Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει ξανά η χώρα μας ισχυρή
  • [02] Διεθνής Αμνηστία προς ΕΕ: Κρατήστε τα σύνορά σας ανοιχτά για τους πρόσφυγες
  • [03] 'Ενοπλοι απήγαγαν τρεις ξένους τουρίστες από θέρετρο των νότιων Φιλιππινών
  • [04] Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Χιλή

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει ξανά η χώρα μας ισχυρή

    «Επιστρέφω μετά από λίγες ημέρες, ένα μήνα σχεδόν, στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας την ανάμνηση μιας δύσκολης εποχής πίσω μου, μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και μαχών που δώσαμε σε αυτόν εδώ το χώρο. Έχοντας όμως και την αισιοδοξία και την πίστη πως όταν κάποια στιγμή κι εγώ θα φεύγω από εδώ, οι αναμνήσεις αυτές θα έχουν ξεχαστεί και θα έχουν πάρει τη θέση τους καλύτερες αναμνήσεις πιο δημιουργικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνοντας από την Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. «Πιστεύω ότι ο τόπος μας μπορεί να βγει από αυτή τη δυσκολία που πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μπορέσει να φύγει από αυτή τη μεγάλη δυσκολία ο τόπος και ο λαός και να γίνει ξανά η χώρα μας ισχυρή, ισότιμος εταίρος στην ΕΕ και ο λαός μας περήφανος και αξιοπρεπής», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Η επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι και επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού λαού, είπε στον πρωθυπουργό η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου η οποία συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του κόμματος του και του ιδίου στη θέση του προέδρου της κυβέρνησης.

    [02] Διεθνής Αμνηστία προς ΕΕ: Κρατήστε τα σύνορά σας ανοιχτά για τους πρόσφυγες

    Η Διεθνής Αμνηστία (ΔΑ), οργανισμός ανθρώπινων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατέψουν τους πρόσφυγες και να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορά τους ελεύθερα αντί να τα κλείνουν και να στέλνουν αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο του παρατηρητηρίου.

    «Αντί να κλείνουν τα σύνορα και να στέλνουν δυνάμεις καταστολής, τα συνοριακά κράτη της ΕΕ πρέπει να επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση σε άτομα που έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία» ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία χθες, μια μέρα πριν την έναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.

    Οι υπουργοί Εσωτερικών χωρών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα Τρίτη, πριν από την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο για το θέμα.

    [03] 'Ενοπλοι απήγαγαν τρεις ξένους τουρίστες από θέρετρο των νότιων Φιλιππινών

    Δύο Καναδοί τουρίστες, ένα άτομο νορβηγικής υπηκοότητας και μια Φιλιππινέζα απήχθηκαν από οπλισμένους άγνωστους σε ένα δημοφιλές θέρετρο σε νησί των νότιων Φιλιππινών, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

    Ο λοχαγός Αλμπέρτο Καμπέρ είπε ότι τα τέσσερα άτομα απήχθηκαν υπό την απειλή όπλου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης χθες βράδυ στο θέρετρο Oceanview στο νησί Σαμάλ, κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του νησιού Μιντάναο Davao City.

    Αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας ξαφνιάστηκαν από την επίθεση στην περιοχή του νότου, όπου η κατάσταση είναι επισφαλής, παρά τις πρόσφατες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με τους ισλαμιστές επαναστάτες.

    Ο Καμπέρ είπε ότι δεν ήταν γνωστό ποιοί ευθύνονται για την απαγωγή, και ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 30 ξένοι τουρίστες στο θέρετρο.

    [04] Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στη Χιλή

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε απόψε στη Χιλή και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 143 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Βαλπαραΐσο, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωολογική υπηρεσία USGS.

    Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2015 - 4:32:09 UTC