Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών
  • [02] Στην Κρήτη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό
  • [04] Πέντε νεκροί από τον σεισμό των 8,3 βαθμών στη Χιλή
  • [05] Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής
  • [06] Σεισμός 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα της Χιλής

  • [01] Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών

    «Δώστε μας δύναμη από τη δύναμη σας για να είμαστε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας» ανέφερε μιλώντας από το Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια»

    "Δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε κατά την ομιλία της προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ .

    «Ο Ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη εντολή την κρίσιμη, για σχηματισμό Κυβέρνησης λέγοντας όχι στον Μιχαλολιάκο όχι στη Χρυσή Αυγή» είπε .

    Ακολούθως ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα και μια βαθειά ανάμνηση . Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζει μέσα στις καρδιές μας και μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες οι νίκες και οι ήττες, η αγωνία που έχουμε όλοι» και έκανε λόγο για μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης . «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα το σπίτι μας. Για αυτή την παράταξη δίνουμε μάχη στις 20 Σεπτέμβρη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε έργα και δράσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων : «Σκεφτείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική συμφιλίωση , την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, χωρίς το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ , την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία κ.α. , μιλώντας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις .

    Επίσης επεσήμανε ότι ενώ όλοι αγωνίζονται σήμερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κανείς δεν λέει ότι η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος είναι ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ

    Διαβάστε επίσης:

    Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

    [02] Στην Κρήτη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

    Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον 'Αγιο Νικόλαο στο Νομό Λασιθίου και στις 17:30 θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

    Στις 19:30 θα εκφωνήσει ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

    [03] Συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ενώ καθοριστική θα είναι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την Τρίτη για το προσφυγικό, όπως τόνισε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Στο μεταξύ, η Ουγγαρία συνέλαβε 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας «τρομοκράτης», καθώς οι μετανάστες που απαιτούσαν είσοδο στα πρόσφατα σφραγισμένα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Σερβία συγκρούστηκαν με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτόξευσαν νερό και δακρυγόνα ενώ οι μετανάστες έψαχναν για νέα μονοπάτια να μπουν στην ΕΕ.

    Καθώς χιλιάδες μετανάστες διάσπαρτοι στη βαλκανική χερσόνησο προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ, με προορισμό τη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε στα ΜΜΕ ότι η χώρα του σκόπευε να χτίσει έναν φράχτη σε μέρος των συνόρων της με την Κροατία και τη Ρουμανία για να σταματήσει την αθρόα εισροή μεταναστών.

    Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με οπισθοφυλακή θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος των κλειστών συνόρων με τη Σερβία, όπου νεαροί μετανάστες τους πέταγαν πέτρες, απαιτώντας είσοδο στη χώρα. Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και 2 παιδιά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Ούγγρο αξιωματικό ασφάλειας.

    «Η αστυνομία συνέλαβε αναγνωρισμένο τρομοκράτη» μεταξύ των 29, είπε ένας σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην κρατική τηλεόραση Μ1. Εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ο άντρας αυτός ήταν «στη βάση δεδομένων των υπηρεσιών ασφάλειας».

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για «βάναυση» και «μη-ευρωπαϊκή» συμπεριφορά και ζήτησε από την ΕΕ να επέμβει.

    Η Κροατία είπε ότι θα στείλει ειδικούς στα σύνορά της με τη Σερβία να ταυτοποιήσουν ναρκοπέδια από τους Βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του '90.

    Ο φράχτης που έχει κατασκευάσει η Ουγγαρία ύψους 3,5 μέτρων σε σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων της με τη Σερβία θα επεκταθεί και στα σύνορα με τη Ρουμανία.

    [04] Πέντε νεκροί από τον σεισμό των 8,3 βαθμών στη Χιλή

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών, ο οποίος έπληξε χθες Τετάρτη την Χιλή, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ νωρίτερα η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, η οποία πρόκειται να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

    Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

    Το ένα θύμα είναι μία 26χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από ανακοπή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    «Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης...», δήλωσε η Πρόεδρος σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.

    Υπάρχει άγνωστος αριθμός τραυματιών και έχουν καταστραφεί κτίρια.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 280 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

    Στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

    Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

    Ο σεισμός ήταν ο σφοδρότερος που σημειώνεται την τελευταία πενταετία στη χώρα, προκάλεσε πλημμύρες σε παραθαλάσσιες πόλεις και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της Νότιας Αμερικής αλλά και μέχρι την Χαβάη, την Καλιφόρνια και την Γαλλική Πολυνησία.

    Λιγότερο από μισή ώρα μετά τον κυρίως σεισμό, σημειώθηκαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις όλες μεγέθους μεγαλύτερου των 6,1 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Η Χιλή είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές στον πλανήτη.Τον Φεβρουάριο του 2010, σεισμός 8,8 βαθμών σημειώθηκε στη χώρα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

    [05] Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής

    Την πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης προς την Ελλάδα στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ, στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα καθώς επίσης η αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και δημόσιων πόρων για τις αναγκαίες επενδύσεις στη χώρα. Εκτιμάται, δε, ότι η αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στα προγράμματα συνοχής, μεταφράζονται για την Ελλάδα σε εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ.

    [06] Σεισμός 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα της Χιλής

    Σεισμός μεγέθους 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής το πρωί, ενώ οι αρχές των χωρών της Χιλής και του Περού και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης προειδοποιήθηκαν για καταστροφικά κύματα τσουνάμι.Η Χιλή εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους περιοχών κοντά στις ακτές να εκκενώσουν την περιοχή.

    Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε ότι είχε ισχύ 7,9 βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή έξω από την Χιλή και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων, και 169 χιλιόμετρα βόρεια από το Βαλπαράισο, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).Ο κύριος σεισμός ακολουθήθηκε από δύο μικρότερους σεισμούς - 6,2 και 6,4 βαθμών - περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, είπε το USGS.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένιωσαν τον σεισμό ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και την Χαβάη.Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 4:32:13 UTC