Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Αμάτο
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Ανάγκη για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση
  • [03] Ο. Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία
  • [04] Η ΝΔ μπορεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά, δηλώνει ο Μ. Χαρακόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση
  • [06] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Εάν η Ελλάδα δεν σεβασθεί τους κανόνες η αντιμετώπιση της ΕΕ θα είναι διαφορετική
  • [07] Για τη «Νύκτα των Κρυστάλλων του Ερντογάν» μιλούν οι Κούρδοι της Τουρκίας
  • [08] Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα
  • [09] «Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας» δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική
  • [10] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκης
  • [11] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι δίκαιο κάθε νέος να πληρώσει 40.000 ευρώ για το δημόσιο χρέος
  • [12] Το ΣτΕ αποφάσισε την άρση αναστολής προσλήψεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [13] Ένα σφάλμα στην υπηρεσία WhatsApp απειλεί τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών
  • [14] Τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας χάρη σε κρουστικά κύματα
  • [15] Γουέιν Ρούνι, ο διάδοχος του Μπόμπι Τσάρλτον

  • [01] Η κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Αμάτο

    "Για έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας" έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος σήμερα το μεσημέρι τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η φιλία αυτή διακρίνεται όχι μόνον για το ότι ο κ. Αμάτο ηγείται του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την Ελλάδα, αλλά κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει παίξει έναν αφανή, αλλά ουσιαστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα για να παραμείνει στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης.

    "Όπως έπαιξε και η Ιταλία γενικότερα, και ιδίως εσείς και σας ευχαριστώ θερμά γι΄αυτό" ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Εν συνεχεία, ο κ.Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Αμάτο, με βάση και τις απόψεις που έχει η Ιταλία και ο Πρωθυπουργός κ. Ρέντσι, να αντιμετωπίσουμε από κοινού, όπως είπε, το μεγάλο ζήτημα, το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Ευρώπη και σε ό,τι αφορά την επίλυσή του στη ρίζα του.

    Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η ρίζα του κακού είναι ο πόλεμος στη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ούτε η Ευρώπη, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να μείνουν απαθείς στη ρίζα του κακού.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Ανάγκη για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση

    Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα θα λάβει την εντολή και θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον ίδιο πρωθυπουργό.

    «Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση μακράς θητείας που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    «Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα, με τα δεδομένα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση μακράς θητείας, που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ασφαλώς, μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε το Μνημόνιο. Είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει δύσκολο έργο, για αυτό και έκανε λόγο για «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», η οποία «με την απαιτούμενη εθνική συναίνεση θα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», επισημαίνοντας ότι «από τα κόμματα που θα συνεργαστούν εξαρτάται η βιωσιμότητά της».

    [03] Ο. Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, όμως αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης» δήλωσε σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

    Η καΓεροβασίλη, τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει ανοίξει προγραμματικός διάλογος από κανέναν, μόνο από εμάς».

    «Η ΝΔ ζητά λευκή εντολή και το πρόγραμμα της θα μας το δείξει την άνοιξη του 2016. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» ανέφερε.

    Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως έως τώρα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων έχει φανερώσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλων δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε», είπε.

    Επίσης, απέδωσε τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

    Σε ότι αφορά στο θέμα με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, επανέλαβε πως «δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις, οι οποίες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».

    «Μοντέλο ανάπτυξης τύπου Αφρικής στη χώρα δεν θα επιβάλουμε. Είμαι κατά οποιασδήποτε επένδυσης καταστρέφει το περιβάλλον και δεν είναι υπέρ του κοινού οφέλους» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

    Υπενθύμισε ότι υπάρχει ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως αποδεδειγμένα το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους.

    «Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του. Και αν η εταιρεία είχε άλλη πολιτική ουδείς εργαζόμενος θα είχε χάσει τη δουλειά του στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Η ΝΔ μπορεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά, δηλώνει ο Μ. Χαρακόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος, απέδειξε σε γενικές γραμμές ότι είναι η παράταξη των ορθών επιλογών, είναι η μεταρρυθμιστική δύναμη ευθύνης, και πιστεύω ότι ως βασικός κορμός της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου μπορεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά» τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι πολίτες, όπως υποστηρίζει, αντιλαμβάνονται ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν μετά τη διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται μια επανεκκίνηση με συνεννόηση, συνεργασία, συναίνεση , συνένωση δυνάμεων όλων εκείνων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει την ανάγκη «μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με ό,τι καλύτερο διαθέτουμε ως χώρα» και μίας συμφωνίας «σε ένα εθνικό παραγωγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με τους εταίρους μας προκειμένου η χώρα να μπει και πάλι στην τροχιά της ανάπτυξης».

    [05] Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση

    Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε από τις Βρυξέλλες ότι σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, ο σχηματισμός μετεκλογικής κυβέρνησης στην Ελλάδα δεν καθυστερεί ιδιαίτερα, επισημαίνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης, παράλληλα θα τεθούν στο τραπέζι μια σειρά από ζητήματα τα οποία είναι κυρίως «πολιτικού ενδιαφέροντος» και αφορούν τον ρόλο του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    Σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα -που εκκρεμεί-, ανέφερε ότι πιθανότατα θα επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, συνέχισε, το ΔΝΤ είναι γνωστό ότι επιμένει στο να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε αυτό το θέμα, σχολίασε ότι είναι τα κράτη μέλη που κυριαρχούν στη λήψη αποφάσεων και όχι οι θεσμοί, ωστόσο εκτίμησε ότι αυτή τη φορά ?σε σχέση με το 2012- δεν θα είναι τόσο «επίπονη» η διαδικασία. Σημείωσε, επίσης, ότι σημαντική παράμετρος είναι ο τρόπος μέτρησης του άχθους του ελληνικού χρέους σε σχέση με το ελληνικό ΑΕΠ. Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι εκτός από το ύψος του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ, σημαντικός παράγοντας είναι και η ετήσια επιβάρυνση του ελληνικού κράτους για την απόσβεση του ελληνικού χρέους.

    Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σημείωσε πως θα αποτελέσει μέρος της συζήτησης για την Ελλάδα στο Eurogroup του ερχόμενου Σαββάτου, ενώ υπενθύμισε ότι από τα 25 δισ. τα οποία προβλέπει η συμφωνία του Ιουνίου, τα 10 δισ. έχουν ήδη εκταμιευτεί και βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του ESM γι΄ αυτόν τον σκοπόμ ενώ για τα υπόλοιπα 15 δισ. οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

    Επιπλέον, ο ίδιος αξιωματούχος δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες για το πότε θα αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων, ωστόσο, υπογράμμισε πως σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία και η Κύπρος, οι επιπτώσεις στην Ελλάδα ήταν λιγότερο εκτεταμένες.

    Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνημένα, δήλωσε «απολύτως πεπεισμένος» και «σίγουρος» πως όποια και να είναι η νέα κυβέρνηση θα «τιμήσει τη συμφωνία». Επιπλέον, εξήγησε πως οι όροι του μνημονίου είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση και ως ?ζωντανός οργανισμός? υπόκειται σε αλλαγές.

    Αναφερόμενος στο Eurogroup του ερχόμενου Σαββάτου, σημείωσε πως θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Υπάρχει, συνέχισε, κατανόηση ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες η νομοθετική εφαρμογή των επιμέρους στοιχείων του προγράμματος δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, όπως είπε, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για το νομοθετικό έργο προχωρούν και θα είναι κομμάτι της παρουσίασης του Έλληνα υπουργού.

    [06] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Εάν η Ελλάδα δεν σεβασθεί τους κανόνες η αντιμετώπιση της ΕΕ θα είναι διαφορετική

    Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την ομιλία του ενώπιον του ΕΚ στο Στρασβούργο.

    «Πρέπει να γίνει αυτό που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Εάν αυτή τη φορά, οι κοινοί κανόνες δεν γίνουν σεβαστοί, τότε η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική».

    Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που αντιμετώπισε για τον τρόπο που χειρίσθηκε το ελληνικό θέμα: «Συχνά η Κομισιόν δέχθηκε επιθέσεις από άλλες χώρες-μέλη για τον τρόπο που ενεπλάκη στη λύση -αν και δεν υπάρχει ακόμα λύση- του ελληνικού προβλήματος.Προσπαθούσα να εξηγήσω στο τότε πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ότι στην ευρωζώνη υπήρχαν 19 δημοκρατίες και όχι μόνο η ελληνική.Λέω όμως ότι καθήκον της Κομισιόν είναι να φροντίζει το γενικό συμφέρον. Το να μην ασχοληθούμε με το ελληνικό πρόβλημα θα ήταν απαράδεκτο λάθος και αδυναμία.Πληρώσαμε, και εγώ, προσωπικά ένα τίμημα αρκετά βαρύ, αλλά δεν ήθελα να τ'αφήσω όλα στα χέρια των τεχνοκρατών, χρειάσθηκε πάρα πολύ δουλειά ακόμα και στις διακοπές».

    [07] Για τη «Νύκτα των Κρυστάλλων του Ερντογάν» μιλούν οι Κούρδοι της Τουρκίας

    Οργισμένα πλήθη τούρκων εθνικιστών, φωνάζοντας μεταξύ άλλων και "Ο Θεός είναι μεγάλος", επέδραμαν τη νύκτα κατά των γραφείων του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.

    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες των γραφείων του HDP στην Άγκυρα και στην Αλάνια στις φλόγες, ενώ τα γραφεία του κόμματος δέχθηκαν επιθέσεις και σε άλλες έξι τουρκικές πόλεις.

    Το HDP κατήγγειλε ότι γραφεία του ήταν ο στόχος οργισμένων αντικουρδικών διαδηλώσεων σε εκατό πόλεις.

    Οι πρόσφατες επιθέσεις του PKK κατά του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει ακραία αντικουρδική ένταση στην Τουρκία, ενώ ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς χαρακτηρίσθηκε "δολοφόνος" από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αν και καταδίκασε τις επιθέσεις του PKK.

    Παράλληλα, και για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες, επίθεση δέχτηκαν και τα γραφεία της εφημερίδας Hurriyet στην Κωνσταντινούπολη από ένα οργισμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε μέσω του Twitter μήνυμα προς τους συμπολίτες του "να παραμείνουν ήρεμοι", χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτες" τις επιθέσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης και γραφείων πολιτικών κομμάτων.

    «Η εκστρατεία αυτή των επιθέσεων διευθύνεται από ένα και μοναδικό χέρι, το χέρι του Κράτους», κατήγγειλε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έπειτα από τη δεύτερη νύκτα αντικουρδικών βιαιοτήτων σε ολόκληρη την Τουρκία, ενώ ένας από τους βουλευτές του κόμματος, ο Ερτουγκρούλ Κιουρκσού έκανε λόγο για «Νύκτα των Κρυστάλλων του Ερντογάν».

    Ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών ανέφερε δε ότι η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία "καθιστά αδύνατη" την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογώ

    Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έκανε τη δήλωση αυτή από το Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σημειώνονται καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν μετά την κατάρρευση τον Ιούλιο της εκεχειρίας που τηρούσαν.

    [08] Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

    Σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Συγκεκριμένα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

    Αναλυτικότερα, σήμερα, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Κεντρική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

    Αύριο, τα έντονα φαινόμενα -αργά τη νύχτα και από τα δυτικά- θα εξασθενήσουν. Την Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

    Οι πολίτες καλούνται να λαμβάνουν μέτρα για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

    [09] «Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας» δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική

    Περισσότεροι από 40 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία της βορειοανατολικής Χαλκιδικής έχουν κατασκηνώσει από το πρωί έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη λεωφόρο Μεσογείων, απαιτώντας να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν την επαναλειτουργία των έργων στην Ολυμπιάδα, το Μαντέμ-Λάκκο, και τις Σκουριές.

    Νωρίς το πρωί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ η οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα τη νέα απόφαση του ΣτΕ, όπου προσέφυγε εκ νέου η εταιρία, προκειμένου να γίνει άρση της υπουργικής απόφασης για παύση εργασιών.

    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ύστερα από την «αυθαίρετη», όπως την χαρακτήρισαν, υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού ΠΑΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη, μία ημέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης, έγινε ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών, 700 άτομα οδηγήθηκαν σε απόλυση από την εταιρία, 1.200 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, ενώ μόλις 100 άτομα παραμένουν επιτόπου για την επίβλεψη και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Οι μεταλλωρύχο, οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα με μισθωμένο όχημα από τα σωματεία τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρώην υπουργού, χτυπώντας τα κράνη τους στο έδαφος, έχοντας κρεμάσει μαύρες σημαίες στα επτά μπλε αντίσκηνα και πανό στο οποίο αναγράφεται «Ήρθαμε Αθήνα για την ευημερία. Είμαστε εργαζόμενοι από τα μεταλλεία» ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά τους.

    «Μας έκλεψαν τη δουλειά», καταγγέλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έφορος του σωματείου υπογείων στοών Ηρακλής Ζάμπρας. «Απαιτούμε να ξανανοίξουν τα μεταλλεία». «Το ΣτΕ έχει, ήδη, γνωμοδοτήσει θετικά σε σχέση με τη μέθοδο flash melting, η οποία χρησιμοποιείται και δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παύση των εργασιών» προσθέτει.

    Μάλιστα, σε σχέση με τις καταγγελίες για περιβαλλοντική υποβάθμιση στην περιοχή, ο κ. Ζάμπρας αναφέρει: «Υπάρχουν 11 αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, καθώς επίσης είναι εξασφαλισμένα κονδύλια ύψους 50 εκατ. ευρώ για την περιβαλλοντική αποκατάσταση». Σε σχέση με τα όσα τούς προσάπτουν περί υστεροβουλίας επισημαίνει: «Εμείς δεν είμαστε κάτοικοι Χαλκιδικής; Δεν ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας; Θέλουμε να δηλητηριαστούν τα παιδιά μας;».

    Ο ταμίας του σωματείου και μέλος του Εργατικού Κέντρου, Πέτρος Πέργολης, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι εργαζόμενοι «βλέπουν» καθαρά πολιτική σκοπιμότητα εκ μέρους της παραιτηθείσας κυβέρνησης, πίσω από την ανάκληση των τεχνικών μελετών και ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση την επαναλειτουργία των μεταλλείων, τα οποία προσφέρουν 2.000 άμεσες και 3.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, καθώς επίσης και 48 εκατ. ευρώ έσοδα στα κρατικά ταμεία, ετησίως.

    [10] Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκης

    «Θα διασφαλίσουμε τις εκλογές, ώστε να μην έχουμε κάποια κακόβουλη ενέργεια», τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως επισημαίνει υπάρχει αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση κινδύνου από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία. Επίσης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους κακοποιούς.

    [11] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι δίκαιο κάθε νέος να πληρώσει 40.000 ευρώ για το δημόσιο χρέος

    «Όποιος σας πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, σας λέει ψέματα, θέλει να σας περιθωριοποιήσει και εξυπηρετεί τα σχέδια της χαμένης γενιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν σε Ολομέλεια, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

    Αφού ενημέρωσε τους μαθητές για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συγκροτήθηκε στη Βουλή και αποφάνθηκε ότι το χρέος της χώρας είναι παράνομο, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος. «Εγώ λέω πως δεν είναι δίκαιη συνθήκη αυτή και ανεκτή κατάσταση. Και το ίδιο λέτε κι εσείς» σημείωσε.

    «Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας: «Για τη ζωή σας έχετε το λόγο πρώτα εσείς. Έχετε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας. Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες. Να είστε αληθινοί και αληθινές».

    Από την Ολομέλεια της Κ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ψηφίστηκε η νομοθετική πρόταση με τίτλο «Αρχές και κανόνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο» των Ομάδων Διαβούλευσης και της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες αποτελούνται από τους μαθητές της Β' τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών λυκείων του εξωτερικού, καθώς και των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

    [12] Το ΣτΕ αποφάσισε την άρση αναστολής προσλήψεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ? εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων.

    Το αίτημα υποβλήθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

    Το ΣτΕ έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

    Πρόκειται για την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Από αυτές τις θέσεις, οι 5.095 αφορούν δήμους και οι 1.922 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων.

    Η απόφαση αφορά επίσης και την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 13 ατόμων σε δήμους για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

    [13] Ένα σφάλμα στην υπηρεσία WhatsApp απειλεί τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

    Ένα σφάλμα (bug) που εντόπισαν πρόσφατα ερευνητές στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων περίπου 200 εκατομμυρίων χρηστών, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ασφαλείας CheckPoint.

    Το bug επιτρέπει σε χάκερς να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου ransonware, τα θύματα του οποίου θα πρέπει να καταβάλουν στους εγκληματίες ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ανακτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους που είναι αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets ή smartphones.

    Η ευπάθεια επηρεάζει μόνο τη διαδικτυακή έκδοση της υπηρεσίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση της CheckPoint.

    Η εταιρεία ασφαλείας ειδοποίησε τους υπεύθυνους της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων στα τέλη του περασμένου μήνα σχετικά με το ζήτημα, η οποία με τη σειρά της διέθεσε άμεσα το ανάλογο διορθωτικό. Η CheckPoint στην ανακοίνωσή της προτρέπει όλους τους χρήστες του WhatsApp να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν άμεσα το διορθωτικό ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα της δράσης των χάκερς.

    Η διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής WhatsApp αποτελεί μια παρεμφερή έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν τα μηνύματα, τις εικόνες καθώς και άλλο περιεχόμενο που αποστέλλεται σε ένα smartphone μέσω του web browser τους.

    [14] Τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας χάρη σε κρουστικά κύματα

    Λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, μέσα σε ενάμιση μήνα, υπόσχεται η θεραπεία με κρουστικά κύματα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, από την ερχόμενη εβδομάδα, στο Ανδρολογικό Ιατρείο της Α' Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

    Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Α' Ουρολογικής Κλινικής καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου, το "Γεννηματάς" είναι το πρώτο και μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα.

    Η μέθοδος αυτή αφορά τις περιπτώσεις ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, η οποία γίνεται σε μία ή δύο ημίωρες συνεδρίες, ανά εβδομάδα, και ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες.

    "Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα στους άντρες, ιδιαίτερα μετά τη μέση ηλικία. Υπολογίζεται πως ένας στους πέντε άνω των 60 ετών πάσχει από οργανική στυτική δυσλειτουργία και, μάλιστα, κατά 70% έχει αγγειακή αιτιολογία" αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.

    Τα κρουστικά κύματα έχουν εφαρμοστεί την τελευταία επταετία διεθνώς ως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του αιτίου της αγγειακής νόσου στο πέος. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων (νεοαγγειογένεση) και την αύξηση της αιματικής ροής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του πέους και την επίτευξη καλύτερης ποιότητας στύσης.

    [15] Γουέιν Ρούνι, ο διάδοχος του Μπόμπι Τσάρλτον

    Το γκολ-πέναλτι, που διαμόρφωσε τη νίκη (2-0) της Αγγλίας απέναντι στην Ελβετία στο Γουέμπλεϊ, ήταν το 50ο για τον Γουέιν Ρούνι και τον έχρισε πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Αγγλίας. Άφησε πίσω τα 49 δικά του (που είχε φτάσει στο ματς με το Σαν Μαρίνο), αλλά και εκείνα του θρυλικού Μπόμπι Τσάρλτον, που είχε συμπληρώσει τον Μάιο του 1970.

    Η αγγλική ομοσπονδία παρουσίασε στα αποδυτήρια, τον Ρούνι με μία φανέλα ρέπλικα που έγραφε στο πίσω μέρος «Ρούνι 50», μετά την νίκη (όγδοη σε ισάριθμα ματς), που εξασφάλισε στην Αγγλία την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Ο Μπόμπι Τσάρλτον, θα κληθεί να δώσει στον Ρούνι ένα «χρυσό» παπούτσι που θα σηματοδοτεί το νέο ρεκόρ, πριν από την συνάντηση με την Εσθονία τον Οκτώβριο.

    «Είναι ένα μεγάλο συναίσθημα. Έχω πλησιάσει σε αυτό το ρεκόρ στα τελευταία παιχνίδια της Αγγλίας και τελικά να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Όπως θα διαπιστώσατε ήμουν λίγο συναισθηματικά φορτισμένος εκεί έξω. Είναι μία τεράστια τιμή για εμένα και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής. Ελπίζω να συνεχίσω να σκοράρω για την ομάδα και μαζί να γνωρίσουμε επιτυχία στο μέλλον», είπε ο διεθνής επιθετικός στην ITV.

    Η πιο ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη, έχει λοιπόν νέο πρώτο σκόρερ, μετά από 45 χρόνια. Ο Γουέιν Ρούνι βρήκε δίχτυα με πέναλτι στο 82? στο ματς με την Ελβετία για τους προκριματικούς του EURO 2016 και εκθρόνισε τον σερ Μπόμπι Τσάρλτον από την κορυφή του διαχρονικού πίνακα των σκόρερ.

    Ο Τσάρλτον, που όπως κι ο Ρούνι, υπήρξε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής, σκόραρε για τελευταία φορά στις 20 Μαϊου 1970, όταν τα «Τρία Λιοντάρια» νίκησαν στη Μπογκοτά την Κολομβία (4-0). Έφτασε τα 49 γκολ και χρειάστηκαν να περάσουν 4,5 δεκαετίες για να πιάσει κάποιος τον «στρογγυλό» αριθμό 50. Είναι ο 30χρονος Ρούνι, ο οποίος εμφανίστηκε στο λυκαυγές του 21ου αιώνα.

    Το 2003 σε ηλικία 17 ετών (12/2/2003 εναντίον της Αυστραλίας) έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην εθνική και παράλληλα ο νεότερος σκόρερ της (6/9/2003 εναντίον της ΠΓΔΜ). Ακολούθησαν άλλα 49 γκολ και πλέον ο «Σρεκ» είναι πρώτος των πρώτων.

    Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 (ημερ. γενν. 24/10/1985) κι αυτό σημαίνει ότι βάζει... πλώρη για ένα άλλο ασύλληπτο ρεκόρ που κρατά εδώ και 25 χρόνια ο Πίτερ Σίλτον, με 125 διεθνείς συμμετοχές. Απομένουν άλλες 19, καθώς απόψε ο Ρούνι έφτασε τις 107.

    Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας

    Παίκτης Από-Εως Συμ. Γκολ

    1. Γουέιν Ρούνι 2003-... 107 50

    2. Μπόμπι Τσάρλτον 1958-1970 106 49

    3. Γκάρι Λίνεκερ 1984-1992 80 48

    4. Τζίμι Γκριβς 1959-1967 57 44

    5. Μάικλ Οουεν 1998-2008 89 40

    6. Νατ Λόφτχαουζ 1950-1958 33 30

    . Αλαν Σίρερ 1992-2000 63 30

    . Τομ Φίνι 1946-1958 76 30

    9. Φρανκ Λάμπαρντ 1999-2014 106 29

    . Βιβ Γούντγουορντ 1903-1911 23 29

    Πρώτοι σε συμμετοχές

    1. Πίτερ Σίλτον 1970-1990 125

    2. Ντέιβιντ Μπέκαμ 1996-2009 115

    3. Στίβεν Τζέραρντ 2000-2014 114

    4. Μπόμπι Μουρ 1962-1973 108

    5. Γουέιν Ρούνι 2003-... 107

    . Ασλεϊ Κόουλ 2001-2014 107

    7. Μπόμπι Τσάρλτον 1958-1970 106

    . Φρανκ Λάμπαρντ 1999-2014 106

    9. Μπίλι Ράιτ 1946-1959 105

    10. Μπράιαν Ρόμπσον 1980-1991 90


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 September 2015 - 12:32:16 UTC