Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό
  • [02] Αντ. Νταβανέλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το τρίτο Μνημόνιο
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Το δίλημμα είναι μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά
  • [04] Ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού στο Κερατσίνι
  • [05] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις
  • [06] Ο Φ. Κουβέλης καλεί τα στελέχη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Β. Θάνου: Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

    «Οι θέσεις της Ελλάδας παραμένουν σταθερές ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται από ένα και μόνο κράτος», δήλωσε για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, υποδεχόμενη το μεσημέρι την Επίτροπο αρμόδιο για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    «Κάνει μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησή μας, θεωρούμε ότι η εισροή είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να μειώνει την ένταση και την οξύτητα του προβλήματος», είπε η κ. Θάνου και ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο ότι η κυβέρνηση, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την επόμενη Τετάρτη, συλλέγει όλο το απαραίτητο υλικό και τα στοιχεία προκειμένου να τα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό ο οποίος θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. «Αναμένουμε κι εμείς ότι στη Σύνοδο αυτή θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση δεδομένου ότι το ζήτημα έχει καταστεί ιδιαίτερα οξύ και έχει διερευνθεί στους κόλπους της ΕΕ», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

    «Οι εξελίξεις ανεβάζουν το θερμόμετρο. Είμαστε υπό πίεση», είπε από την πλευρά του Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «είμαστε λίγο πριν από τις δύο Συνόδους, τη Σύνοδο των Υπουργών και τη Σύνοδο Κορυφής». Είπε ακόμη ότι τελευταία Σύνοδος των Υπουργών δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς υπήρξαν χώρες που διαφοροποιήθηκαν. Για την Ελλάδα ανέφερε ειδικότερα ότι, ενώ συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές, έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα σημεία εξόδου. Προέβλεψε ότι η πίεση θα συνεχιστεί και είπε ότι η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα της διαχείρισης των ροών -και με οικονομικά μέσα και με τεχνογνωσία-, ώστε η διαχείριση να είναι η καλύτερη δυνατή.

    [02] Αντ. Νταβανέλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το τρίτο Μνημόνιο

    «Η εκλογική επίδοση της Λαϊκής Ενότητας, όπως και της άλλης μη-μνημονιακής Αριστεράς, θα είναι κρίσιμος παράγοντας για τις εξελίξεις, οι οποίες, ούτως ή άλλως, θα είναι μετεκλογικά ραγδαίες», εκτιμά, μιλώντας στον Κυριάκο Θεοδωρακάκο για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Νταβανέλος, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας με την Λαϊκή Ενότητα.

    Ο κ. Νταβανέλος, θεωρεί «παραπλάνηση» τις απόψεις για «ισοδύναμα μέτρα» και «επαναδιαπραγμάτευση», και υποστηρίζει, ότι «οι μηχανισμοί επιτήρησης που εγκαθιστά το τρίτο μνημόνιο είναι τόσο σκληροί, ώστε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, θα εφαρμόσει κατά γράμμα μια πολιτική άγριας λιτότητας».

    Θεωρεί την προεκλογική αντιπαράθεση «εικονική», και καταλογίζει στον κ. Τσίπρα, ότι, «προσπάθησε μέσω των εκλογών να εξουδετερώσει το κόμμα του».

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ξεκαθαρίζει, ότι η Λαϊκή Ενότητα, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχτηκαν τον εκβιασμό των δανειστών

    Τέλος, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση κάνει λόγο για έγκλημα και αναφέρει ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη, έχουν υποχωρήσει επικίνδυνα στο ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αντιρατσιστικής αλληλεγγύης».

    [03] Π. Λαφαζάνης: Το δίλημμα είναι μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά

    «Το δίλημμα δεν είναι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί έχουν κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα να εφαρμόσουν. Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια», υπογράμμισε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Κατευθυνόμενος για την Καλαμάτα, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση, ο Π. Λαφαζάνης πέρασε από την Τρίπολη και επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας και αρκετά στελέχη της ΛΑΕ.

    Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει γερά, δυνατά και θα έχει πολύ καλά ποσοστά την Κυριακή το βράδυ.

    Πρόσθεσε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, αλλά τόνισε «η ΛΑΕ μπορεί να είναι η δύναμη που με το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να καθορίσει στην κυριολεξία τις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι εφόσον εμείς έχουμε μια ισχυρή δύναμη στην Βουλή και στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Τα μνημόνια δεν θα εφαρμοστούν και οι συγκυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν μετεκλογικά θα δοκιμαστούν σκληρότατα».

    [04] Ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού στο Κερατσίνι

    Με ένα ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων και των σωματείων του Πειραιά στο Κερατσίνι με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και της πορείας δεν έλειψαν μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

    Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην Πλατεία Ζαρντέν.

    «Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της "πολιτικής ευθύνης" από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει».

    [05] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις δημοσκοπήσεις

    Με 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ, ενώ προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της GPO και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγιναν, η πρώτη για λογαριασμό του Mega και η δεύτερη για τον ΣΚΑΙ.

    Συγκεκριμένα:

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

    Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία

    Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

    Οι Ανελ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

    Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:

    -ΣΥΡΙΖΑ139 έδρες

    -Νέα Δημοκρατία 79 έδρες

    -Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες

    -Χρυσή Αυγή 19 έδρες

    -ΚΚΕ 18 έδρες

    -Ποτάμι12 έδρες

    και η ΛΑΕ 9 έδρες.

    Διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 26%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, το Ποτάμι 4,8%, η ΛΑΕ 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12%.

    Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 2%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 3%, ΔΞ/ΔΑ 8,5%.

    [06] Ο Φ. Κουβέλης καλεί τα στελέχη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ

    Κάλεσμα στα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης.

    «Kαλούμε όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε στον αγώνα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 18:32:11 UTC