Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Τα επικίνδυνα πειράματα κόστισαν πολλά
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου
  • [03] Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
  • [04] Το αδιαχώρητο στον σταθμό του Μονάχου από τους πρόσφυγες
  • [05] Η «πρώτη» τού Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων
  • [06] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Θ. Τζήμερος
  • [07] Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ με «περίπατο» στη Βέροια
  • [08] Πέντε γκολ ο Κριστιάνο στην «εξάρα» της Ρεάλ
  • [09] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Τα επικίνδυνα πειράματα κόστισαν πολλά

    «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

    Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου».

    Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

    Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.

    «Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια και σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

    Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

    Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου

    Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημείωσε πως αν και η κατάσταση αυτήν τη στιγμή δεν είναι «πολιτικά ξεκάθαρη», υπάρχει μια ευρεία πλειοψηφία στα υποψήφια κόμματα, που υποστηρίζει την συμφωνία και δήλωσε «αισιόδοξος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις εκλογές».

    Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί αργότερα το Φθινόπωρο.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον υπηρεσιακό Έλληνα υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη για την προετοιμασία της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η νομοθέτηση.

    Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως η «εργασία δεν έχει διακοπεί» και πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» με τους θεσμούς για την προετοιμασία των προαπαιτουμένων δράσεων. Όπως συμπλήρωσε, προτεραιότητες για την πρώτη αξιολόγηση αποτελούν: η σύνταξη προϋπολογισμού για το 2016, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των φορολογικών Αρχών και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

    Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι είναι «απαραίτητη» η εμπλοκή του «τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα κράτη- μέλη», ενώ ο Μπενουά Κερέ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, συμπλήρωσε πως συμμετέχει ήδη στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές.

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι αυτήν τη στιγμή σε «καλή τροχιά» όσον αφορά το νέο πρόγραμμα από τον ESM, ενώ ενημέρωσε πως η επόμενη δόση για την Ελλάδα, ύψους 3 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο, «εφόσον και όταν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα».

    [03] Α. Μέρκελ: Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

    «Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

    «Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.

    «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

    [04] Το αδιαχώρητο στον σταθμό του Μονάχου από τους πρόσφυγες

    Κατά χιλιάδες, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να φτάνουν, για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, την πύλη εισόδου τους στον "γερμανικό παράδεισο". Όμως οι τελετές υποδοχής έχουν σταματήσει και, κυρίως, οι δυνατότητες της πόλης να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους αρχίζουν να περιορίζονται.

    Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναμένεται ότι θα αποβιβαστούν μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε στον σιδηροδρομικό σταθμό της βαυαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Εύα Χίνγκλαϊν, την εκπρόσωπο της περιφέρειας της Άνω Βαυαρίας. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τις 10.30 το πρωί οι αρχές είχαν καταγράψει 3.600 αφίξεις.

    Αν το κύμα των προσφύγων από την Αυστρία και την Ουγγαρία δεν κοπάσει αύριο, τότε και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως έγινε και το προηγούμενο, αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία 20.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι.

    [05] Η «πρώτη» τού Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων

    Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε σήμερα το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

    Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό άρχισε σήμερα την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων, όπως θα κάνει κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.

    Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

    [06] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Θ. Τζήμερος

    Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 στο κέντρο του Βόλου, στο οποίο τραυματίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

    Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Ιωλκού, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Τζήμερος, που εκινείτο στην οδό Ανθίμου Γαζή, συγκρούστηκε με άλλο όχημα επί της Ιωλκού.

    Ο κ. Τζήμερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου με χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι θλαστικό.

    [07] Πρώτη νίκη για ΠΑΟΚ με «περίπατο» στη Βέροια

    Με άκρως πειστική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας 3-0 τη Βέροια για την 3η αγωνιστική της Super League και έδειξε ότι είναι έτοιμος για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Καμπάλα. Ο Αθανασιάδης που επέστρεψε στη δράση με γκολ στο 17', ο Μακ στο 25' και ο Τζιόλης στο 55' ήταν οι σκόρερ της πρώτης νίκης του «δικεφάλου» του Βορρά στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την πρώτη ήττα.

    Στο άλλο ματς της ημέρας, ο κεντρικός αμυντικός της Καλλονής Ανέστης Αναστασιάδης, «έσωσε την παρτίδα» για την ομάδα του, καθώς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τηn μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Τρίπολης, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο 84' με το πέναλτι του Γιάννου. Οι γηπεδούχοι, που πήραν τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα, ισοφάρισαν ενώ έπαιζαν με εννέα παίκτες, καθώς στο 78' αποβλήθηκε ο Κεϊτά και στο 84' ο Ουκα.

    [08] Πέντε γκολ ο Κριστιάνο στην «εξάρα» της Ρεάλ

    Πέντε γκολ και ανάμεσά τους ένα αυθεντικό χατ-τρικ, σημείωσε σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην εμφατική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, που συνέτριψε με 6-0 εκτός έδρας την Εσπανιόλ. Η αναμέτρηση έγινε για την 3η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν και ο Πορτογάλος άσος πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο (7?, 17? πεν, 20?), ενώ σκόραρε και στο 62ο και 81ο λεπτό του αγώνα, χάνοντας για λίγο ένα ιστορικό ρεκόρ, δηλαδή δύο γνήσια χατ-τρικ ανά ημίχρονο! Το έκτο γκολ των Μαδριλένων που ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, σημείωσε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 28ο λεπτό.

    Για τον Ρονάλντο ήταν το 29ο χατ τρικ στην καριέρα του, ενώ έφτασε τα 230 γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα των «μερένγκες», ξεπερνώντας τον Ραούλ που είχε 228 και πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας».

    [09] Η Εθνική «καθάρισε» το Βέλγιο και προχωρά

    Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2015, για πρώτη φορά μετά το 2009, επικρατώντας του Βελγίου με 75-54 στην Λιλ της Γαλλίας. Η Ελλάδα στους «8» της διοργάνωσης θα βρει απέναντι της την Ισπανία, που νίκησε 80-66 την Πολωνία.

    Τα δεκάλεπτα 16-15, 34-31, 57-42, 75-54


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 September 2015 - 18:32:22 UTC