Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο
  • [02] Αντιδράσεις στην Γερμανία για την πολιτική της Α. Μέρκελ στο προσφυγικό
  • [03] Ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης
  • [04] Ραντεβού με τους μικρομηκάδες στη Δράμα
  • [05] Πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό, 1-0 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο

    «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι πραγματικό όπλο στα χέρια του λαού, που την επόμενη μέρα θα βρεθεί να πληρώνει το βαρύ κι ασήκωτο λογαριασμό του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν και τώρα θέλουν να εφαρμόσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί ακόλουθοι του συστήματος. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αχρηστεύει παγίδες, βγάζει από τη μέση τα εμπόδια, κερδίζει πολύτιμο χρόνο, σημαδεύει κατευθείαν, γιατί δίνει δύναμη στη δύναμη του λαού, στο ΚΚΕ» ανέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, στην αποψινή του ομιλία στην Θήβα.

    Υπογράμμισε ότι την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ «ο πραγματικός αντίπαλος: η Ε.Ε., τα μονοπώλια και η εξουσία τους που θέλουν γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις να υλοποιηθεί κατά γράμμα το μνημόνιο, δηλαδή να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου».

    Χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως fast track, είπε ότι με αυτές θέλουν να μην προλάβει ο λαός να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και με μια κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, και κυρίως θέλουν μέσω των εκλογών να καταστεί ο λαός συνένοχος στην πολιτική τους βάζοντας την υπογραφή του στο μνημόνιο διότι έτσι θα ερμηνευθεί η ψήφος του σε αυτά τα κόμματα.

    [02] Αντιδράσεις στην Γερμανία για την πολιτική της Α. Μέρκελ στο προσφυγικό

    Συνεχίζονται στην Γερμανία οι αντιδράσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, οι οποίες αφορούν τόσο την αρχική προσέγγιση για υποδοχή των προσφύγων όσο και την χθεσινή απόφαση για προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων.

    Οι Πράσινοι ζήτησαν σήμερα από την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να ενημερώσει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την στρατηγική της κυβέρνησης της, καθώς, όπως επισημαίνουν, η αναστολή της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν συνιστά σοβαρή αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας. Την ίδια ώρα, στέλεχος της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) δηλώνει στο περιοδικό Focus ότι η κυρία Μέρκελ βρίσκεται αυτή τη στιγμή «ανάμεσα στο Νόμπελ Ειρήνης και στο κομματικό πρόβλημα».

    Από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία σήμερα τόνισε ότι η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων προβλέπεται από την ίδια την Συνθήκη Σένγκεν και υποστήριξε ότι δεν συνιστά κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες, αλλά προσπάθεια αποκατάστασης συντεταγμένης διαδικασίας εισόδου στη χώρα, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε κατάλογο με επαγγελματικές ειδικότητες που χρειάζεται η Γερμανία. Πρόκειται κυρίως για ειδικευμένους σε τεχνικούς κλάδους, όπως στην μεταλλουργία, την οικοδομή, τις κατασκευές από μπετόν και ατσάλι, τον προγραμματισμό Η/Υ, την δημιουργία λογισμικού, για ορθοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές και για τεχνικούς στα βοηθήματα ακοής.

    [03] Ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης

    Με στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης και την προσέλκυση νέων σε ηλικία θεατών, ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης, σε διοργάνωση της Skull of Yorick Productions και της ΦΙΞ in art.

    Τρεις παραστάσεις θα ανέβουν στη Ρωμαϊκή Αγορά με δωρεάν είσοδο: "Suor Angelica" του Πουτσίνι (16/9), "Κάρμεν" του Μπιζέ (18/9), "Διδώ και Αινείας" του Πέρσελ και οι τρεις με ώρα έναρξης τις 9.30μμ.

    Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η «Νόρμα» του Μπελίνι, με πρωταγωνίστρια τη διεθνούς φήμης υψίφωνο Τζένη Δριβάλα, με τιμές εισιτηρίων 25, 20, 15 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεαγένειο "Αλέξανδρος Συμεωνίδης".

    [04] Ραντεβού με τους μικρομηκάδες στη Δράμα

    Το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σηκώνει αυλαία σήμερα Δευτέρα (14/9), παραμένοντας πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού έως τις 19/9, παρά τον εκλογικό πυρετό της εβδομάδας. Φέρνει στο προσκήνιο ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών, νέων κυρίως δημιουργών, αφιερώματα, εργαστήρια σινεμά, και παράλληλες εκδηλώσεις.

    Με διακόσιες δέκα ταινίες σε όλα της τα προγράμματα, η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στη Δράμα που κλείνει φέτος τα 38 της χρόνια αναπτύσσεται και εκτός από τους πιστούς της υποστηρικτές, ενδυναμώνει τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά φέτος η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) θα δώσει το δικό της βραβείο από το Διεθνές Τμήμα.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα από τις 168 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 41 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ τα οποία θ' απονείμει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Αχιλλέα Κυριακίδη, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νίκο Σέκερη και Γιώργο Φρέντζο. Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίζονται, είναι ανεξάρτητες στην συντριπτική πλειονότητά τους παραγωγές, στις οποίες συμμετέχουν και αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν. Ανάμεσά τους τέσσερα ντοκιμαντέρ και ισάριθμα animation.

    [05] Πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό, 1-0 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

    Το πρώτο «τρίποντό» του στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε απόψε στο Καυτανζόγλειο ο Λεβαδειακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα με 1-0 επί του Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής. To μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε από τον Μάντζιο στο 50΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 September 2015 - 20:32:25 UTC