Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης
  • [02] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία
  • [03] Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Επιστέγασμα της περιήγησης στην Αίγινα το μουσείο Καπράλου
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα μας
  • [05] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα στραφώ στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας
  • [06] Τα πολλά ψάρια κάνουν πέρα την κατάθλιψη

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης

    Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

    Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ' έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

    [02] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Την πεποίθηση ότι «η γνώση είναι ο καλύτερος φίλος» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, η οποία παρευρέθη στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.

    Ωστόσο, η υπουργός, απευθυνόμενη στους μαθητές, επεσήμανε: «Το σχολείο σημαίνει δυσκολίες, σημαίνει προσπάθεια, αλλά η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και είναι καλό να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις παραπέρα».

    Η κ. Κιάου ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν καλή σχολική χρονιά. «Να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα» πρόσθεσε.

    Μετά το πέρας του αγιασμού, η υπουργός μίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Το 12ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, σημειώνει, σταθερά, υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά είναι και το μοναδικό, πανελλαδικά, σχολείο που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ειδικής αγωγής), το οποίο λειτουργεί τα τελευταία επτά χρόνια.

    Χθες, η κ. Κιάου αναφερόμενη στα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. «Τα 2/3 των αποσπάσεων (σ.σ. εξωτερικού) είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη ηγεσία», ανέφερε.

    Στη συνέχεια, η υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, ωστόσο, λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ, θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς. Ειδικότερα, οι 12.000 θέσεις θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, ανά περιφέρεια, με δεσμευτικούς όρους. Οι υπόλοιπες 7.000 θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους: 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4.000 και ίσως παραπάνω, από τη μεταφορά 72 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Παιδείας.

    [03] Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Επιστέγασμα της περιήγησης στην Αίγινα το μουσείο Καπράλου

    «Μικρή κυβέρνηση, αυτοδύναμη με αποφασιστικό ρόλο και έργο», χαρακτήρισε την περιφερειακή αρχή, η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

    Το ενδιαφέρον της υπουργού προσέλκυσε, ο ορισμός της νέας επιτροπής παρακολούθησης του έργου «νέα πτέρυγα μουσείου "Χρήστου Καπράλου"», από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο, καθώς το μουσείο αποτελεί παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης από το 2006.

    Βρίσκεται στα Πλακάκια της Αίγινας, σε οικόπεδο έκτασης τριών στρεμμάτων, παρακείμενο του ήδη υπάρχοντος Μουσείου - Εργαστηρίου του σημαντικότερου ίσως Έλληνα γλύπτη του 20ου αιώνα.

    Ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 3,7 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Αττικής, ενώ η σχετική μελέτη συντάχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον καθηγητή Γιώργο Παρμενίδη. Ωστόσο, η εξέλιξη του έργου ανακόπηκε με ένδικα μέσα, τα οποία «σύντομα θα επιλυθούν», όπως δηλώνουν από την περιφέρεια.

    Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της περιφέρειας (πρώην και νυν) από τα βάθη της καρδιάς της «που αγκαλιάσατε με ενθουσιασμό το μεγάλο σχέδιο για το μουσείο Καπράλου».

    «Το όνειρό μου είναι το Μουσείο Καπράλου να αποτελεί τα επιστέγασμα της περιήγησης στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του νησιού. Ο επισκέπτης να ξεκινά από την Αφαία, να περνά από το Αρχαιολογικό Μουσείο και να καταλήγει στο μουσείο όπου θα συνειδητοποιεί ότι η αρχαιότητα είναι ζωντανή με σύγχρονο τρόπο» υπογράμμισε η υπουργός.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα μας

    Στη Κομοτηνή και την Καβάλα θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πιο συγκεκριμένα,θα επισκεπτεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή στις 18:30 ενώ στις19:30 θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

    Χθες, μιλώντας στα Ιωάννινα, τόνισε πως «δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά, η κυβέρνηση».

    «Για μας η διακυβέρνηση, σημαίνει όχι, σύνταξη εγκυκλίων εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων , λαφυραγώγηση του κράτους , ρουσφέτι και κομματισμός.Διακυβέρνηση για μας σημαίνει αγώνας από καλύτερες θέσεις, αλλά πάντα με καλύτερους στόχους , να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα μας», ανέφερε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε πως «οι ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά , οι ίδιες ιδέες, που κινούσαν τα βήματά μας τα δίσεκτα χρόνια της παντοδυναμίας τους, τα κινούν και σήμερα».

    [05] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα στραφώ στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιδιώξει πρώτα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, επιμένοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την "τελευταία ευκαιρία" για την έξοδο από την πενταετή κρίση.

    Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

    "Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας", λέει.

    Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. "Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση".

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

    Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις. "Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα", λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Ρόιτερς.

    [06] Τα πολλά ψάρια κάνουν πέρα την κατάθλιψη

    Η κατανάλωση πολλών ψαριών βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντονγκφένγκ Ζανγκ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Στατιστικών Υγείας του Ιατρικού Κολλεγίου του κινεζικού Πανεπιστημίου Τσινγκντάο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Epidemiology and Community Health", μελέτησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 26 έρευνες, οι οποίες έγιναν μεταξύ 2001-2014 και συνολικά αφορούσαν πάνω από 150.000 άτομα από όλες τις ηπείρους.

    Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι τρώνε τα περισσότερα ψάρια, έχουν κατά μέσο όρο 17% μειωμένο κίνδυνο για κατάθλιψη, σε σχέση με όσους τρώνε τα λιγότερα ψάρια μέσα στην εβδομάδα. Η συσχέτιση είναι πιο ορατή στην Ευρώπη. Η μείωση του κινδύνου κατάθλιψης χάρη στα ψάρια είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στους άνδρες (20%) από ό,τι στις γυναίκες (16%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 8:32:14 UTC