Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπ. Λυκούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τριετή ορίζοντα
  • [02] Πρέπει να θρηνήσουμε, αλλά οφείλουμε και να δράσουμε, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη τραγωδία στο ΦαρμακονήσΙ
  • [03] Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία
  • [04] Μεγάλη διαδήλωση στο Μάλμε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα
  • [05] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι
  • [06] Αποζημίωση καλείται να καταβάλει ο Αρ. Ντινόπουλος στη Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση
  • [07] Επίσκεψη Β. Μεϊμαράκη σε περίπτερα της 80ής ΔΕΘ
  • [08] Η ήττα και ο αποκλεισμός έφεραν την παραίτηση του Περάσοβιτς
  • [09] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ
  • [10] Με ηγέτη και σκόρερ τον Τσόρι, ο Ολυμπιακός έκανε το «3Χ3»

  • [01] Σπ. Λυκούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τριετή ορίζοντα

    Μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τουλάχιστον τριετή ορίζοντα, όσος και ο χρόνος που χρειάζεται για να υλοποιηθεί ο οδικός οικονομικός χάρτης που προβλέπεται στο μνημόνιο, είναι αυτό που χρειάζεται για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος του Ποταμιού στην Α' Αθηνών Σπύρος Λυκούδης.

    Ο ίδιος προσθέτει ότι με μια τέτοια κυβέρνηση μπορούμε να εμφανιστούμε αξιόπιστα απέναντι στους δανειστές και να πετύχουμε δικαιότερη εφαρμογή του μνημονίου.

    Ο κ. Λυκούδης τονίζει ότι πρέπει να τεθεί τέλος στον διχαστικό λόγο και τις ύβρεις για να προχωρήσει η εθνική συνεννόηση και ότι δεν υπάρχει πια χώρος για εύκολες υποσχέσεις για λύσεις χωρίς κόστος.

    [02] Πρέπει να θρηνήσουμε, αλλά οφείλουμε και να δράσουμε, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη τραγωδία στο ΦαρμακονήσΙ

    «Οι σημερινοί νεκροί στο Φαρμακονήσι προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων που πληρώνουν, εδώ και καιρό, το πιο ακριβό τίμημα, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.Πρέπει να θρηνήσουμε, αλλά οφείλουμε και να δράσουμε», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

    Επισημαίνει ότι «η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι πύλη εισόδου και χρειάζεται στήριξη, πόρους και υποδομές για να συνδράμει, όπως οφείλει, απελπισμένους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, με την ελπίδα της επιβίωσης». Τονίζει επίσης ότι «οφείλει να δρα με βάσητους διεθνείς κανόνες,αλλά και δεσμευόμενη από τη συνείδηση ενός λαού που έχει βιώσει την προσφυγιά».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, «κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, πέρα από μισαλλοδοξίες ή μικροκομματικές σκοπιμότητες», για να σημειώσει ότι «δεν γίνεται να θρηνεί κανείς τους νεκρούς και ταυτόχρονα να σπεκουλάρει πάνω σε όσους επιβίωσαν».

    [03] Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία

    Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε πριν από λίγη ώρα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

    [04] Μεγάλη διαδήλωση στο Μάλμε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα

    Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μάλμε της νότιας Σουηδίας, για να "Καλωσορίσουν τους Πρόσφυγες" και να ζητήσουν να εφαρμοστεί μια πιο γενναιόδωρη πολιτική όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν 4.000-5.000 άνθρωποι.

    Σε μια σελίδα του Facebook ωστόσο περίπου 13.000 χρήστες είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διαδήλωση αυτή που οργανώθηκε από τους Νέους Οικολόγους και άλλα 40 κινήματα.

    "Υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, αυτό μας χαροποιεί και μας κάνει υπερήφανους. Οι άνθρωποι κινητοποιούνται για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και το βλέπετε τώρα" είπε ένας εκπρόσωπος των Νέων Οικολόγων, ο Μάλτε Ρόος. "Ελπίζουμε ότι η διαδήλωση αυτή θα βοηθήσει ώστε να ασκηθεί πίεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς να δημιουργήσουν περισσότερες νόμιμες διόδους" για την άφιξη προσφύγων στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

    [05] Ασύλληπτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι

    Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, από την ανθρώπινη τραγωδία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να έχουν περισυλλεγεί μέχρι τώρα οι σοροί 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη, ένδεκα παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια) δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

    Μέχρι το μεσημέρι οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28. Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

    Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

    Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

    Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσι.

    [06] Αποζημίωση καλείται να καταβάλει ο Αρ. Ντινόπουλος στη Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση

    Ποσό 60 χιλιάδων ευρώ επιδίκασε με απόφαση του το Πολυμελές Πρωτοδικείο ως αποζημίωση για ηθική βλάβη στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και υπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρη Ντινόπουλο.

    Η κ. Δούρου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Ντινόπουλου μετά από δημόσιες δηλώσεις του, την Άνοιξη του 2014 μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

    Ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει πως η τότε υποψήφια περιφερειάρχης είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ιδιότητα που η ίδια η κ. Δούρου με τηλεφωνική της παρέμβαση είχε διαψεύσει τονίζοντας πως είχε εργαστεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε Ινστιτούτο του υπουργείου.

    Το δικαστήριο ορίζει για τον κ. Ντινόπουλο ότι η απόφασή του είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ.

    Η κ. Δούρου τόσο με την κατάθεση της αγωγής όσο και ενώπιον του Πρωτοδικείου έχει δηλώσει πως οποιοδήποτε ποσό της επιδικαστεί θα το διαθέσει στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.

    [07] Επίσκεψη Β. Μεϊμαράκη σε περίπτερα της 80ής ΔΕΘ

    Επίσκεψη στους χώρους της 80ής ΔΕΘ πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

    Πρώτος σταθμός της περιήγησής του στην Έκθεση ήταν το Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο Β. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη, για την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων «FeelSafe», που αναφέρεται στο ασφαλές ηλεκτρονικό εμπόριο και υλοποιείται από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

    Παρουσία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε το έργο του Σώματος, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό το έργο του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. «Συγκριτικά με τους άλλους υπουργούς του προηγούμενου επταμήνου είχε μία λογική πρόταση και άποψη» είπε αναφερόμενος στον Ι. Πανούση.

    Στον Β. Μεϊμαράκη απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα της ΕΛΑΣ από τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό, ενώ, λίγο πριν αναχωρήσει, ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Με σεβασμό στο κοινωνικό έργο που επιτελείτε με αυταπάρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θερμά συγχαρητήρια».

    Νεαρή γυναίκα που βρισκόταν στο διπλανό περίπτερο του ΠΑΟΚ περίμενε τον Β. Μεϊμαράκη έξω από το Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ και του δώρισε φανέλα του «Δικεφάλου», με το όνομά του και το νούμερο «10» στο πίσω της μέρος.

    [08] Η ήττα και ο αποκλεισμός έφεραν την παραίτηση του Περάσοβιτς

    Ανέλαβε την ευθύνη ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς για τον αποκλεισμό της Κροατίας από την Τσεχία (80-59), στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2015 και παραιτήθηκε. «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό, αλλά και για τα άσχημα αποτελέσματα. Εγώ φταίω», δήλωσε απογοητευμένος ο Περάσοβιτς, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί η εθνική ομάδα στις προσδοκίες των Κροατών.

    «Θέλω να δηλώσω πως παραιτούμαι από την θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Κροατίας. Έτσι και αλλιώς το συμβόλαιό μου τελειώνει φέτος. H εικόνα μας ήταν απαράδεκτη. Είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να πούμε μία συγνώμη στον κόσμο μας. Αφήσαμε το παιχνίδι και δεν αντιδράσαμε. Αυτό με ενόχλησε και με νευρίασε. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι. Η Τσεχία ήταν καλύτερη και μας νίκησε δίκαια. Στην επίθεση δεν κάναμε πράγματα που θέλαμε και κάναμε πάρα πολλά λάθη στο ματς. Πικρή ήττα. Είναι από τις πιο άσχημες μέρες μου στο μπάσκετ. Ίσως η χειρότερη», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

    [09] Με Μπουονανότε ανατροπή και νίκη 3-1 για την ΑΕΚ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ και νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League. Ο «Αγιαξ» προηγήθηκε στο 19' με τον Ακόστα, όμως ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές (35' με πέναλτι και 44') στην ανατροπή των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87'.

    Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74' και ο Τζημόπουλος στο 80'.

    [10] Με ηγέτη και σκόρερ τον Τσόρι, ο Ολυμπιακός έκανε το «3Χ3»

    Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι», λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League με την Μπάγερν, έκαναν το «3Χ3» στο πρωτάθλημα με τα τέρματα των Ντουρμάζ (11'), Ντομίνγκες (52') και Μαζουακού (59'), ενώ για τους φιλοξενούμενους, που δεν έχουν ακόμη βαθμό, μείωσε στο 71' ο Μπανανά.

    Οι δύο ομάδες είχαν από ένα χαμένο πέναλτι, αρχικά ο Πλατανιάς στο 30ο δευτερόλεπτο με τον Ντίνα και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός στο 62' με τον Τσόρι Ντομίνγκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2015 - 16:32:12 UTC