Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό
  • [02] Πλ. Τήνιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η σωτηρία για το ασφαλιστικό
  • [03] Γενική πρόβα εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών
  • [04] Την Λαϊκή Ενότητα στηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης
  • [05] ΕΕ: Μπορεί να χαθούν μέχρι και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας εάν η Κίνα αναγνωριστεί ως «οικονομία της αγοράς»
  • [06] Μπ. Ταλεγόν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το αποτέλεσμα της Κυριακής καθοριστικό για τη μάχη κατά της τρόικας
  • [07] Έγκαιρα ξεκίνησε η μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής
  • [08] Σκηνές ανείπωτης οδύνης, στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων στο Φαρμακονήσι
  • [09] Με 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ
  • [10] Π. Λαφαζάνης: Το μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο
  • [11] Βερολίνο: Ο Κανονισμός του Δουβλίνου εξακολουθεί να ισχύει, αλλά χρειάζεται αλλαγές
  • [12] Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας σε Μουρίνιο για... σεξισμό!

  • [01] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

    «Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται από ένα και μόνο κράτος», δήλωσε για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, υποδεχόμενη το μεσημέρι την Επίτροπο αρμόδιο για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    «Κάνει μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησή μας, θεωρούμε ότι η εισροή είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει την ένταση και την οξύτητα του προβλήματος», είπε η κ. Θάνου και ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο ότι η κυβέρνηση, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, συλλέγει όλο το απαραίτητο υλικό και τα στοιχεία προκειμένου να τα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό ο οποίος θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. «Αναμένουμε κι εμείς ότι στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση δεδομένου ότι το ζήτημα έχει καταστεί ιδιαίτερα οξύ και έχει διερευνθεί στους κόλπους της ΕΕ», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

    «Οι εξελίξεις ανεβάζουν το θερμόμετρο. Είμαστε υπό πίεση», είπε από την πλευρά του Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «είμαστε λίγο πριν από τις δύο Συνόδους, τη Σύνοδο των Υπουργών και τη Σύνοδο Κορυφής». Είπε ακόμη ότι τελευταία Σύνοδος των Υπουργών δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξαν χώρες που διαφοροποιήθηκαν. Για την Ελλάδα ανέφερε ειδικότερα ότι, ενώ συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές, έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα σημεία εξόδου. Προέβλεψε ότι η πίεση θα συνεχιστεί και είπε ότι η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα της διαχείρισης των ροών -και με οικονομικά μέσα και με τεχνογνωσία-, ώστε η διαχείριση να είναι η καλύτερη δυνατή.

    [02] Πλ. Τήνιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η σωτηρία για το ασφαλιστικό

    Το «Ποτάμι» δίνει έμφαση στα νέα πρόσωπα, τα οποία με αίσθημα ευθύνης, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύσκολα, επείγοντα και ίσως άγνωστα ως σήμερα θέματα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στην Α' Αθήνας, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πλάτων Τήνιος.

    Αναφερόμενος στις συνεργασίες, λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με πρόσωπα όπως ο κ. Τσακαλώτος, ενώ έχει πρόβλημα με άτομα που τους ενδιαφέρει μόνον η διαχείριση της εξουσίας.

    Έχοντας ασχοληθεί και ως πανεπιστημιακός και ως συγγραφέας με το ασφαλιστικό, τονίζει ότι αυτό που προέχει είναι να αυξήσουμε την παραγωγή, και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, γιατί μόνον τότε θα διασφαλιστούν οι συντάξεις.

    Αναφέρει τις καλές πτυχές του μνημονίου στην παιδεία και το ασφαλιστικό και θεωρεί ότι τα επόμενα τρία χρόνια μαζί με τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνει και ένας συντεταγμένος κοινωνικός διάλογος για τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος μεταξύ των πολιτών, μετά την απώλεια του 25% του ΑΕΠ από το 2009.

    [03] Γενική πρόβα εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών

    Με τη γενική πρόβα των ηλεκτρονικών συστημάτων ολοκληρώθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης επισκέφθηκε γραφεία του υπουργείου και συνομίλησε με υπαλλήλους, οι οποίοι τη νύχτα των εκλογών θα είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις περιφέρειες και θα συλλέγουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα. Μάλιστα, μια υπάλληλος, παρουσία του υπουργού, έκανε και εικονική λήψη αποτελέσματος.

    Για τις ανάγκες των εκλογών το υπουργείο θα επιστρατεύσει 180 υπαλλήλους του για τη λήψη, συγκέντρωση και καταχώρηση των αποτελεσμάτων.

    Ο υπουργός μετέβη στο κέντρο ηλεκτρονικής λήψης αποτελεσμάτων, όπου οκτώ Περιφέρειες θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά, γεγονός που θα επιταχύνει αρκετά την όλη διαδικασία, σε σχέση με το τηλέφωνο. Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου.

    Ακολούθως, ο κ. Μανιτάκης επισκέφθηκε την αίθουσα λήψης των αποτελεσμάτων της Singular Logic, η οποία αναλαμβάνει για 31η φορά από το 1981 τη συλλογή, καταχώρηση και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εκεί, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πιλοτική εφαρμογή στη Β΄ Πειραιώς του συστήματος SRT+, που αφορά στην αποστολή του αποτελέσματος από τα εκλογικά κέντρα μέσω τάμπλετ, το οποίο θα εφοδιαστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

    [04] Την Λαϊκή Ενότητα στηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Την στήριξή του στην Λαϊκή Ενότητα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης καλεί επίσης τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα -πλήν της Χρυσής Αυγής- «τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την «βέλτιστη» εφαρμογή του 3ου Μνημονίου».

    Στην δήλωσή του αναφέρει:

    «Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:

    Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.

    Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου.

    Καταλήγει με την προσωπική του στάση: «Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β? Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».

    [05] ΕΕ: Μπορεί να χαθούν μέχρι και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας εάν η Κίνα αναγνωριστεί ως «οικονομία της αγοράς»

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χάσει μεταξύ 1,7 και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας, εάν προχωρήσει η αναγνώριση της Κίνας ως «οικονομίας της αγοράς», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή για λογαριασμό 25 ομοσπονδιών ευρωπαϊκών βιομηχανιών.

    Η έκθεση εξηγεί πως η ενδεχόμενη χορήγηση του εν λόγω στάτους στην Κίνα , όπως επιδιώκει το Πεκίνο μέχρι το τέλος του 2016, είναι σημαντική, διότι, θα μειώσει την ικανότητα της ΕΕ να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές από την Κίνα. Συγκεκριμένα, η έκθεση προβλέπει ότι οι εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά 25% έως 50% κατά τα επόμενα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 1% έως 2% το ΑΕΠ της Ένωσης, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 1,7 με 3,5 πιθανών θέσεων εργασίας.

    Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της μονομερούς χορήγησης του επίσημου χαρακτηρισμού της «οικονομίας της αγοράς» στην Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εξετάζουν το εν λόγω ενδεχόμενο.

    [06] Μπ. Ταλεγόν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το αποτέλεσμα της Κυριακής καθοριστικό για τη μάχη κατά της τρόικας

    Μία σημαντική μορφή στον χώρο της ισπανικής Αριστεράς, η ακτιβίστρια Μπεατρίθ Ταλεγόν, που πρόσφατα διαχώρισε τη θέση της με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας της -διαμαρτυρόμενη για τη στάση του κατά της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα- κι εντάχθηκε στο κίνημα των Ποδέμος, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία και το μήνυμα που, κατ' αυτήν, θα μεταφέρει στην Ελλάδα, αλλά και στις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

    Η Μπ. Ταλεγόν αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι «οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου είναι ιδιαζόντως σημαντικές καθώς η ελληνική κοινωνία καλείται να επιβεβαιώσει τη στήριξή της, κατά τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε καθαρά πάνω στο τραπέζι την κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός, κι επιπλέον κατέδειξε την αδυναμία των χωρών της Ευρώπης να αντιταχθούν στην τρόικα».

    [07] Έγκαιρα ξεκίνησε η μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής

    Δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Αττικής για την έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. «Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως ..» τονίζουν σε όλους τους τόνους, ενώ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογραμμίζει ότι «Εάν έστω κι αν ένας μαθητής μας, δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».

    Η συμπλήρωση του τεράστιου παζλ που απαιτεί η συνολική διαδικασία της διευθέτησης των δρομολόγιων ολοκληρώνεται «εντός των χρονικών, κοινωνικών και οικονομικών ορίων και πλαισίων», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος. Γεγονός για το οποίο αποδίδουν εύσημα στην Περιφερειακή Αρχή τόσο οι γονείς και οι διδάσκαλοι όσο και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και αντίπαλων παρατάξεων.

    Αυτή τη στιγμή 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια. Έχει καλυφθεί το 91% των αναγκών και σε λίγες ημέρες θα καλυφθεί και το υπόλοιπο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στους μαθητές των ειδικών σχολείων τα οποία «κάθε χρονιά έμεναν τελευταία», επισημαίνει στο ΑΠΕ_ΜΠΕ ο Νέστορας Λαδάς από το Δίκτυο των Ειδικών Σχολείων.

    [08] Σκηνές ανείπωτης οδύνης, στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων στο Φαρμακονήσι

    Σκηνές ατέλειωτης θλίψης και πόνου εκτυλίχθηκαν χθες και σήμερα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των 34 θυμάτων που χάθηκαν στο ναυάγιο, στο Φαρμακονήσι.

    Οι συγγενείς των προσφύγων-θυμάτων - μεταξύ των οποίων είναι τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά- έφθασαν στην Ρόδο προχθές το βράδυ και φιλοξενούνται με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και από χθες το πρωί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τη διαδικασία της αναγνώρισης.

    Δίπλα τους στον ίδιο χώρο, εκτός από τους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της αστυνομίας, βρίσκεται κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την Περιφέρεια, άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με επιστημονικό προσωπικό για την ψυχολογική στήριξη των προσφύγων, αλλά και διερμηνείς για καλύτερη επικοινωνία.

    Όμως κανείς δεν μπορούσε να στηρίξει πραγματικά και να προετοιμάσει τους ανθρώπους αυτούς για ό,τι τους περίμενε ίσως επειδή και ίδιοι αρνούνται να πιστέψουν πως οι δικοί τους άνθρωποι δεν ζουν πια.

    [09] Με 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

    Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία

    Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

    Οι Ανελ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

    Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:

    -ΣΥΡΙΖΑ139 έδρες

    -Νέα Δημοκρατία 79 έδρες

    -Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες

    -Χρυσή Αυγή 19 έδρες

    -ΚΚΕ 18 έδρες

    -Ποτάμι12 έδρες

    και η ΛΑΕ 9 έδρες.

    [10] Π. Λαφαζάνης: Το μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο

    Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτροφών που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

    «Το μνημόνιο, δίνει τη χαριστική βολή στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας», υποστήριξε κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτροφών, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται από την υπερφορολόγηση των αγροτών μέχρι τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ μέχρι την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τόσα αλλά, ακόμα και τα απαράδεκτα μέτρα για το φρέσκο γάλα, όλα αυτά εξοντώνουν τον αγρότη, εξοντώνουν τον κτηνοτρόφο», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

    [11] Βερολίνο: Ο Κανονισμός του Δουβλίνου εξακολουθεί να ισχύει, αλλά χρειάζεται αλλαγές

    Στην ανάγκη να εξακολουθήσει να ισχύει ο Κανονισμός του Δουβλίνου επιμένει η γερμανική κυβέρνηση, «διότι είναι απαραίτητος ένας κανονισμός που θα ισχύει για όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το "Δουβλίνο" θα πρεπει να βελτιωθεί.

    «Αν η εναλλακτική είναι ο καθένας να εργάζεται για τον εαυτό του, να ακολουθεί εθνικό σκεπτικό, τότε αυτό δεν θα οδηγήσει σε καλό τέλος για την Ευρώπη», προειδοποίησε ο κ. Ζάιμπερτ.

    Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Ντίμροτ διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν έθεσε ποτέ εκτός ισχύος το "Δουβλίνο", αλλά για έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποθέσεων εφάρμοσε ένα μέτρο που προβλέπεται από τον ίδιο τον Κανονισμό και επιτρέπει σε καθε κράτος-μέλος να επεξεργαστεί το ίδιο ένα αίτημα για άσυλο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι υπεύθυνο ένα άλλο κράτος-μέλος.

    [12] Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας σε Μουρίνιο για... σεξισμό!

    Κίνδυνο τιμωρίας πέντε αγωνιστικών αντιμετωπίζει ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ερευνά αν ο τεχνικός της Τσέλσι επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά και απηύθυνε φράσεις με σεξιστικό περιεχόμενο στη γιατρό του συλλόγου Εύα Καρνέιρο.

    Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Champions League, ο "Special One" επιστρέφει στο κλίμα της Premier League, όπου ως τώρα μετρά μόνο... πίκρες. Εν αναμονή του λονδρέζικου ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Πορτογάλος δέχθηκε ένα νέο (εν δυνάμει) πλήγμα για την υπόθεση Καρνέιρο.

    Ο «Μου» κινδυνεύει με ποινή πέντε αγωνιστικών για σεξιστικές φράσεις που φέρεται να εκστόμισε στη γιατρό της Τσέλσι στη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Σουόνσι, στις 8 Αυγούστου. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Independent», η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Μουρίνιο και σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων ο Πορτογάλος θα τιμωρηθεί.

    Η ιστορία είναι πλέον γνωστή: η γιατρός μπήκε στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους «Κύκνους» για να προσφέρει βοήθεια στον Αζάρ, με τον Μουρίνιο να «εκρήγνυται» και να ουρλιάζει, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

    Σύμφωνα με τους κανόνες της FA, οι προπονητές δύναται να τιμωρηθούν για τη χρήση της γλώσσας, ακόμη και για προσβλητικές χειρονομίες. Στην περίπτωση Μουρίνιο-Καρνέιρο, αν αποδειχθεί ενοχή του διάσημου τεχνικού, η ποινή των πέντε αγωνιστικών θα είναι η ελάχιστη προβλεπόμενη τιμωρία.

    Η Καρνέιρο, η οποία βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια μετά τη διένεξη ύστερα από επιθυμία του Μουρίνιο, είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο, αν δεν επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά της, ενώ η δικηγόρος της, Μέρι Ο? Ρουρκ, ήταν εκείνη που προκάλεσε την επέμβαση της Ομοσπονδίας.

    Έστω καθυστερημένα, και αφού προηγουμένως χρειάστηκε να γίνει καταγγελία για το θέμα, η παρέμβαση της κορυφής του αγγλικού ποδοσφαίρου ήρθε, και τώρα ο Μουρίνιο κινδυνεύει να βρεθεί όχι μόνο μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και από τον πάγκο της Τσέλσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 14:32:17 UTC