Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με διαφορά 4-5 μονάδων
  • [02] Standard & Poor's: Στο CCC+ παραμένει η αξιολόγηση της Ελλάδας
  • [03] Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γερανός στη Μέκκα
  • [04] Σε εξήντα ιταλικές πόλεις η «πορεία των ξυπόλυτων ανδρών και γυναικών» σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες
  • [05] Σε πρόσφυγες θα διατεθούν τα έσοδα ενός πανκ, αντιναζιστικού τραγουδιού που σαρώνει στα τσαρτ
  • [06] Σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται στην Κατώτερη Παλαιολιθική Περίοδο εντοπίστηκαν στη Μεγαλόπολη
  • [07] Ήττα στους «4» και «μικρός» τελικός για την εθνική πόλο νέων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

  • [01] Π. Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με διαφορά 4-5 μονάδων

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη με 4-5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν 13 περίπου βουλευτές, εκτίμησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του σήμερα το απόγευμα την ιστοσελίδα Newpost.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι 2-3 βουλευτές που θα είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα βρεθούν μεταξύ «καραμανλικών βουλευτών» και άλλων που θα «απελευθερωθούν» ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων, που κατ εκτίμησή του, θα συντελεστούν τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

    Εξέφρασε την άποψη ότι θα ανατραπούν από ηγέτες των κομμάτων τους, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και η κ. Γεννηματά, ενώ σε παρατήρηση περί «πρόσκλησης σε αποστασία», είπε πρώτον, «αποστασία από ποιο κόμμα, αφού κόμμα δεν θα υπάρχει» και δεύτερον, ότι «δεν είναι αποστασία η συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

    Ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εστιάζοντας στο ότι δεν την διέπει το αγγλικό δίκαιο και στο ότι έχει χρονικό ορίζοντα τριετίας, ενώ επισήμανε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της εν λόγω συμφωνίας, την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

    Στην παρατήρηση ότι αν συμμετάσχει το ΔΝΤ, θα ισχύσει και το αγγλικό δίκαιο, απάντησε ότι δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό αυτό, προσθέτοντας ότι συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνει την δυνατότητα διαγραφής του 70% του χρέους και «το 30% το δίνουμε τιτλοποιημένο».

    [02] Standard & Poor's: Στο CCC+ παραμένει η αξιολόγηση της Ελλάδας

    Aμετάβλητη διατήρησε την αξιολόγηση του για το αξιόχρεο της Ελλάδας ο οίκος Standard & Poor's.Όπως ανακοίνωσε, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα παραμένει στη βαθμίδα CCC+.

    O διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι, χωρίς πρόσθετη αναδιάρθρωση, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα παραμείνει μη βιώσιμο. Οι προοπτικές (outlook) παρέμειναν σε «σταθερό».

    Η διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος στο CCC+ αντανακλά, σύμφωνα πάντα με την S&P, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξαρτάται από τις ευνοϊκές επιχειρηματικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

    Ο οίκος προβλέπει ότι η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, λόγω του πλήγματος στην κατανάλωση από την εισαγωγή των capital controls, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει ύφεση 3% εφέτος, προβλέποντας ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει μειωθεί σε ποσοστά μικρότερα του 33%.

    [03] Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γερανός στη Μέκκα

    Tουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 154 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας γερανός κατέρρευσε στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, γνωστοποίησε η αρχή πολιτικής προστασίας.

    Ελάχιστες πληροφορίες μεταδίδονται σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ωστόσο στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

    Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

    Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Χατζ, το ετήσιο προσκήνυμα.

    [04] Σε εξήντα ιταλικές πόλεις η «πορεία των ξυπόλυτων ανδρών και γυναικών» σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες

    Πρόκειται για την «πορεία των ξυπόλυτων ανδρών και γυναικών», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα ιταλών διανοουμένων και οι πρώτες δυο πορείες θα ξεκινήσουν στο κέντρο της Βενετίας και από το Λίντο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Μπιενάλε, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της «Γαληνοτάτης».

    «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, εκτεθειμένοι στους κινδύνους και στις απρόβλεπτες εξελίξεις της ζωής, απροστάτευτοι. Ότι όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια» τονίζουν οι διοργανωτές.

    Εκτός από την Βενετία η πορεία των «ξυπόλυτων ανδρών και γυναικών» θα πραγματοποιηθεί σε άλλες εξήντα πόλεις της Ιταλίας. Από την Φλωρεντία μέχρι το Μιλάνο, από την Νάπολη μέχρι την Ρώμη.

    Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεταξύ των άλλων η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, καθολικές εθελοντικές οργανώσεις και τα ιταλικά συνδικάτα.

    [05] Σε πρόσφυγες θα διατεθούν τα έσοδα ενός πανκ, αντιναζιστικού τραγουδιού που σαρώνει στα τσαρτ

    Ένα πανκ, αντιναζιστικό τραγούδι του 1993 ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των τσαρτ της Γερμανίας.

    Το Schrei nach Liebe («Κραυγή Αγάπης») σαρώνει στη χώρα καθώς διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι του συγκροτήματος Die rzte ανέβηκε στη 12η θέση και από σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του TOP 100, για πρώτη φορά στα 22 χρόνια που μετρά ο θεσμός, όπως ανακοίνωσε ο GFK-Entertainment, ο οργανισμός που συντάσσει τη λίστα αυτή.

    Οι πωλήσεις του τραγουδιού αυξήθηκαν κατακόρυφα χάρη στην κινητοποίηση που οργανώθηκε μέσω των χάσταγκ #AktionArschloch και #ActionTrouducul. Ο αρχικός στόχος ήταν να καταγγελθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία.

    Το συγκρότημα δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα στην οργάνωση Pro Asyl που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες.

    Το τραγούδι σημείωσε επιτυχία τη δεκαετία του '90 καθώς κατήγγειλε την ακροδεξιά βία. Την εποχή εκείνη στη Γερμανία είχαν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον προσφύγων από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία.

    Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι Γερμανοί τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων.

    [06] Σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται στην Κατώτερη Παλαιολιθική Περίοδο εντοπίστηκαν στη Μεγαλόπολη

    Ολόκληρος σχεδόν ο σκελετός ενός ελέφαντα, καθώς και πλούσια ίχνη πανίδας (τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια και ερπετά) και χλωρίδας (τεμάχια ξύλου, καρποί κ.λπ.) της Κατώτερης Παλαιολιθικής Περιόδου εντοπίστηκαν στο χώρο του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

    Πρόκειται για την υπαίθρια αρχαιολογική θέση Μαραθούσα 1 όπου βρέθηκαν λίθινα τέχνεργα δίπλα σε οστά ελέφαντα και άλλων θηλαστικών, που χρονολογούνται προκαταρκτικά στα 300.000-600.000 έτη πριν από σήμερα.

    [07] Ήττα στους «4» και «μικρός» τελικός για την εθνική πόλο νέων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

    Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν, θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σερβίας, από την οποία γνώρισε την ήττα με 16-8 στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα θα παίξει στον «μικρό» τελικό (12/9, 10:50 π.μ.) με αντίπαλο την Ουγγαρία, η οποία ηττήθηκε 12-10 από την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 18:32:29 UTC