερινό σινεμά, καθώς του θύμισε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων στην Ελλάδα που παρακολουθούσε ταινίες σε θερινούς κινηματογράφους στη Κινέτα και το Λαγονήσι. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχαμε παει να δούμε μία ταινία με τον Λουί ντε Φινές στο θερινό της Κινέτας και πήραμε και σουβλάκια . Αυτό που ήταν δύσκολο , ήταν το ν' ακούσει κάνεις τον ήχο της ταινίας που ήταν πολύ χαμηλός , καθώς όλοι διάβαζαν τους υπότιτλους και παράλληλα μιλούσαν . Ηταν πολύ ωραία όμως !», είπε ο Ντεσπλά.

    [09] Ευ. Μεϊμαράκης: Σταθερότητα και αξιοπιστία για την επανεκίνηση της οικονομίας

    «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά» επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενώ ως δεύτερη προτεραιότητά του έθεσε την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του επεσήμανε πως «οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν», τονίζοντας πως η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του, είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο.

    Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη η οικονομία δουλεύει μόνο με σταθερότητα και αξιοπιστία και μόνο έτσι θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. «Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων! Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά. Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

    [10] UNICEF: Υπό την απειλή ασθενειών τα παιδιά μεταναστών στην Ευρώπη

    Τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF.

    Όπως σημειώνεται, πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ζουν στο ύπαιθρο και καθώς πλησιάζει ο χειμώνας η υγεία των μικρών παιδιών διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, μεταξύ άλλων και από την απειλή ασθενειών, όπως η πνευμονία. Επίσης, πολλά παιδιά ζουν σε υπερπλήρεις εγκαταστάσεις και σε ακατάλληλες συνθήκες, όπου διατρέχουν τον κίνδυνο βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, ενώ είναι αυξανόμενος και ο αριθμός των παιδιών που κάνουν επικίνδυνα ταξίδια προς και δια μέσου της Ευρώπης.

    «Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα, γι' αυτό η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική προστασία τους πρέπει να είναι προτεραιότητα» δηλώνει ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, Ηλίας Λυμπέρης.

    Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων που αναζητούν φέτος καταφύγιο στην Ευρώπη είναι παιδιά. Περισσότερα από 106.000 παιδιά έχουν ζητήσει άσυλο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, 75% περισσότερα από το προηγούμενο έτος.

    [11] Πορεία προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες και συγκρούσεις έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη.

    Νωρίς το πρωί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της πόλης όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους που ζουν στο λιμάνι. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση. Αίτημά τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβασή τους στην Αθήνα.

    Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.

    Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

    [12] Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

    «Τα τελευταία 15 χρόνια γιγαντώθηκε ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, διότι υπήρχε μία λογική να υποβαθμιστεί το εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο πρώην υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

    «Αν συνεχίσουμε εμείς, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα προσληφθούν 20.000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, με χρήματα που θα βρεθούν στους προϋπολογισμούς», είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι με την ενίσχυση του προσωπικού, τον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη διοίκηση των νοσοκομείων, «Η Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».

    «Η ελπίδα θέλει χρόνο, σε 6 μήνες δε μπορεί να κριθεί μία κυβέρνηση, οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν τίποτε σε έξι χρόνια», είπε ο πρώην υπ. Υγείας, επαναλαμβάνοντας, ότι η χρέωση των πέντε ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία θα καταργηθεί και το έσοδο θα αναπληρωθεί από μέρος της επιστροφής των 139 εκ. ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες.

    «Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί, για να μειωθεί η συμμετοχή των αδυνάτων στο φάρμακο, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουμε την ίδια συμμετοχή και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

    [13] Το θαύμα της Ισλανδίας: Πολεμώντας τον εθισμό της νεολαίας σε αλκοόλ και καπνό

    Το θαύμα της Ισλανδίας έχει την δική του εξήγηση. Και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, πως μία τόσο μικρή χώρα καταπολεμώντας τον εθισμό της νεολαίας σε αλκοόλ και καπνό, κατάφερε επενδύοντας στον αθλητισμό να ξεκινήσει την συγγραφή της ιστορίας.

    Η τελευταία που την κατάλαβε για τα καλά ήταν η Ολλανδία στο ποδόσφαιρο, ηττημένη μέσα στο σπίτι της από το γκολ του Σίγκουρτσον. Όμως και η Ιταλία των αστέρων του ΝΒΑ κινδύνεψε τόσο πολύ να χάσει. Αυτή η απροσδόκητη αντίπαλος είναι η Ισλανδία, ένα ευτυχισμένο νησί και για τον αθλητισμό του, που μόλις πήρε στα χέρια του το πρώτο «εισιτήριο» μεγάλης διοργάνωσης, για το Euro 2016 της Γαλλίας.

    Στο μπάσκετ η Ισλανδία στρίμωξε τους Ιταλούς, που μόνο τρία λεπτά πριν το τέλος, χάρη στην εμπειρία των Μπελινέλι, Αραντόρι και Μέλι, μπόρεσαν να πανηγυρίσουν ην νίκη (71-64). Στο ποδόσφαιρο ο θρίαμβος (0-1) στην Ολλανδία προετοίμασε την ιστορική πρόκριση, την οποία η Ισλανδία εξασφάλισε μετά την «λευκή» ισοπαλία με το Καζακστάν. Πραγματικότητα που κατάφερε και στο χάντμπολ για την επόμενη χρονιά στην Πολωνία. Όλα αυτά όμως καθόλου τυχαία, όπως αναλύει δημοσίευμα της μηνιαίας έκδοσης «So Foot», που αποκαλύπτει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός νησιού 300.000 κατοίκων που ζουν κυρίως με το ποδόσφαιρο.

    Ένα πρώτο σημείο καμπής συνέβη στα χρόνια του ?90, όταν μία έρευνα αποκάλυπτε τα προβλήματα αλκοολισμού και εθισμού στον καπνό για την νεολαία στο νησί. Από εκεί προήλθε η ιδέα να επενδύσουν στον αθλητισμό, προκειμένου να εξαλειφθούν τα κοινωνικά δεινά. Έτσι έφτασε το σχέδιο της Κυβέρνησης το 2002, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να προχωρήσει πιο πέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2002 στο νησί υπήρχε μόνο ένα κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Δέκα τρία χρόνια μετά, υπάρχουν ένδεκα, εκτός από τα είκοσι με συνθετικό τάπητα και τα 130 μικρότερα γήπεδα που είναι απλωμένα σε όλη την χώρα. Όμως οι νέες αυτές εξαιρετικές ανέσεις συνοδεύτηκαν και από μία σοβαρή εκπαίδευση: οι προπονητές χρειάζονται για να εργαστούν τουλάχιστον δίπλωμα Uefa B. Και είναι σχεδόν 700, από τους οποίους οι 200 έχουν και το ?A?. Όλοι αυτοί είναι μισθωτοί, ακόμη και στα μικρά χωριά των 500 κατοίκων.

    [14] «Δύο στα δύο» η Εθνική, 72-70 την Κροατία

    Με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική Ανδρών υπέταξε και την Κροατία και έβαλε... πλώρη για την κορυφή του 3ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2015. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 72-70 των «οικοδεσποτών», τους οποίους και υποχρέωσε στην 1η ήττα τους. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη η Γεωργία (8/9, 19:00).

    Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην αποψινή αναμέτρηση με 16 πόντους και 6 ασίστ, Βασίλης Σπανούλης, έβαλε την υπογραφή του στην ανατροπή που επετεύχθη στο 36΄ με εννέα προσωπικούς πόντους του σε αυτό το διάστημα. Καταλυτικός και σήμερα ο Πρίντεζης με 13 πόντους, όπως και οι "δίδυμοι πύργοι" Μπουρούσης (10π.)-Κουφός (11π.), ενώ ο Σλούκας (3ασ., 2π.) ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του κάθε φορά που ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεγε να παρατάξει 3 γκαρντ για να αυξήσει την πίεση στην άμυνα.

    Ασίστ (21 έναντι 10) και επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 7) ήταν τα στοιχεία που συνέβαλαν ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανατροπή για την Εθνική.

    Από τους Κροάτες, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος υπέστη διάσειση στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σλοβενία, προσπάθησε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 18 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση είχε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 14.

    Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 14:32:15 UTC